Tuesday, April 30, 2013

Wayang ooo wayang

Assalamualaikum

Ke mana kami pergi weekend hari tu?

Hemm dari hari rabu hubby cuba masuk site tgv..tak boleh..asyik pusing2 benda kat skrin tu..memang tak dapat masuk sbb orang ramai sangat masuk ke site tgv...ni semua bahana IRON MAN 3....aiyooo cerita best mesti la orang pakat nak tengok kot

Best ke? Entah..saya belum tengok..weekend hari tu tak dapat tiket.....bukan senang tau nak dapat tiket ;)

Ada la seat kalau nak tengok jugak....macam desprate sangat....udah tu kalau sanggup duduk kat depan depan tu....huih saya tak sanggup....sakit tengkok ....sakit kepala

Ada orang tak kisah..... tengok lah kan....pilihan memasing

Soo bersabar lah kami tunggu hari buruh nanti...dapat seat yg cantik...saya ni cerewet....seat saya mesti yang last....maksud saya....belakang saya mesti dinding...tak mau ada orang...tak suka

Kalau yang belakang kita ada orang...sat lagi ada la bau kaki...bau stokin...hishhhh....tu tak masuk lagi bab serius dia letak kaki dia kat penyandar kita.....hahh....ingat semua manusia bertamadun macam kita ke?

Yang paling tak suka kalau cerita serius orang bawak anak kecik...apa lagi yang baru dapat kaki...merayau satu hal....yang menjerit satu hal...yang ber sembang pun satu hal...

Kalau cerita2 katun tu ok la...ni cerita adult walaupun takde cakap budak2 tak boleh masuk tapi guna akal lah....satg ada babak2 yang tuuuuttt.....tak kan sanggup kau biar anak kau nganga tengok sama? Takkan takde sekatan kot cerita apa yg anak boleh tengok....ke nak mengaku la konon kau orang parents yg modern....parents hebat??? Hah

Tu la membebel makngah ni.....tak tau lah kan..kat mana kesedaran parents sekarang? Anak2 bawah 12 tahun takyah lah kita heret gi tengok cerita dewasa gitu...tak elok tau....dengan skrin besar...sound system nya lagi...trauma budak tu

Kat rumah lain...takat tv 42 incin tu effect dia lain....even kami yg dah tua ni pun bila tengok dvd kat rumah dan ada scene yg over2 tu...kami forward kan....jangan tengok la kot...walau cerita biasa je tapi tu lah org kata nak menguatkan jalan cerita....konon nya lah....entah ye ke idak....sebab bila kami forward kan....kami masih lagi faham cerita tu :(

Lagi satu kalau tengok cerita yang sound effect nya macam nak pecah panggung...sila jangan bawak anak yang di bawah 5 tahun okeyyy....rasanya cerita iron man ni pun bunyi dia kuat jugak kan?

Kot tuli budak tu nanti...ntah apa2 parents muda muda sekarang .....macammmm lah rugi sangat kalau tak dapat pergi tengok kat panggung cerita tu....kalau nak jugak tengok tak pe pergi lah...tapi anak2 tu kau tinggal kan kat baby sitter ke...nursery ke...ambik cuti pergi hari kerja...kannn
Tak pun kau bersabar la tunggu dvd cetak rompak keluar nanti...beli lah..tengok puas2 kat rumah sound tu boleh control kannn..

Pilihan di tangan anda...,

Hemm....itu parents muda yang saya ter serempak kat panggung la kannn....anda anda yang tak buat jangan la terasa ati....keep calm and cheer up :))

Saya cuma lahirkan rasa tak puas hati pada yg berbuat macam tu....geram pun ada...kesian kat budak2 tu pun ada gak....

Hemm...bukan mudah jadi parents ni tau....banyak yang kena dikorban kan,..banyak yang kena di let go.....sabo banyak2 hihi

Okay tu je nak cerita....pagi ni bukan makngah lagi dahh...tapi dah jadi tok ngah la pulakkkk ..... :))

Terima kasih singgah yer

Jumpa lagi.....daaaa

posted from Bloggeroid

7 comments:

Lydia Miza said...

Demi kepuasan diri mak bapak muda ni tak guna akal suka seret anak ke panggung wayang. Saya teringin nak tgk wayang sebab dah 10 tahun sejak kawen x tgk wayang kak:(

Mmg x sesuai la tgk kat situ bawak anak2 cerita dewasa ni walau cerita melayu agak melampau aksinya

saniah said...

MIZA....
Alah takde ruginya tak tgk wayang ni miza

Akak start bawak bdk2 ni masuk panggung bila diaorg dah pandai bawak diri dah seklh mcm tu....cerita bdk2 lah ..sebelum tu klau tgk cerita dewasa kami dua je tgk rasa nya titanic siap panggil adik dtg jaga anak2..hihi

Tapi kebanyakkan cerita kami sewa cd atau video tengok je kat rumah....senang tak pening kepala dengan bdk2 ni kannn
( zaman dulu ada lg video tape hihiii )

Zaitun said...

Kak Zai paling menyampah kalau orang belakang tolak kerusi dengan kaki, dah pandang beberapa kali pun masih tak faham, nak sound rasa tak manis pulak.

Dinas Aldi said...

Haritu saya tengok pelem James Bond yg Skyfall tu, ada la sorang mak budak ni dia bawak anak2 kecik umoq 4-5 tahun & sorang toddler. Yg toddler tu biasa la, mana la dia nak dok sengap, nak jalan sana sini, dia nanges lagi bila terkejut bunyi meletup2. Tapi tak patut la dia bawak anak2 kecik gitu, tambah plak pelem tu ada sikit adegan cium2 yg tak sepatutnya ditonton oleh anak2 bawah umoq, adoyai..Kalau dah nak bawak sangat pun, bawak la tengok pelem katun Ice Age ka apa..kan boleh?

saniah said...

Kak zai
Memang ...saya pun geram dgn org mcm ni tau...bkn dia kisah keselesaan kita....perangai macam org tak g seklh...tu yg sy klau tgk wayang ambik couple seat pastu mesti deret last sekali...kalau ada rezki lebih sikt beli je tiket gold class kan :)



Cikgu / dinas
Ooo james bond mmg ada ja scene adult tuuu....mmg tak sesuai la bwak budak2 ....kak akan tutup mata suhailah klau ada scene mcm tu....walaupun dia tau apa yg depa duk buat....hihiii

Cikda said...

cikda last g tgk wayang pun citer james bond tu jugak skyfall.. hahha.. tgk dgn hubby. sama jugak cerewet pasal seat. umtungnya harga seat sama kalau kat IB view baekk sikit mahal pulak..:(

la ni tak yah gatai manan=2 yg ada anak kecik tu..astro kan ada astro best..layan jela kat situ..

n O e s u h a i m i said...

betul tu kak saniah...bukan senang nk jadi parents...banyak benda kena korban kan...dah lama noe tak g panggung ni...klu citer x sesuai mmg x g la kan...klu citer kartun ok la..klu citer org dewasa...time anak2 tak ada je la baru boleh g...sbg parents kena fikir baik buruknya citer tersebut pada budak2....ada jugak jenis parents yg kak saniah nampak tu...main hentam jer...