Tuesday, April 30, 2013

Bau sedap tapi bukan untuk di makan ye...

Assalamualaikum

Ahad tu kami ke 1utama....dah lama tak pergi so dia macam melambai lambai la kan..:))

Ada satu food court nama Republic kalau tak silap....ehhh sedap juga food dia kat situ...cubalah....tak ambik pulak gambar ...
Lupa laaa :))

Saya dan suhailah duk mencari satu kedai ...kedai yang bau nya sedapp sangat....hihii dengar ingat kedai kek n pastry kann....memang la sedap tapi bau nyer je...barang nya tak sedap...in fact tak boleh dimakan pun...
Ini lah barang nyer....


Yang ni nama kedai kat beg tu......sebelah tu selipar zulaikha. Kesian adik yang ber ia nak ke kedai ni tapi size nyer takde so terpaksa la tunggu dulu.....SA kata stock baru lagi 2 minggu....


Yang ni saya punya...tu je size yang ada...design lain takde yang padan dengan kaki yang macam gajah ni...huhuhuuu


Heheee saje nak letak gambar kasut ni...hush puppies je pun....baru lagi beli tapi mengigit kaki hari tu..tu yang saya beli juga sandal kat jenny bunny tu....tu la masa nak pakai tu lupa nak gigit dia...now dia gigit ai pulak... :(

Kedai tu memang berbau candy..bau milk shake...semua yang yummy2 lah....sandal dan selipar saya dan zulaikha tu sama bau nya....ntah bau apa tapi sedapp...

Saya tanya SA tu bau ni bau air freshner ke bau kasut..dia kata bau kasut/selipar.....hihihiii ntah bahan apa yang diaorang campur dalam adunan kasut2 tu.... :))

Ni kalau bulan puasa nanti jangan la pergi sini yaaa

Tapi kasut dan selipar2 ni semua dibuat dari plastik...cuma lain sikit la dari kasut plastik kat kedai cina tu kaaann :))

Sekarang bila dah lama pakai takde la bau sedap lagi kan...hihi

Itu je nak cerita :))

Terima kasih singgah
Jumpa lagi....daaa

posted from Bloggeroid

11 comments:

Cikda said...

cikda x pernah pulak tau ada kasut bau sedap2 gini. teringat dulu2 time sekolah ada pemadam bau wangi..ada bau epal, stawberry..masa tu kalau ada pemadam wangi dah kira terror la.. hahahah..

mmg akan mengurangkan pahala puasa kalau time tu saja2 gatal nak gi kedai ni..hahhahaha

PiNkYCaT said...

org buat kasut tu sembur perfumes kot sbb tu wangi...kalau bau wangi tu tahan lama bagus jugak...tak de lah bau yg bukan2 bile kaki berpeluh...hikhikhik;p

saniah said...

Cik da
Aa baru kak teringat pasai pemadam tu....ye lebih kurang mcm tu la bau dia....
So kasut tu dibuat dari getah laaa bkn plastik hihiiii


Cik Pinky cat
Tu la kaann....hehee

Dinas Aldi said...

Dulu masa mula2 keja, pernah dapat hadiah pen merah dari student, ink dia bau wangi. Gamaknya camtu la jugak kasut kat kedai ni kan, wangi gitu :)

❤Kamsiah❤ said...

agaknya berapa lama bau wangi tu melekat pada selipar tu..

Lydia Miza said...

Ada bau ke kak!!! Wahhhhhh bagus la syok kita gigit dia lps beli tu. ahaha

saniah said...

Cikgu dinas
Aa agaknya ramuan nya sama la tu....hihii


Kamsiah
Ras nya sebaik ja kita pakai kat luar tu bau dah hilang dah...bau kaki ja yg tinggai kot heheee


Miza....
Iyee....gigit sebelum pakai tau.....heheee

Zaitun said...

Mimi anak kak Zai pun ada kasut Jelly Bunney hihihi....

saniah said...

Kak zai
Ye ke....sedap kan bau dia....dah masuk dlm kedai tu mcm taknak keluar pulak....hehehee

n O e s u h a i m i said...

bila dah lama pakai kasut tu...bau kaki la plak...hehehe...bila bau wangi2 ni mmg teruja aka melonjak2 nk singgah..

MulutPayau said...

teruja jugak ni cium bau wangi tu....kalau bau tu kekalkan best....