Monday, February 18, 2013

Minggu baru...minggu lepas biar lepas

Assalamualaikum

Selamat pagi...dah hari baru sesudah seminggu bercuti ( lagiii....) kami tak kemana selepas 3 hari di kampung...haii kejap je 3 hari tu...tapi abah budak budak ni sejak memasukki 5 series ni dah kurang suka nak travel memandu jauh jauh sedangkan mak budak budak ni masih excited lagi....masih adventures...tu la kan kalau berbeza umur yg banyak gini....ikut je laaa
Asal tak bermasam muka dah

Semalam pergi nak claim rebate kat mph yg dalam alpha angle tu....incident kat kaunter customer service membantutkan hasrat hati nak beli novel baru...

aihh mph ni kan..walaupun saya ni bukan lah kaya raya boleh spent beribu ribu ringgit beli buku awak untuk jangka masa 4 bulan ni...tapi pada saya orang biasa biasa ni jumlah RM 654 tu dah banyak tauuu...so jangan pandang rendah pada surirumah selekehtakbergayavougemacamsaya tauuu

Ikut suka hati budak ni je lah nak uruskan orang...bukan nak dulu kan makcik tua ni...anak dara bergetah jugak yang di tanya nya sedangkan makcik tua ni dah ber jam menunggu awak tadi...si getah tu baru je datang beratur tau!! Tak peka langsung

Mood pun hilang dah sound dia dah...dah minta dia minta maaf dari saya...tu tengok tu siap customer kena suruh dia minta maaf....macam mengajar anak umur 4 tahun pulak..." kata apa??"...

Remaja yang sudah lupa pelajaran sivik bila dah habis sekolah...tu la belajar untuk pas periksa je..bukan belajar untuk penuhi keperluan hidup....argh

Ok cukup.....kisah minggu lepas punya biasa biarlah lepas....

Minggu ni ..hari ni Isnin..rumah kembali sunyi...dua dua anak bujang dah kembali ke kolej memasing...zulaikha naik ets petang semalam...sampai pukul 11 malam mak dia ni duk tunggu sms bagitau dah sampai ke belum...aikk perjalanan ets kl ke tapah tak sampai 2 jam ....pukul 1 pagi baru jawap sms mak dia bagitau dah sampai....

Si hakim naik bas ke kangar pukul 11 malam...pukul 6.45 tadi dah text mak dia yang dia dah sampai kangar...takyah mak dia tertunggu tunggu dahhh

2 anak..lahir dari ibu yang sama pun berlainan laku nya....Subhanallah...

Namun tetap bersyukur kedua nya dah selamat sampai ke destinasi...hati seorang ibu kannn
Tapi budak budak selalu kata.." mama selalu kalut ".....ermmm
no komen :-)

Ok...banyak tulis gambar apa nak letak? Ok la tengok la gambar makcik tua dengan gadis kecik nya


Terima kasih singgah...terpaksa you all membaca coretan yang tak ber ilmiah saya ni....huhu

Jumpa lagi....daaa

posted from Bloggeroid

17 comments:

Bui Junaidi said...

SERONOK PULAK BACA BEBELAN IBU PAGI2 MCM NI..NGEH..NGEH

makchaq said...

Coletah tak berilmiah tapi seronok di baca.. macam sembang2 saja2.. kalau asyik berilmiah tepu pulak otak.. otak makchaq la.. he he

Betui kata Saniah.. budak2 la kurang common sense..
makchaq pun kadang2 cakap jugak kat anak2..
budak2 la ni hidup pun nak kena ajaq.. tu yang sampai kena ada subjek kemahiran hidup...

saniah said...

Bui.....hehe..itu aje yg makcik ado.. :-)
Thanks bui sudi baca

saniah said...

Ayoo....spelling salah..."ADVENTUROUS" kot bukannya adventures...adoiyaaa
Sory... :-(

saniah said...

Makchaq.....hehee...thanks makchaq sudi singgah
Bkn la kita ni cerewet sgt kan cuma depa kalau buat keja tu biaq la elok dan ikut aturan tu...ni la buat keja tak dak common sense ...betu mcm makchaq kata tu..sampai kena ada subject kemahiran hidup.....tapi kan mak chaq....depa tuang kelas tuuu....ha tu yg tak pandai2 jgak tu...aishhhh

Kesuma Angsana said...

hati ibu mmg macam tu sebab sayanglah selalu nampak kalutkan hehehe

Dinas Aldi said...

Hati seorang ibu tu memang macam tu. Saya pun dari zaman remaja lagi bila dah start dibenarkan travel sendiri dah dipesan kena terus call rumah bila dah sampai destinasi tu. Dah jadi habit sampai sekarang walaupun saya dah tua bangka ni ha, kehkeh.

ainnoraini said...

Saya pun selalu jer risau...tp diarang ni buat selamba jer...kadang2.tu gerammm pun ada jugak kita punya la susah hati..

azieazah said...

Allahhhh Saniah. Tu anak yang dok pi belajaq jauh. I ni, anak dah keja pun, kekadang malam dok tepon lagi tanya dah balik rumah ker belum. Maklum dia dok rumah sewa.

saniah said...

Ain....tu laaa....tu yg mak nmpk cpt tua dari ayah kaaaann :-)

saniah said...

Azie.....ya lah azie...even yg duduk serumah dgn kita ni pun kalau.balik lmbt sikit kita dah nak meroyan....heheee

MulutPayau said...

Kalau pasal anak2... Mmng kita risau sangat kan...tapi dia orang boleh pulak buat selamba...

Tak pe kak, novel baru beli lain kali ya....

h a p r a q said...

makcik tua masih cun tu...hehe...bila dah jadi ibu baru lah tau perasaan tu macam mana...

saniah said...

Hapraq.....hahaha....adehh sesekali makcik tua mengamok langsung tak cun dah dik oiii hehee
Tough la jd ibu zaman sekrg kann

saniah said...

Mp/ina.....ye lah kan ina...mncabar jd makmak skrg ni kan
Hehee...novel lama pun bc tak habis lg sebenar nya

h a p r a q said...

mmg tough la akak...anak saya baru 2 orang...kecik2 lagi...akak anak2 dh besar..dh lega sikit..anak 2 org pun mcm jaga 10 org...suara 1 taman leh dengar..hehehe...akak pun peminat novel ke?? sama la kita...hantu novel..

saniah said...

Hapraq.....hehee sama la masa akak muda dulu.pun...bila mngajar anak 1 taman blh join belajar....hehee
Tapi sekrg sunyi pulak..:)