Tuesday, July 17, 2012

mari kita bantu insan ini....ALIA HARYANIE

Assalamualaikumwarrahmatullah....

Terima kasih kawan bloggers yang meninggalkan komen..dah balas yaa... :) seronok baca entry you alls....nanti saya jalan jalan lagi ya...

**************************************************************************************************

Ni tadi pun tengah jalan jalan singgah kat rumah iedaimmi...ada title yang mengajak saya singgah...dah nak off komputer dah tadi...pastu nampak blog eida...tengok tajuk..nampak gambar seorang ibu berbaring dengan anak nya..macam kat bawah....





*sumber dari blog eidaimmi dan blog kak atie....terima kasih ya


Eida...akak copy gambar alia ya...terasa bersimpati dan nak menolong hebahkan kot kot ada hamba Allah yang dapat membantu...dan kita juga turut mendoakan agar Alia cepat sembuh dapat bersama sama anak anak semula..sedih hati ni membaca entry eida....tambahan melihat anak alia tu...mohon Allah kuat kanlah hati Alia...berilah kesabaran pada dia...murahkanlah rezki nya ya Allah...bukakan lah hati dermawan dan hartawan kat luar sana tu agar sudi menghulurkan bantuan pada Alia...ameeennn

Kalau nak tahu lebih lanjut boleh masuk ke blog http://aliaharyanie.blogspot.com

Saya pun baru baca 2 entry ALIA yang lama lama...amat bersimpati dengan keadaan beliau..seorang ibu tunggal yang diceraikan dengan talak 3..... si suami di kata kan tak mahu berkongsi derita nya jadi tinggallah alia bersama 3 anak yang masih keceil dan mereka menumpang dengan ibu alia yang juga menderita diabetes....aduhaiii...terasa hebat benar kesulitan beliau...moga Allah melindungi mereka....

Tak tahu lah nak cerita kan macamana...cuma doa saya mengiringi beliau dan anak anak...moga Allah mendengar doa saya...moga Allah memakbulkan doa saya.....sama sama lah kita mendoakan kesembuhan alia....kalau yang berkemampuan bantulah beliau.

Untuk bantuan....
Akaun MAYBANK

164034266923...................
HARYANI BINTI MAT HUSSAIN

Okay lah saya memang kalah dengan keadaan sedih...so memang tak nak kata apa apa lagi....bagaimana cara nak bantu alia??? saya buntu...cuma doa saja yang terdaya saya berikan...

Terima kasih kerana singgah...jumpa lagi

9 comments:

mamyharraz said...

tumpang sedih dgn beliau.
semoga Allah ringankan beban utknya.

salam kenal dr sy mamyharraz :)

ieda said...

Tkasih kak ..
saya memang x dpt nk bantu dgn wang ringgit .. saya berharap sgt2 dengan entry alia tuu dpt lahh membuka hati2 dermawan dan hartawan2 sekalian di luar sana .. huhuhu

Zaitun said...

Kak Zai pun macam saniah, cepat sedih dan simpati dengan orang susah atau punya masaalah . Doa salah satu bantuan juga, semoga Allah mendengar dan menerima doa kita,amin.

Mama Gee said...

huhu sedihlah kak baca cerita ni...semoga beliau cepat sembuh...

NzA said...

alia juga rakan blogger n FB sy.dh lama xjengah blog dia...moga Allah sntiasa melindungi Alia skluarga.....ameen...

MulutPayau said...

sedih dan simpati ...berat mata memandang..berat lagi bahu memikul bebanan....

rieda_ffya said...

takziah buat alia...pnh bace kisah dia...

che mid said...

Salam Ramadhan.. pada akak kita tak boleh nak tunjuk hepi sangat atau mewah sangat walaupun kita mampu.. sebab ada orang lain yang menderita..macam Alia tu kan, bertimpa-timpa masalahnya, betapa bertuahnya kita tidak diuji Allah sedemikian rupa..dan betapa bertuahnya juga Alia diuji Allah begitu rupa.. jika Alia redha, syurga dijamin untuknya.. kita? belum tentu lagi..

Dinas Aldi said...

Sedihnya dengan dugaan yg beliau hadapi. Semoga Allah SWT melimpahkan rahmatNya kepada beliau sekeluarga.