Tuesday, July 3, 2012

mengantukkkkk :(

Assalamualaikumwarrahmatullah.....



Sejak kebelakangan ni saya kuat tidur laa.....tapi tak tau la jugak nak kata betul ke kuat tidur tu kan sebab malam malam pukul 1 lebih baru tidur tu pun tak nyenyak...kejap kejap terjaga...tambahan lagi sejak euro 2012 tu hari...tengah sedap tidur dalam pukul 4 pagi ( ni baru 2 jam terlelap ..) husband masuk bilik bunyi pintu dibukak pun saya dah terjaga...tensioooonn sebab lepas tu saya sure tak boleh lelap semula...dan si dia sedap berdengkur...dua tiga pagi buat lagu tu saya warning dia...kalau tak tahu nak senyap2 sila sambung tidur kat bawah je lah ye dearrrrrr....ada paham ka takdak paham? gerammm

Orang kata kalau nak kulit cantik kena tidur seawal 10 malam...kena dapatkan 6 jam tidur jugak iye ke....patut lah saya tak cantik....tidur tak cukup huh :(

Saya ni lepas suhaila ke sekolah dihantar abah nya....tunggu abah dia balik dengan papers dan breakfast....selalu nya saya temankan dia minum kejap tapi kejap je sebab dalam duk belek belek paper tu pun mata saya amatlahhh beratnya...so saya sambung tidur balik sampai pukul 9 pagi...teruk tak? kira nya breakfast pun tak....mengantuk betul



Mengantuk...mengantuk dan mengantukkkkk.....breakfast selalu nya ambik dalam pukul 11 pagi...masa tu selalunya husband dah ke ofis la...

Bila dah breakfast selalu nya lambat ( pada saya lah kan ) maka nya perut dah full lah kan. Okay la jugak sebab tak yah makan tengahari....agak agak boleh kurus tak?

Ni nak cerita....rupa rupa nya kalau kita tak cukup tidur waktu malam...walaupun kita konon cover tidur sebelah pagi 3 jam pun...kira kita masih kurang tidur...sebab ikut fitrahnya diri manusia ni...waktu malam adalah waktu untuk tidur...jadi kalau tidur siang tu badan kita tetap tak terima itu sebagai tidur....huh

Dan di sebabkan siang dah tidur...malam nya kita berjaga la lagi macam malam malam sebelum nya lah....biol kan? Bila mata terang benderang ni mula la tak tau nak buat apa...walau tak lapar pun kita akan geledah dapur...ada keropok goreng keropok...ada milo bancuh la milo...cicah biskut pat segi ..kira nya kreatif betul lah kan...tu siang tadi tak makan berat tu...tapi ha malam malam buta bukak catering....so memang confirm tak kan kurus kan kan?

Macam semalam kan ...breakfast makan bihun goreng...tengahari tu saya makan tauhu sumbat 2 keping....dan dah kenyang laa seronok mula tu sebab duk ingat tak makan heavy wahh boleh kurus nii......tapi makan malam??? makan pukul 7 petang....sampai la tutup mata nak tidur saya duk mengunyah....hah

Jadi sekarang ni saya kena train balik otak ni untuk tidur pukul ( at least ....) 11 malam...dan bangun macam biasa lah 6 pagi tapi jangan tidur lagi dahhhh...sampai malam ....agak agak boleh buat tak?

Iye lah nak lah kulit cantik...badan kurus sikit...dan pasti nya pagi pagi tak lah saya mengantuk kan

Itu je lah nak cerita...jangan tiru macam saya... :)

Terima kasih kerana singgah..jumpa lagi

17 comments:

Aidah said...

Saya ni nak citer kat saniah, manjaaaaang imsomnia. Dari zaman sekolah lagi. Tidur tak pernah nyenyak. Sampai empat lima kali terjaga. Nak buek canno. Dah keturunan sbb mak saya pun macam tu jugak. Memang betul tidur yang cukup tu sgt penting. Dan tidur pulak bukan boleh diganti dgn tidur siang. Akibatnya, bdn selalu sakit2 dan imun sistem pun tak berapa nak bagus. Harap2 lepas ni Saniah boleh tidur nyenyaklah ya sebab euro pun dah selesai. Hehehe.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sian akak...huhu.pasni dah habis bola leh tido nyenyak sket.adik pun nk sgt tido cukup biar kulit comey.

rindu akak!!! gi mana? msg x jwb.huhuhu.klu adik ada kecikkan hati akak maafkan adik ye kak.

saniah said...

Tu la aidah...tak mau insomnia takut la...kesian aidah..ada ubat tak? Mmg perit la kan kalau tak blh tdor.. Bnyk2 la brsabar ya :)

saniah said...

Ye ke miza sms akak? Tak dpt pun...heheee jgn risau..miza takde buat salah apa2 la dik..:)
Nnt kita chat ya?

makchaq said...

Oooo padan la makchaq tak comei.. Rupanya tak cukup tidoq.....
Makchaq memang tidoq lambat 1-2 pg tapi kalau dah tidoq hang bunyi pi la apa pun.. tak dengaq dah sampai 5.30 baru jaga...tapi siang makchaq memang jarang sangat tidoq..

man said...

kerja shift lagi lah tak menantu tidur..

Dinas Aldi said...

Saya pun sama la jugak, patutla tak lawa sebab malam 12:30 ke atas baru lena & 5:30 pagi dah kena bangun nak masak buat bekai bawak pi keja.

Siang plak saya tak reti tidoq, mata tak mau pejam. Tapi seminggu sekali ada jugak saya paksa diri tidoq awai tapi sehari dua gitu jalah masa wiken. Wiken atau cuti pun saya tak reti bangun lewat, mata otomatik terbukak 5:30 atau 6 pagi. Konpem la tak lawa sampai bila2, heheh.

saniah said...

Hehee...yg kak ni plak time wekend elok ja tak ngantuk pd hal sama ja mlm sblum tu tdoq lambat...saja la kan

saniah said...

Makchaq.....sama kita klau lagu tu...tak cukup tdoq...tapi tak comei tak pa asai kan sihat kan... :)

MAN....saya mmg respect org yg keja shift :) mcm nurse2 tu

MulutPayau said...

saya sllunya mlm tidur lewat....siang hari pulak suka tidur...patut ler tak comei dan debab jer...malam2 sllu mnguyah makanan.....kena ubah lepas ni....

Tak Pe Je ~ TPJ said...

Penat kan kalu x leh tido malam? Cer kanda try minum Anlene sblom tido, kot ada energy sket..

ainnoraini said...

Saya ni pulak kak..kuat jugak tido...kadang2 tu lepas jer solat isya,hati tu nk tengok tv tp sekejap jer hanyut terus...

Mama Gee said...

kak g ni lagi kuat tidoo...dah tido cukup mlm pun tgh hr mantok lg....lately kt opis asal waktu lunch je mantok...g try nk elak tido waktu lunch sbb waktu singkat pastu br lepas makan kan...tak elok tido...patutlah perot ni makin meninggi huhuhu...

saniah said...

Ha la ina...akak pun sama siang tidur sampai tak mkn...tp mlm takleh tdur dan mngunyah je keja nya kan...huhu

saniah said...

Ye ke? A'aaa blh cuba tu..nnt mln ni akak cuba k...tq dinda :)

saniah said...

Ain...tdur mlm takpe ain...mudah nyaa ain tdur..jeles :)

saniah said...

Susah gak ye ngantuk kat ofis..hehe mcm akak ni takpe sbb kat rmh blh je lelap kejap...kat ofis nnt kena tegur plak kan :)