Friday, July 20, 2012

pagi pagi punya cerita....

Assalamualaikumwarrahmatullah




Pagi ni bangun dengan tepatnya...taksempat jam berbunyi..dah bangun..tapi ada rasa sesuatu la..macam ada yang tak kena...perut rasa pelik macam banyak sangat angin..tunggu kejap tu terus berlari ke toilet...muntah muntah...angin je yang keluar...aikk tak pernah macam ni :(

Terus pikiran ni pikir macam macam...apa kena dengan aku ni? alamak nak puasa esok...sempat kah aku berpuasa esok...kalau masuk wad macam mana? kalau kena masuk air macam mana nak puasa??

Ishhh macam macam lah yang saya pikir....:)

Tapi masa husband keluar nak pegi hantar suhaila ke sekolah...sempat jugak cakap kat dia...karang beli nasi lemak kat traffic light tu ya...esok dah nak puasa....ha ha ha ha.....apa hal??


*gambar dari google....

Tu diaaa....dalam duk weng weng tu pun duk ingat makan...hemm

So itu lah breakfast saya...sebelum tu dah telan ubat migrain sebab tadi dah rasa angin migrain dah datang....angin dah naik kepala....masa nak makan nasi lemak ni pun takut takut juga...takut perut meragam lagi..tapi Alhamdulillah....tertidur sekejap pastu dah ok...Alhamdulillah....hilang gambaran hospital... :)

Okay lah...apa breakfast anda di hari terakhir Syaaban ni?

Anak dara saya balik hari ni...si bujang pulak last minute tak dapat balik sebab ada test ahad ni...kesian dia..burn duit tambang bas...takpa mama dah ganti ...balik je next weekend..puasa kan sebulan....kena positif thinking...kalau tak nanti sedih lagi...

Terima kasih kerana singgah....jumpa lagi ya

14 comments:

Mama Gee said...

Selamat berpuasa ya kak..
bekpes g pg td kebab turki en hubby bawak balik dr opis semalam..
besarr giler..kenyang dan muak plak makan byk2..

ieda said...

ekkekek nasi lemak akhir nie ..
lepas nie beli utk berbuka lak dik ;)

salam ramadhan al mubarak dik ..
semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan penuh keberkatan tahun ini .. insyaallahh ;)

kasihibu said...

nasib baik dah sembuh ye, tp dalam tak selesa tu teringgat jugak nasi lemak yang sedap tu ;p
selamat berpuasa

ieda said...

salam kak
saya nie kan , baru perasan komen saya kat entry akk nie ..
tetiab je rasa tua kan .. adik kaka semua kuar.. ekeke

sowii kak
lom pose dah melatah , nie bukan melatah kak .. lupe sokmoo ..
sbb kebanyakan blogger adik2 kan ;) sorry ye kak

mamyharraz said...

huwaaa sy masuk entry ni di hari pertama puasa =P

ok tak pe masih kuat iman sy =P apapun sy nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa utk akk&family.

terima kasih kerana berurusan tat dgn sy.Insyaallah nnt sy sendiri yg hantar kuih pd akk ya.

terima kasih sekali lagi :) -hug-

saniah said...

Gee....tu la akak pun perasan gak kalau kebab geng2 arab tu mmg semcm je size nya...agak nya sbb dia org mmg besar2 kot..hehee

saniah said...

Kasihibu.....tu la asyik ingat makan je sejak over 40 ni....hormon kot :-D
Thanks dtg jenggah ya :-)

saniah said...

Eida....hehehee tu la tetiba je akak jd muda....yg akak ni nk tgu dulu la jwp komen eida bgtau hal tu...tup eida dh jwp kan...:-)

saniah said...

Thanks yati....hemm nnt kita jumpa ya....tak sabar nk rasa tat mak yati mesti sedap nih :-)
Dtg hantar nnt yaa

rieda_ffya said...

kak..pose2 ni jage diri ye..sahur jgn lupe amik susu,..kan dtg blk penyakit..susah tu

Dinas Aldi said...

Alhamdulillah dah sembuh & dapat puasa :)

Saya plak bila sakit & terbayang kena masuk hospital, kelam kabut perabeh keja mana yg patut sebelum nak pi serah diri, kehkeh. Tahun ni saya dah masuk hospital sekali, harapnya takkan masuk lagi dah, kena jaga diri betoi2.

Saya doakan semoga kak Saniah sihat selalu, amin.

che mid said...

Salam Ramadhan Kareem... time nak puasa pulak sakit perut ya... tapi sekarang ok dah kan..

h a p r a q said...

selamat berpuasa...dan semoga sakit perut tu dah hilang n x ada apa2 yang serius :)

Marya Yusof said...

As salam Kak Saniah,

Apa khabar? Sihat? Alhamdullillah kami di sini dah masuk hari yg ke 6 berpuasa! Semoga akak sihat2 sahaja... Selamat berpuasa :))