Monday, June 4, 2012

lama la tak update

Assalamualaikumwarrahmatullah...

Alahai lama nya menyepi..sebab hilang mood.


Ishh...lawa la Charlize Theron...comel sungguh..tu jadi jahat macam hapah...hero cerita ni si Thor ( betui ka speling..?) ...dan si snow white ni yang main eclipse..twilight...hemm saya tak gemar cerita vampire ni tapi si Kristen Stewart ni memang kena je watak dia dengan snow white tu..:) suka depa ni berlakon..

Saje kali ni nak cerita hal anak beranak hari jumaat minggu lepas lepas...haa...ya lah jumaat malam sabtu lalu kami tengok " Snow White and the Huntsman"...tengok last show balik rumah dah mengantuk sangat sangat...masing masing tidur nyenyak betul..kalau orang angkut letak kat luar rumah pun tak sedar...apa yang letih entah dah tu hari sabtu sakit kepala dan kena pulak hari sabtu 2hb June adalah cuti umum...adoiiii sakit kepala dari hari sabtu sampai ahad tengah malam...makan activfast sampai satu papan..panadol biasa pun dekat sepapan...nasib baik tak jadi macam Michael Jackson overdose painkiller....di kali ke2 kena attack migraine time terlupa yang sabtu cuti umum...

Ehh dah melalut.....so weekend lepas kami terperuk kat rumah..anak anak ajak keluar tapi kepala dah macam ni..memang tak kuasa..nanti dibuatnya muntah kat luar tu..aduhaiii kesian kat diaorang..

Ada cerita yang saya rasa kelakar jugak ni...gini..
Suhaila duk text la ajak saya bawak dia keluat ke drivethru McD...kesian dia..saya balas balik suruh makan roti..saya ingat abahnya yang bawak keluar...tau tau abah dia pun tak sihat...sakit gigi..makan painkiller terus tertidur..anak anak terbiar....huh kesian nya anak mama...yang kecik tu la..yang besar besar tu tak kisah sangat...

yang si suhaila ni mencari satu rumah pastu sibuk duk text...."mama kat mane?"2....heee...yang saya ni memang dah tak larat nak layan...nak bukak mata pun tak kuasa...hari ni dia tanya lagi mama gi mana..satu rumah cari tak jumpa..saya tipu dia kata saya keluar.."girls night out" dengan kawan kawan..terus dia sedih sebab tak ajak dia...ha ha..apa laa dik..

Ni pulak kisah kami buat persiapan untuk dua anak ni..Kami nak elak kan orang ramai jadi sengaja keluar shopping hari jumaat..lepas sembahyang terus pergi..so dapatlah berjalan dengan selesa nya..dah tahu start cuti sekolah memang akan sesak jalan dan malls..

Sebenarnya pergi 1utama hari jumaat dulu tu alasan budak budak ni sebenarnya...cuma dapat beli kasut dan tshirt je..lain lain barang lupa nak beli..dah tu hari sabtu kena ke Jusco Alpha Angle sini pulak..baru la dapat habis kan membeli..

Tapi dah nama pun anak anak kan..mana la sampai hati mak bapak nak keciwa kan hasrat depa depa ni...jom laaa




Dia suka sangat beli kasut kat vincci ni padahal kasut kasut kat sini nampak cantik tapi tahan kejap je....2 bulan je dah tu koyak sana sini..tapi dah sebab comel comel je rupa nya..tu yang remaja2 suka beli sini...mak mak orang pun suka...heee sebab makngah pun sambar jugak sepasang...sshhhhh masa abah dia orang nak bayar dengar dia duk tanya zulaikha kenapa ambik 2 pasang kasut yang sama kaler...heee satu tu mama punyaaa ai ambik peluang la jangan marah ya bah

Lepas tu ada lah suara suara kecik menyaran kan makan kat mana....hemm ni tempat favourite depa ni..ikut je lahhh

Sila layan je apa kami makan..ni pizza kecik ni dapat free kalau kita ada oder main meal..semua dah tahu kan sebab kebanyakkan resto western buat gini..oder main meal dapat free kid meal..tapi hari tu yang menghabiskan kids pizza ni si abang kid...si hakim..sebijik dia habiskan lepas tu kena bukak butang seluar nak habiskan meal dia...padan muka



Ini abahnya punya..husband makan daging banyak ni cuma untuk bulan ni je lah dia makan daging ni...tunggu bulan depan baru dia makan daging pulak...memang jaga badan betul dia...ehh jaga kesihatan laa

Haa ni makanan hakim....mengeluh dia nak habiskan benda ni..apa nama ntah..saya tak makan apa cuma minum dan share sana sini..dah kenyang laaa


Ini zulaikha punya...saya share je dengan dia..entah kenapa perut rasa lain macam ...tu yang tak de selera nak makan sangat.

Okay la makanan hari tu..layanan pun bagus. Macam kita dah lama kenal dengan tokey resto pulak..:)

Lepas tu lepak tempat biasa lah...gatal betul tangan ni nak membeli buku..tapi mengingatkan buku buku yang baru di beli ada 3 buah lagi tu tak bukak lagi...dengan yang beli dulu belum ke tengah pun dibaca....haiii lupa kan lahh..nanti membazir pulak.



Cari mama la tuu....haii mama kat sini..menyorok...

Itu je nak mengarut kat sini...:)

Terima kasih kerana singgah...jumpa lagi

9 comments:

Tak Pe Je said...

Akak pening2 tu try gi check mata.. Xpon, cek cahayamata.. Ngehhe..

saniah said...

TPJ....ada ada ajaaa...heee..jangan la duk doa kan..ni satg p antar anak gi skolah org kata antar cucu..owh tidakkk :)

Mak Wardah said...

Salam. Saniah, kalau cahayamatapun Alhamdulillah...ada peneman kat rumah

saniah said...

salam kembali Mak Wardah niiii...:)
tak larat saya dah..ni yang ada ni pun dah letih melayan ha ha

MulutPayau said...

akak...bnyaknya telan activfast tu, sampai satu papan...naib baik tak de apa2 ya...

Seronokkan soping dan makan2 bersama keluarga....

saniah said...

Ina/MP....tu lah kan..nasib baik takde jd apa apa kan :)

memang seronok dpt keluar..lbh2 kalau shopping :) :)

Pen Biru said...

inilah yg dinamakan berjalan2 sakan

ainnoraini said...

saya kak kalau berjalan mmg suka tak beli pun tak pe..hilang segala sakit pening..
tapi bila balik rumah hahaha mula pening semula sebab duit dah susut...

Mila@Rimbun said...

best shopping.. saya pun suka tgk kasut vinci tuh, mmg comel2, tp jarang consider nak beli sebab tak tahan, better beli yg nampak kuno skit mcm hush puppies or scholl ke.. tahan bertahun