Saturday, May 19, 2012

hari panas.....hari hujan :)

Assalamualaikumwarrahmatullah

Dah hari Sabtu....semalam jumaat sakit kepala seharian...amboii kalau datang "hari itu" memang macam ni lah...badan sengal2...kepala sakit denyut denyut...tertidur petang dalam duk ingat nak lelap cuma 20minit je terus jadi sejam...apadaaaa

Terjaga bila kawan call bagi tau anak anak kami dah habis mengaji dan saya yang sepatutnya gi ambik ....heee...dia hantar pukul 3 so saya sepatutnya pergi ambik 20 minit lepas tu sebab mengaji pun tak lama...hari jumaat student tak ramai aduhaiiii kesian budak budak tu..dah la hari panas...

so saya nak sejuk kan hati diaorang walaupun diaorang tak lah marah...berani marah mama??? heee
Saya bawak ke Tutti Fruitti kat depan zoo negara tu...seronok lah budak budak ni...:) :)

Balik rumah pekena Tutti depan depan kipas...sejukkkk rasa satu badan...:)


Kalau ada nampak habuk kat kipas tu sila lah di buat buat tak nampak je yaaa....saya malas betul lately ni..:)

Tapi tutti tu pun dah tinggal sesudu je lagi...cepat benar habis..masa keluar kedai rasa sayang nak makan...:)

Hari ni sabtu....separuh hari panas terik...o ya...saya pagi ni dengan family ke KLIA menghantar mak balik ke kampung...soooo berat hati nak lepaskan dia balik memandangkan dia sorang sorang kat kampung tu nanti....actually bukan lah sorang sorang betul..ada pakcik dan makcik sebelah rumah ( adik ayah ) dan abang pun selalu balik tengok hemm tapi risau tetap risau lah...:(

Nak ambik gambar dengan mak kat KLIA tadi pun rasa tak sampai hati sedih la bila tengok staff situ sorong mak ke lift tadi...tak tunggu lama terus ajak diaorang balik

Sedih...saya jenis tak reti nak tunjuk rasa hati...selalu melarikan diri dari berhadapan dengan situasi yang melibatkan perasaan sedih kalau rasa marah saya tahu nak berdepan tapi kalau sedih...saya hilang kata kata....make a promise to myself to visit mom as soon as possible.... :( 

Saya nak mak tinggal dengan saya..tapi ....susah la nak cakap...terlalu complicated keadaan saya...kalau cerita pun silap2 boleh buat orang salah anggap..tak semua orang faham kannn so sebaik baik cara ialah berdiam diri je lah...biarlah saya pendam kan je...saya rasa mak faham

Okay lupa kan kesedihan saya...biar saya yang deal dengan hal itu

Petang ni hujan dum dam dum dam...guruh la tu...Alhamdulillah seronok..sejuk sikit...dah hujan hujan ni macam biasa lapar lah kan...tak tau nak makan apa...korek korek freezer jumpa frozen roti bom...aha  ada sardin bertin tin kat gobok bilik belakang...ha ha ha apa gobok? almari lama kan? hah saya buat macam stor barang makanan kering saya...nanti ada masa saya muatkan gambar gobok saya..:)

So hiris itu ini..tumis tumis sikit...jadi lah sardin hancur...saja buat hancur duk ingat kalau ada angin rajin datang nanti saya nak buat karipap sardin..husband suka :)


Agak bogel kan? tu lah saya ni bukan reti nak hias hias...boh je dalam pinggan..makan je terus panas panas sedap ler...

*************************************************************************

Okay lah tu je ramblings saya...buat melupakan gundah di hati...Allah Allah...tenang kan hati hamba Mu ini...mana ada anak yang nak tengok ibu nya susah...cuma kalau diri anak itu sndiri susah...Allah tunjukkan jalan...berilah hidayah pada hati yang kelam....amiiiiin

Terima kasih kerana singgah...jumpa lagi

15 comments:

Cikgu Pen Merah said...

yang sejuk mampu meredakan hati yg panas n rasa yang gundah...weeeeeeeeeehaaaaaaaaaaa

MulutPayau said...

Assalamualaikum kak...

Sayangnya kita pada mak hnya Allah yg tahu....Jangan sedih2 ya kak..semoga Allah permudahkan segala urusan....

rieda_ffya said...

amin...org luar susah nak paham..janji hati mak kite dan menerima seadaanya...dunt worry tau..

Dinas Aldi said...

Kita tulis dengan niat nak bercerita tapi ada jugak nanti orang yg nak komen menyakit hati jadi ada lebih baik kita simpan saja setengah kisah hidup kita. Semoga mak kak Saniah dilindungi Allah SWT selalu.

ainnoraini said...

Salam kak saniah...
Saya suka mkn aiskrim...yumm...yumm...

Akak jagan sedih2 yee...

Marya Yusof said...

As salam Kak,

Masalah kita hanya kita shj yg tahu... Takpelah kak, ALLAH itu Maha Mengetahui hati2 serta bisikan2 hambaNYA...

Jgn sedih2 ye kak... Take care...

Panas2 mmg sedap mkn aiskrim, bile sejuk perut mmg manjang je lapor..hiks... Saya pun baru lepas makan td sb sejuk cepat benor lapornye... alahai... :)))

Tak Pe Je said...

Salam. Kanda dah stabil? Dinda dah lps tahap kritikal.. ;)

ainnoraini said...

Haii...Kak saniah sihat ker..

inazamri said...

salam kak.lama ina tak singgah sini.harap akak sihat.yg penting mak akak terima dgn redha.dia paham tu...

NzA said...

begitulah rasa hati seorg anak yg tinggal brjauhan dr ibu bapa..itulh yg sering nza rasa setiap kali ingin brangkat kembali...sedih hnya Allah saja yg tahu..tapi apakan daya, hidup perlu diteruskan....kita juga sudah ada kluarga sndri n byk tanggungjwb...kalau boleh ingin je terus tinggal brsama mrk......sabar ye kak

eyndayusoff said...

Paham sangat perasaan saniah bila berjauhan dgn mak...

Liza @ Adzriel AB said...

samalah mak mertua liza pun sorang2 kat kampung. tiap2 minggu call dia tanya khabar. dia tak betah tinggal rumah anak2... sayang beno nk tinggalkan rumah dia. nak memaksa pun liza tak suka sebab memikirkan bila kita tua nanti pun tentu lebih suka di rumah sendiri.

Dinas Aldi said...

Salam kak Saniah. Hehe dia pun sama tak update ni haa. Terima kasih pi blog saya walaupun saya tak update. Baru hari ni saya tulih balik :)

makchaq said...

Salam kenal,
Kedua mak dan ayah makchaq dah tak ada, tinggal mak mertua saja, dulu dia pernah duduk dgn makchaq selama 3 tahun, la ni makchaq tak dpt pulak nak jaga dia.. Bila sekali sekala balik tengok dia sedih rasanya...dia dah tak sehat betul..

Mak Wardah said...

Salam.

Salam Ukhwah, salam kenal. Terhibur sungguh hati saya bila terjumpa blog saudari. Tkasih