Wednesday, June 6, 2012

ada yang sedang di buat dan ada yang belum di buat... :)

Assalamualaikumwarrahmatullah

hari ni sengaja nak tayang ni..ishh idak la handbag baru...kasut baru? idak la juga...ehemm actually bulan lepas beli handbang baru..tapi dah pakai rasa dah tak baru...segan nak masuk kan..beg biasa je...kasut pun ada beli baru..sebab kasut lama dah senior sangat dah..dah duk gigit kaki saya..jadi kena la beli...tapi dah pakai lama dah kasut tu baru tu...pun segan nak letak kat blog....:)

Ni nak tunjuk himpunan buku buku yang baru di beli masa pergi kinokuniya hari tu...hemmm


OO....silap jugak ni...yang John Grisham tu saya letak balik satu..sebab husband kata dia dah lama beli yang Innocent Man tu...better balik tengok dulu betul ke tidak karang kalau beli dah rugi je kan..buat apa 2 buah buku yang sama...saya mula terpikat dengan tulisan John Grisham masa baca buku dia yang latest hari tu The Broker....best!! walau pun saya takde background law tapi buku dia mudah faham dan kita dapat enjoy lah...sekarang dah jatuh hati dengan John Grisham ( buku dia laaa..)
Cuba lah...anda pasti tertawan...chewahh macam iklan :)


Suhaila tak habis habis dengan Diary of a wimpy kid kat rumah ada 4 buah buku dari siries ni yang kulit tebal ni yang terbaru kot...saya tak berapa gemar dia baca ni..sebab buku buku ni banyak  practical jokes dari boys...kasar kasar la jugak...nanti jadi lagak jantan pulak anak dara ni kan...nak ajar dia baca buku buku yang girlie ni susah betul..dia tak gemar...sekarang duk habis kan buku The Hunger Game dia...ada 3 buah buku tebal tebal pulak tu...bila nak study lagi kan...UPSR dah dekat ni....rasa menyesal pulak belikan buku tu kat dia..memang asyik memerap dalam bilik je duk baca buku tu


Hari tu dah pukul 4 petang dia mengadu lapar...tapi tak nak makan heavy heavy....di ajak nya saya bawak dia ke Secret Recepi...nak makan cream brulee cheese cake...sampai 2 keping pulak tu..budak waitress tu pun macam terkejut....tak nak heavy konon...mama pun ambik la jugak kan...raspberry cheese cake....uhhh mama yang heavy...ishhhh


Itu je lah nak cerita....mana la tak gumuks kan...anak anak kurus kurus belaka...mak nya kusssss semangat....ha ha ha

Terima kasih kerana singgah.....jumpa lagi :)

19 comments:

Kakzakie said...

Anak-anak masa cuti nie memang novel, pc, laptop jadi sasaran lebih. Buku belajar sekadar siapkan homework aje...

Tak Pe Je said...

Eh, best nye... Lps lepak Kino, pegi Secret Recipe, ya? Owh, sungguh jeles.. Akak, kalu nak tunjuk apa2 pun, dah nama pon blog kita, kak.. Kita nye suka ati mak bapak je, kak.. Heheh.

♥MAMASYAZA♥ said...

wow bestnya. zaman blajar dulu mmg rajin baca buku cerita, sekrg ni nak habiskan satu novel pun amik masa

inazamri said...

wah kak tebal2nye buku.kalau saya mau byk hari nak habis bacanya.

Dinas Aldi said...

Cek suka John Grisham! Hehe. Saya pun baru nak tayang buku beli haritu tapi tak terbuat2 lagi entri tu, asyik dok merepek yg lain dulu :)

saniah said...

Kakzakie...anak2 gitu lah kan..sama je..time cuti rajin btl mmbaca...tp bukan buku peljaran pun ..:)


TPJ....saja jln2 isi masa lapang...heee bkn pa risau kot2 ada yg tak suka kannn


Mamasyaza......sama jugk ni pun...nkn nya hbs lg dibaca....yg best bila bukak buku mata pulk tertutup..hahaa


Inazamri.....kak mmg suka baca...isi masa je ina..:)




Cikgu.....samala kitaaa....:)

makchaq said...

Makchaq ada lagi buku yang tak dan baca..kalau pi kedai buku memang nak kena beli.. kadang2 siap order lagi..
anak2 makchaq pun suka baca buku cerita.. buku sekolah tak suka.. macam mak depa juga la..

saniah said...

Makchaq.....samala kita ya? P kedai buku mesti nk beli pdhal kat rmh masih ada buku yg blum hbis baca :)

MulutPayau said...

Assalamualaikum kak...
kalau maknya suka membaca, tentu anak2 pun suka membacakan...

Saya pun suka membeli buku..kumpul bnyak2..tapi tak terbaca pun....hihihi..

Azian Elias said...

sama lah kita... bila masuk je ke MPH, sure balik penuh tangan tu..

saniah said...

YAN....gitu lah...mcm ada magnet kan..rasa geram selagi tak sambar sebuah dua.. :)

Acik said...

Salam
John Grisham tu memang dah lama jadi pakwe kita!
buku die ler ..
:)

rieda_ffya said...

best nye beli byku baru..jeles tgk..tp buku2 yg kite beli dlu byk x usik lg..mase blom sesuai..

Marya Yusof said...

As salam Kak Saniah,

Hola! Como estas? :)))

Nak pinjam buku The making of us by Lisa Jewell tu leh tak? hehehe :)

Marya pun suka makn cheezy2 ni...adeh, tp Marya tgk akak tak gumuk pun... slim je, nampak muda lagi tak sangka dah ade anak dara :)))

Rsnya xpe bg anak bc buku yg dia suka tp kena pantau jgklah sb tahu jelah buku dr o/sea ni dorang tak tapis pun kan... sy pun kena pantau jgk dak tecik Iman ni nnt bile dah besar, lg2 dok kat negara Latino ni lg lah teruks!! :)))

Mama Gee said...

perisa baru ya..cream brulee cheese cake tu...mcm tak pernah nampak je sebelum ni...

sampai 2 slice makan..mesti sodapp... :)

Hanis Azla said...

best yer cerita2 john grisham tu.. tak pernah baca.. nnt2 nak belek2 buku2 en.asben.. rasanya ada.. samalah kita kak.. kuuuuss semangat.. he..he.

NzA said...

wah bagus ni..semua ulat buku....suhaila sebaya dgn naurah (anak ke 4 sy)....xlama lagi dh nk upsr...gud luck utk mrk brdua.....

eynda said...

Rajinnya baca novel :-)

Nida said...

Suhaila tu sebijik sama dengan anak Kak Nida.. suka sangat dengan Diary of a Wimpy Kid...