Wednesday, April 25, 2012

Assalamualaikumwarrahmatullah

bukti.......


Saya meman nampak seusia saya laaa....dulu gambar kecik ada yang kata awet muda lah...tak percaya dah 44 tahun lah...nak tahu rahsia lahh....ada ada je adik adik kat luar tu...

Tak pe..saya belum riak dan syok sendiri lagi...ni hah baru teringat ada gambar close up ambik kat sabah bulan 3 tahun lepas..siap ingat bulan..gambar dah berusia setahun actually gambar profile dulu tu lagi baru..sebelum raya haji tahun lepas..tapi ntah kenapa agaknya sebab terlebih tempek bedak kot maka nya saya nampak muda pulak..haaaa :) perasan!!!

So ni bukti nya ya...saya dah berusia 44 tahun dan dah berkedut...ni nak bagi tau petua sikit...actually kedut kat mata tu dah berkurangan sekarang kesan dari pemakaian eye cream bertempek tempek saya guna setelah melihat keadaan mata saya masa ni...hemm masa tu keliling mata kering membuatkan saya asyik mengaru..dah la kulit makin menipis..tu pasal yang bengkak semacam je tu...tapi sekarang dah tak gatal dan keliling mata dah lembab...so kepada yang nak kurang kan kering keliling mata tu jangan lah berhenti meletak kan eye cream ( apa apa brand will do..ok ) kena jaga kalau tak nak rupa macam di atas....:) :)

Ntah apa apa post...orang lain sibuk dengan WW...saya menceceh lagi..siap bagi petua macam lah ada yang peduli...takpa..saja nak share...sharing tu kan ke caring..;) ;)

o ya disamping tempek eye cream...jangan lupa senyum selalu...;)

Terima kasih kerana singgah...jumpa lagi ok..


5 comments:

Marya Yusof said...

As salam kak,

Ye ke akak dah 44? Mcm xcaya je... serius... mcm 30-an... Maybe tips tu sy kena jgk buat ni... dahlah kulit sy ni sgt2 kering... mmg cepatlah berkedut... Take care kak saniah! :))

ainnoraini said...

selamat pagi kakak manis..
masih ayu dan jelita lagi..nnt bila ain umo mcm akak nk anggun mcm ni laa..
nk tanya akak guna eye cream apa yee..

inazamri said...

mmg akak nampak muda la.kita kena la hargai diri sdiri.amalan pemakanan yg baik mmg bole membuatkan seseorg tu nampak muda dr usia sebenar.Genetik pun mempengaruhi juga.

saniah said...

MARYA....hemm betul tu kalau kulit kering mmg cepat brkedut..tgkla muka akak yang dah melendut dan kerepot tu..ishh kalau taknak jd mcm tu..jgn lupa krim malam dan siang dan jg sunscreen..:)


AIN....ain ni kalau tak bodek akak tak jemu ek? ain nanti tentu lebih anggun dengan kulit putih melepak lagi..dengan langsing lagi..jaga sikit2 je pun dah cantik tu..:) betul ni..


Ina...heee ishh malu la..kedut dah banyak dah dik oiii..umur pun dah banyak dahh..tapi akak pun ikut mcm ina..nak bnyk makan ulam2..:)

azi said...

Kak saniah..
Saya pun banyak kedut dekat mata sebab selalu gosok bila gatal...cream apa yang sesuai ye..?

Saya nampak tua dari usia tak kak?..