Thursday, March 15, 2012

birthday celebration yang simple ..:)

Assalamualaikumwarrahmatullah...

saja nak upload gambar masa saya keluar dinner on my birthday hari tu...hemm tak syok la sebab ber 3 beranak je...anak anak yang 2 lagi tak de sini tu yang kureng sikit..kalau tak riuh la meja kami kan..

Gitulah selalunya kami cuma keluar makan makan je..takde lah hadiah ke atau tiup tiup lilin dah sebab semua dah besar..dan pulak tak elok tiup2 lilin ni kan...orang kata bukan budaya kita..hehe :) tak tahu lah tapi sebenar nya saya tak berkenan dengan tiup lilin ni sebab....nak tahu tak sebab apa...???

Sebab saya geli nak makan kek yang dah di tiup lilin atas nya...mesti bersembur dengan air liur kan..especially kalau yang sambut tu anak anak...ha ha jahat kan saya ni..hemm tapi itu lah realiti saya ni...pengeli..dan bila saya ceritakan kat anak anak..dia orang pun dah geli macam saya..:) teruk nyaaa....:) :)

Jangan marah aaa...saya suka cerita je...okay lah layan gambar makanan lah ok..


Makan kat sini je sebab dekat dengan rumah...haa ni gambar waktu siang snap masa datang dulu lunch kat sini...hemm punya la asyik makan kat luar..:) hari tu saya makan olio..tapi olio ikan hemm tak best sangat..



Ambik gambar ni sebab suka tengok macam macam jenis makanan italian ada...sambil tunggu makanan...bosan sebenarnya... :)


Cheewaahh....masa siang tadi husband cakap nak dinner kat luar saya kata taknak sebab tak suka makan malam malam...konon diet la kan...tapi tengok la apa saya oder...hah memang sah sah tak kurus lah...


Ishhh husband cuma oder yang ni...hemm dia kata lapar tapi tak nak oder yang berat ...dia memang light eater...macam tu lah..tu pasal la saya je yang berkembang dia tak..:(


Ni suhailah punya....kureng laa...compared dgn chillis punya...mula tu dia nak oder pizza..saya la yang suggest nachos ni...rupa nya tak sedap sangat kan..



Haaa....inilah pinggan orang yang mula tu jual mahal tak nak makan malam malam...:) ishhh malu aihhh


apa apa pun lamb chop saya memang best....suhailah akhirnya makan share dengan saya...husband punya seafood soup pun not bad kata nya...sedap kecuali nachos tu la...mungkin terlebih fry kot beef tu...

Kat Francissco Pizza ni masa kami datang dulu pun food dia not bad lah...kira boleh datang lagi lah kalau teringin nak makan masakan italian ni..selain tu ada gak nasi nasi ni...tapi biasa lah...nasi nasi dah jemu aaahh tak gitu?


Okaylah...apa apa pun terima kasih kerana singgah...jumpa lagi :)

5 comments:

Hanis Azla said...

sesekali berubah selera ke menu2 begini sedap juga kan.. aduhai, dah rasa teringin pulak.. he..he..

MulutPayau said...

emmmm...mmng terliur jugak tengok lamb chop tu......

Tak pe...diet next time...hehehe...

NzA said...

Hepi besday..moga bahagia selamanya....

Wah, sedapnya.....tiba2 rasa lapar la......sy jrg mkn kt luar sbb suami xsuka mkn luar...tragiskan...hu.hu.hu...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak berjaya wat adik terliur..sekian!

azieazah said...

Sori berlori SANIAH. Happy Belated Besday, moga U terus sukses sejahtera dan bahagia.

Sekali sekala makan luar di restoren Itali, takkan nak makan nasi jugak, kan? hehehe