Saturday, January 14, 2012

makan besar....entry tanpa gambar sebab malu

Assalamualaikum

Hari ni saya makan besar....ehh bukan buat makan makan...bukan jemput orang datang makan makan...idak la ye..jangan salah faham..

Ini semua berpunca dari sakit jiwa saya ni...baru semalam ter perasan jubah yang saya selalu pakai tu agak longgar lah sikit dah kan...emm ni sebab dah lama berpantang makan nasi...ehh kadang kadang di selang seli la jugak tapi yaa agak lama juga saya tak menyentuh nasi

So dah tahu semalam jubah tu longgar jadi nya hari ni saya tumbuh tanduk...emm...nak cerita juga asal usul saya jadi gini yang mana nak juga berpunca dari husband lah kan...:)

Takde lah sebenor nya fitrah manusia ni bila buat salah mula la cari orang atau keadaan atau kucing ke...( ehh...??? ) untuk per salahkan iye tak?

Macam ni..petang semalam husband balik kerja kata dia tak sedap badan ( kesian dia..) so dah saya bagi la makan panadol dengan harapan cepat lah baik kan

So pagi ni dia tak lah dapat nak menghantar suhailah ke sekolah untuk Ko-Kurikulum ( KOKU ) kan..saya lah kena hantar...emm balik dari tu singgah beli surat khabar...pastu melilau cari breakfast... ( cuba cuba lah kau masak saniah oiii.....idak jugak..huh malas..) cari breakfast ni nak yang sedap lah kan...

So dalam kepala why not nasi lemak daun pisang yang comel comel tu...husband kalau dia yang beli breakfast dia cuma beli 1 je nasi lemak untuk dia dan 1 lagi bihun goreng untuk saya ( sayang bini laaa taknak bini gemuks ishh ...sebenarnya dia menyokong program diet saya la tuh )..dah jemu lah..bihun tak sedap plak tu...tapi makan je lah kan dah orang beli kan

So dah pagi ni turn saya membeli...jadi nya saya cari lah nasi lemak comel tu 3 bungkus...hemm duk ingat dah nak makan 2 bungkus...alahhh kecik je..so husband punya 1 ( balas dendam...) dan kuih kuih sikit...

Balik rumah tengok husband masih kat bilik....saya makan sorang dengan penuh selera...selesai la sebungkus..hemm..pastu tengok husband belum turun ehh belasah lah sebungkus lagi...ha ha 2 bungkus...tinggal 1 untuk dia..

Pastu pi ambik suhaila..dia nak makan merapu macam biasa saya kata tak boleh..balik rumah makan nasi...ada sup ayam bla bla...dia monyok je..tak kisah lah

Balik rumah tengok husband tak sentuh pun nasi lemak tu...dia makan kuih dan roti raisin je..tak de selera la tu...kesian..

Dah saya hidang nasi tengahari...saya makan sorang sorang je..nasi lagiiii...cik kenit tu tak nak pulak ....dia belasah 2 ketul roti sausage je..dah tu dia tidor...si husband pun lepas tu sambung balik tidur...

Saya tengok si comel tu rasa kesian la plak...dan saya selamatkan dia dari di humban ke tong sampah....nasi lagi sekali...

Jadi nya sila buat calculation sendiri ya..berapa banyak saya makan?? ha tu lah di katakan makan besar....

3 bungkus nasi lemak..comel ( untuk sedap kan hati sebutlah perkataan comel tu berkali kali...)
1 pinggan nasi dengan masak asam pedas ikan pari....mashaAllah sodappp
dan kuih kuih sikit...ha ha takde sikit lah kalau perabih dalam 5 ketul

Ha tu lah lain kali kalau terasa baju longgar sikit sikit tu buat dek je...jangan ambik kisah sangat...buat tak ujud pun tak pe..ni lah kalau teruja sangat...rembat belasah apa yang ada depan mata...kira membujur lalu melintang patah...huhh

Apa nak kata?? dah terlambat semua tu dah dalam perut...ni kalau pakai lagi jubah ni sure sangkut kat punggung la ni....dah tak comei la tuh...ke kena tambah size jubah...jadi 46 kot...aduhh sedih

Ni semua pasal husband la ni...he he he...lawak je ya...berdosa makngah nanti..ampun ya bah :)

terima kasih kerana singgah dan selamat berhujung minggu...bagaimana anda nak menghabis kan hujung minggu anda? saya? emm husband demam so memang tak kemana mana lah kan...

Jumpa lagi

6 comments:

Dinas Aldi said...

Saya pun selalu menyelamatkan makanan2 comel dari masuk tong sampah..hehe..he..

saniah said...

cikgu....samalah kita cikgu..jgn membazir..tapi bila terpaksa membeli baju baru mula lah rasa menyesal ...:(

ajumohit said...

saya sejak anak2 sekolah ni kurang selera makanla plak eheheh, brp lama ia akan bertahan? ha itu yg kita x tau hihihi

saniah said...

Ajumohit.....salam kenal..:)
Wahh hilang selera makan? Best tu..blh cpt kurus...klaulaa akak yg hilang selera...he he

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hahahaha...pengsan baca entri nih. 3 bungkus nasi lemak, nasi dgn ikan pari msk asam pedas, kuih 5 ketul. pastu gi timbang naik 2 kilo, hahaha.


saya klu pas mkn gi timbang.naik 3 kilo kak.pastu br insaf.nak tido tgk2 ada lg 2 kilo..esok dah senam msh lg ada 2 kilo..terus2 saya menung dan cr mangsa nak disalahkan.hahaha.


sekali sekala manjakan tekak tak salah.sedapnyer nasi lemak comel!!!

saniah said...

MIZA...ha ha ha sama lah kita..nak jg badan memang perit tapi kena jugak jaga sebab kita kena sihat..ramai org bergantung dengan kita..kalau sakit macamana nak jaga family kan..:)