Wednesday, December 14, 2011

kena cari barang lagi

Assalamualaikum....
buat Dato' LF yang bertanya kan semalam tu sale kat Jusco area mana....sebenarnya members day semalam hanya kat Jusco Wangsa Maju je dato'.....sori saya terlupa nak nyatakan tempat nya sebab ingat semua orang dah tahu...silly me..bagi info pun tak pandai :) maaf banyak banyak ye dato'...
Ainnorainni...samalah kita kan...macam cadar ni duk basuh pakai dia memang cepat lusuh..tu yang asyik kena beli baru syok kan bila membeli time sales...walaupun tak banyak choice tapi murah2..suka sgt ;)
Kak mid....tu lah saya suka shopping semalam...tapi ada juga nampak orang orang yang tak bershopping pun ada...merayau rayau buat meramaikan je..hehe kalau tak lagi sunyi jusco tu semalam.... :) yang membeli berapa kerat je...ya lah hujung tahun keperluan lebih kepada persiapan sekolah kan..
buat Kak Zaitun.....memang betul tu..seronok sales kat jusco ni dan sekarang dah banyak improve dah.....mudah nak membayar sebab pihak jusco tambah banyak kaunter cashier...dah tu tempat nak kutip voucher pun banyak...pendek kata senang lahh...cuma rasa nya lain kali jusco kena letak banyak bangku lagi kot...buat tempat singgah duduk...dah penat shopping kann...:)
buat Wahida......husband akak tak ikut..memang dia pun pitam kot kalau pi sales ni...:)

*************************************************************************

Hari ni saya dah ada tersusun berberapa pekara nak kena buat nih...malam esok InsyaAllah kami nak berkampung di sebuah penginapan yang di sewa oleh kakak ipar ( kakak husband ) di Taman Tun Dr Ismail....

Kakak ipar suami isteri akan menerima menantu pertama hari Jumaat 16hb dis ni....majlis akad nikah akan di adakan di masjid Al-Ghufran di TTDI...kak bad turut menyewa aprtment di sekitar kawasan tu

Dan jamuan makan di adakan pada malam tersebut ( malam sabtu ) juga di Dewan Pusat Komuniti di situ juga...senang kan ...saya suka pergi ke jamuan kenduri kawin sebelah malam...bukan apa..sejuk dan takde lah peluh meleleh sambil makan makan kan...:)

Kami di minta tidur kat TTDI bukan sebab apa....kak Bad tak nak kami terlewat ke upacara akad nikah anak dia pagi jumaat nanti sepertimana yang berlaku masa akad nikah anak abang dia baru baru ni yang kawin pada 19hb Nov hari tu kan....

Kami sampai semua dah selesai padahal Ulu Kelang nak ke PJ tu bukan nya jauh sangat pun....tapi di sebabkan si adik depa ni suka melambat lambatkan pergerakkan haaa...jadi lagu tu lah...sampai sampai ambik pinggan makan jeee...malu saya tau..geram kat husband belum reda lagi nih...kadang2 saya bagi dia sebijik..jangan duk buat dah lagu tu....malu kat abang dia :(

Kalau membebel memang tak habis ....husband tak nak tidur sana so mungkin saya dan suhailah je lah yang akan lepak kat sana....petang esok husband ada meeting kat serdang jadinya mungkin malam baru dia akan hantar kami....tengoklah macamana mungkin dia akan tukar pikiran ikut kami nanti...hehe..tapi mengenang kan kucing kucing kat rumah ni...kesian pulak..sapa nak bagi makan pagi jumaat nanti kalau semua orang takde kat rumah kan..?

Oya list yang saya katakan tu? hemm saya nak keluar cari tudung lah ni..alahhh kenduri sekarang ni nak berpakat pakai kaler baju yang seakan akan sama lah kan...so kak bad dah pesan masa akad nikah pakai kaler peach peach gitu...merata tempat saya geledah..mencari baju kurung kaler macam tu...punya lah susah..ya lah kalau musim nak raya banyaklah pilihan...kan sekarang ni tinggal saki baki je lah...nasib baik minggu lepas jumpa sepasang....

Husband akan pakai baju melayu 4 tahun lepas masa kenduri anak saudara dari abang dia yang sulong tu...masa tu buat 2 helai baju melayu duk rotate pakai tu lah selama raya nih...tak ketat dan tak lusuh2...alah pakai cuma time sembahyang raya je kan...dia taknak beli yang baru...kebetulan salah satu baju melayu tu memang peach pekat...so okeh la tu...selesai satu pekara...ehh 2 pekara..

Dah tu malam pulak pakai kaler yang pinkish...aduhaiiii orang jantan kena pakai pink juga ke..so husband dah jumpa baju batik yang ada bunga2 pink sikit sikit...tak yah cari kaler latar baju tu pink...auwww tak nak la makngah....orang pompuan tak pe lah pakai pink ...kan ke sweet tu pakai pink walaupun umur dah menjengah ke Isyak....:)

So dah pesan kat anak anak....raya tahun depan semua kena ikut kaler baju mama sebab mama dah siap beli dah ni...peach..pink...biru...hah pilih je :)
Dan harap harap mama tak put on weight lah kan...ishh taknak laaa...nanti kena keluar duit lagi beli baju baru...ada lagi 8 bulan kena watchout  diet ni...

oppss enough rambling...got to go ....:)

Apa apa pun terima kasih kerana singgah...jumpa lagi

10 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

sori saniah, saya tak perasan bila masanya anda dah follow blog saya, terima kasih banyak2 dan mintak maap byk2 pasai terlepas pandang.
yup btoi saya org kedah, org jitra...hehehehehe

azi said...

Salam Kak Saniah..
Husband akak sama dengan Cik Abang saya...jarang nak pakai baju melayu...pakaipun bila raya atau majlis tahlil...sembahyang Jumaat, pakai baju kerja...:)

Mesti meriah kenduri tukan. nanti akak sharekan gambarnya ye..

luahfikiran said...

SALAM,
MINGGU DEPAN, AHAD, KE BBB LAH PULAK. AJAK HUBBY SEKALI. ANAK2 JUGA DIJEMPUT DATANG

saniah said...

mamasyaza...ehh takpa takpa..saya tak kisah..:) folow ke tidak takpa..suka baca blog awak..nanti saya BW ke sana lagi k..thanks sebb folow saya..:)


AZI.....okeh..no problem..nanti saya minta photographer kicik saya snap...hehe nak buat sendiri segan


DATO' LF....InsyaAllah dato'...terima kasih kerana menjemput..ada family gathering juga kat sini..:)

Dinas Aldi said...

Betoi la, orang lelaki pakai pink rasa cam auw2 gitu. Kalau maroon ka ok la jugak. Nasib baik la ada alternatif tu :)

Selamat pengantin baru pada yg akan menikah pada hari Jumaat tu nanti naa, semoga berkekalan hingga ke akhir hayat, insyaallah!

Wak Gelas™ said...

wak pon X suka pegi sales ikut bini wak jugakk... eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

konde said...

salam kak mamasyaza

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

saniah said...

CIKGU....hehe memang betul..pink ni dgn org lelaki mmg haruslah dijauhi..:) tak comey tak comey..


WAK.....sila sila...blog saya biasa biasa jaa...:)

azieazah said...

Wahhh seronoknya dapat berkenduri dengan sanak saudara...

Dapat berkumpul ramai ramai.. Makan banyak-banyak!

Hehehehe

saniah said...

AZIE...memang seronok pun ..sebenarnya adik bradik husband i tggl sekitar KL je tp susah nak jumpa...masing2 sibuk kan..so hopefuly kali dapat kumpul ramai2...

tang makan tu?? kadang2 syok sembang makan pun lupa..hahaha