Thursday, December 15, 2011

iye...saya tonton

Assalamualaikum.....
terimakasih pada Dato' LF....memasukki ke blog saya untuk menjemput saya ke BBB pada 18hb Disember nanti....saya amat menghargainya..dan memang saya nak pergi ke perjumpaan tersebut..cuma saya ni kalau nak pergi kemana mana hanya bergantung harap pada pilot saya ni...kalau husband ada hal maka tak dapatlah saya gerak ke sana sebab saya tak biasa jalan di kawasan sana...emmm terasa malu sangat lah..tapi itu lah kenyataan nya...husband agak sibuk lately ni..:(
Pada Azierie......InsyaAllah akak akan cuma snap gambar2 nanti ya..:)....pada cikgu...terima kasih berkongsi doa untuk pengantin...samalah kita yang mengharapkan perkara yang baik sahaja untuk kawan kawan...;)....pada Wak terima kasih kerana menjengok dan komen komen...;)...pada konde....akak dah cuba memasukki website tersebut tapi macam ada gangguan sikit...nanti akak cuba lagi k....pada mamasyaza.....terima kasih kerana follow me...dah lama i baca blog u dan i tak mengharapkan apa apa..tapi nice juga you decide nak folow...thank you....hehhe :)

**************************************************************

Oya berbalik pada tajuk ya...iye saya memang tonton drama dah sekarang ni....tapi saya pilih pilih sebab utama nya ialah taknak nanti jadi couch potato...ya lah kan..saya ni fulltime housewife so kalau asyik duk depan tv je nanti silap silap haribulan jadi ketagih dan tak dapat tinggal kan tabiat tu....aiikk sapa nak kemas rumah ...sapa nak pi jemput anak dari sekolah...sapa nak hantar anak ke sekolah dan tusyen tu kan....tak boleh tak boleh selalu tengok tv ni...

Nanti tak leh tinggal dan rasa sayang pada drama siri ni...betul...sebab saya ada kenal beberapa orang kawan ( yang bukan kawan kat maya la kan ) yang suka sangat dengan drama siri kat tv tak kira drama apa...sepanyol ke indon ke..semua nya sayang nak tinggal kan tv dan ada masa tu kawan nak datang ziarah ke rumah pun dia orang tak bagi datang time time tertentu...eh eh kena pilih pilih masa pulak...tak baik gitu kan???

Ini ada lah di antara drama drama yang saya baru start tengok ( pada hal dah agak lama jugak di tayang kan...)....yang terbaru ni lah ' Tentang Dhia'.....

Apa yang dapat saya katakan tentang drama ni? emm saya suka...suka sangat sebab drama ni takdelah cerita orang koprat sangat...takde lah juga pelakon nya make up tebal sangat kecuali lah liza abdullah tu...takdelah cerita tentang misteri sangat...malah aktiviti jahat si ibumertua Dhia pun di tunjukkan dengan jelas....dan yang pasti tu saya suka dialog liza abdullah yang ringan tu...cuma saya terpikir...ada ke orang yang sejahat si mak mertua Dhia ni? ishh bab bomoh memang terer...saya rasa last last nanti dia ni akan berkahwin dengan tok bomoh tu lah...tok bomoh canggih...bagi instruction pun dalam phone je...:)



Saya tak tahu lah nak komen apa sangat pasal hero cerita ni yang di gambar kan baik tu...emm ok kot si adi putra ni....ni lah 1st time saya tengok betul betul muka dia..

Petang semalam si Adi..( zikir ) ternampak 'benda' yang di kirim oleh tok moh untuk ganggu dia...pelik lah orang ni...dah nampak benda benda gitu cubalah bercerita kat kawan kawan...ke tanya lah sesiapa kan..ni buat diam gitu je...ishh kalau saya dah nampak tangan mengerutu macam tu memang saya lompat naik atas meja menjerit terlolong lah saya....hehehe patutlah tak dapat jadi pelakon dah lah rupa pun takde....bakat pun tenggelam trus ke dasar laut....:(

okay lah tak nak lah review pasal drama ni sangat...just nak share dengan readers je yang saya juga mengikuti cerita ni...

Itu yang saya suka kan...dan part kat bawah ni adalah yang saya tak suka tentang drama siri ni...

 Alangkah baik dan terbaik nya TV3 kalau drama ni di tukar ke waktu yang lain....beberapa hari ni saya dapatlah mengikuti drama ni dari mula sebab bendera merah tapi nanti lepas ni...tak kan nak tunggu drama habis baru nak maghrib kottt...? TV3 dah semakin tak sensitif lah...drama Melayu dan tentu nya untuk penonton melayu kan...so kebanyakkan orang Melayu kan ke ber agama Islam yang wajib sembahyang 5 kali sehari semalam...?? dan kita dah di ajar agar tak melambat kan waktu sembahyang....aihhhh tak kan nak kena komplen kat FB lagi kot??

Datuk Farid kena jengok jengok sikit la kerja budak budak datuk tu...

Itu je lah saya nak kata pasal drama ni...seronok memang seronok tapi tu lah kan...masa tayangan tak sesuai...kalau lah masa tu di tayang cerita korea ke taiwan ke tak kisah lah kan...takde lah orang melayu tertarik nak tonton...:(

Apa apa pun terima kasih kerana singgah...jumpa lagi okey

6 comments:

Hanis Azla said...

saya pun kalau sempat suka juga tgk drama ni.. saya pun mmg takut juga klu2 tersangkut hati pada mana2 drama.. mmg tak jadi kerja dibuatnya.. itu yg kalau sempat tgk.. klu tak sempat saya buat tak tahu aje.. he..he.. kalau ada rezeki, dptlah kita jumpa di rumah dato' LF nnt.. InsyaAllah..

♥MAMASYAZA♥ said...

yup setuju, tayangan waktu pukul 7 tu mmg tak sesuai sgt. percepatkanla ke pukul 6.30 ke. kalo time mendera merah mmg ok, en. abah pun dok menjeling sakan bila asik ngadap tv waktu maghrib

saniah said...

HANIS....InsyaAllah kalau akak pergi dapatlah kita jumpa ya..boleh sembang lama lama..:)


MAMASYAZA...betul tu saya sokong buat tayangan 6.30ptg..ehh kenapa pihak tv3 tak terpikir mcm yg kita pikir ek?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

semua org citer pasal drama ni..saya je ke yg tak layan..owh sedih lak rasa cam ketinggalan zaman.huhu

azieazah said...

Dulu Tv3 buat drama bersiri tu memang start kul 6.30, tapi taktau kenapa tetiba tukar start kul 7.

Mengong, kan?

saniah said...

MIZA.....takpe miza...tengok kat tonton.tv3 pun okay lah...:)



AZIEAZAH...memang mengong...hehehe :)