Thursday, December 15, 2011

breakfast

Assalamualaikum......apa khabar semua..? harap semua nya sihat ya

wahh mengantuk lagi ni...bangun juga kesian kat husband sebab selalu selepas subuh dia cuma dapat tidur kejap je sebelum kena kacau dengan CIWI...kucing kami yang setiap hari without fail tepat pukul 7 pagi akan naik ke bumbung pergi ke tingkap bilik tidur kami dan mengiau tanpa henti....

yang sering menganggu tidur abah dia....hehehe...( gambar lama..)

Dia bangunkan kami sebab nak makan le tu...setiap hari tau dan pada pukul 7 pagi...dah jadi macam alarm clock pulak...so husband kena lah bangun bukak tingkap bilik biarkan ciwi masuk dan ciwi akan turun ke bawah husband ikut belakang dan ciwi akan tunggu terlangut depan pintu depan...tunggu husband bukak kan pintu untuk dia keluar dan bagi dia makan....emm dia orang makan kat luar sekarang ni..masuk rumah pun tak kecuali si ciwi ni lah setiap pagi masuk dan keluar semula...kelakar kan perangai kucing ni...setiap pagi pada pukul 7 pagi..dia mesti ingat untuk kejutkan kami ....tu lah kebijaksanaan Allah yang maha besar lagi maha berkuasa...hingga kan binatang sebegini pun Allah beri kan kepandaian apatah lagi kita manusia...cuma kita selalu lupa pada Nya..ucap kan lah Alhamdulillah dan syukur

Tapi kalau kena hari minggu naik sengan pulak kat jiran sebelah mesti tidur diaorang juga terganggu kan pulak tu jiran kami bujang dan berbangsa cina...kadang kadang balik tengah malam sure esok pagi nak bangun lewat sedap sedap tidur dah kena kacau dengan si ciwi...sebab tingkap bilik kami cuma berselang dengan tingkap bilik air dia sahaja...sure lah dia terdengar bunyi si ciwi ni...kesian apek tu..:)

Sebab tu lah setiap kali kami nak kemana mana ke 3 ekor ni akan kami hantar ke Pet shop...hantar gi boarding kat situ...senang hati sebab dah tau dah ada orang jaga bagi makan dan yang pasti nya tak ganggu jiran jiran kan...tak nak lah jiran tension dengan kita...dah lah kita ni nak duduk lama kat sini..entah entah kan mati pun kat rumah ni kan...so elok lah jaga hati jiran kan..:) dan yang saya tahu berbuat baik sesama jiran ni memang lah di tuntut dalam agama kita...kan



So dah malam tadi tengok husband duk sibuk buat kerja sampai lewat malam...saya naik tidur dekat pukul 1 pagi pun dia masih kat bawah...tak sedar pukul berapa dia masuk tidur....kesian kan...kerja banyak sekarang ni...kena pulak tu pagi pagi dah kena bangun bagi kucing dia makan...emm dah jadi duty pulak...so saya yang masih mengantuk sebab tidur lambat juga sebab ralit baca novel pun kena lah heret kaki ni turun jugak...buatkan breakfast untuk husband so dia tak yah lah keluar gi bungkus kan...

Masak apa??? ehh takde lah beriya masak macam macam....cuma buatkan pankcake je...dan tengok lah gambar...habuan dari memasak masa mengantuk ....hehehe
Huduhnya pankcake saya....tapi dah letak syrup dan jem raspberry...yummmyy lantak lah rupa buruk pun...masuk perut kenyang jugak kan..

****************************

Husband pergi kerja...hahaha saya sambung dreaming about these gadget....emmm yang mana satu...idaman kalbu...asal tak menyakitkan hati semasa guna dan juga tak sakit kan poket....emmm pikir pikir...




Ingat nak bagi ni kat budak budak 2 orang tu...tukar dengan phone lama diaorang ...hakim tu phone dia dah teruk sangat...guna sejak form 5 lagi...dah bertahun dah...si Zulaikha pulak kalau di ikutkan phone dia masih baru dalam 3 tahun gitu...tapi dah sekarang pakat duk guna android kan...so tak kan dia tak teringin kan...
Ni bagi ni mesti ada something yang mama nak niii.....ishhh mesti lah kan tak kan nak bagi free jee...ada term and condition nya nih...kalau dia orang setuju then baru boleh bagi....kalau dia orang keberatan kira sory lahhh bye bye no way jose....hahaha kejam tak saya???

Teringin je...tapi ntah la canggih sangat pun nak buat apa kan...

Ini saya punya sekarang....ada masalah sikit phone ni...harap nokia tak marah ya..tapi phone ni sering 'hang' selalu....pernah terjadi saya tengah urgent nak call husband tetiba tak leh buat call...boleh sms je...tekan butan hijau butang merah semua tak boleh....sebelum jadi saya terima call husband sebab kan tersilap tekan butang 'end conversation' butang merah tu... terus terputus tapi bila saya call husband tak dapat pulak....kata masih 'in conversation'....ishhh susah lah bila jadi gitu...time time urgent pulak tu..



 ****Gambar gambar di atas adalah ikhsan GOOGLE...TQ

Hehehe....ingat nak tukar dengan yang ini....mengada kan saya ni?? tapi nak tengok jugak keypad dia...kalau kecik cinonet macam 701 tu baik tak payahhh....jari jari montok ku tak boleh tekan tak muat nanti....sesiapa yang pernah guna smartphone memang faham masalah ni...selalu nak taip huruf nak cepat jadi lambat sebab tertekan huruf sebelah lah...kena padam dan tekan semula huruf tu dan selalu nya berkali kali tau...susah hidup..tu yang sejak pakai 701nokia ni saya selalu call je...payah lah nak taip taip...:(  wahh ada je lah yang tak kena kan?

Harap takde yang loya dan nyampah dengan saya pagi pagi ni...menunjuk pulak dia...ehh takde lah kan ke ni journal harian...pekara angan angan pun tak salah kan untuk di masukan dalam journal kan...walau belum tentu dapat di milikki namun menaruh harapan pun bagus juga untuk motivate kan diri kita...alahhh pagi pagi ni apa salah nya kan...dapat juga menceriakan hati... yang sebenarnya saya ni memang suka gadget...dan memang suka shopping...tapi semua tu masih di dalam batasan lagi...takde lah benda tak penting dan tak perlu pun saya sapu..malah beli barang pun ikut kemampuan...:)

Macam handphone tu...sebenarnya yang sekarang pun dah okay saja je nak post bagi orang tengok handphone yang saya teringin...tak semestinya nak beli sekarang kan...entah entah tahun depan...entah entah tak beli langsung...HA HA HA

Ada ada ja makngah oi...ikut suka lah

Apa apa pun terima kasih kerana singgah....

P/S....Psst...sesiapa yang pernah / sedang guna samsung W tu sila lah beri tips...elok ke idak phone tu???? okay..:)

7 comments:

Dinas Aldi said...

Apa salahnya cerita, nanti ada kawan2 boleh bagi pendapat & komen pasal kelebihan & keburukan gajet yg kita teringin tu, haaa boleh kita tau.

Nasib baikla Nokiah N8 cek tak buat perangai wpun dah berapa kali jatuh. Tolongla jangan lingkup, cek takdak bajet lagi nak beli baru. Tunggu personal bajet 2012, hehe..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam kak..minta pancake sikit..lapar la~~lum bekpes.


owh nak beli hp ye?hubby asik pujuk saya beli yg tengah tu..owh samsung..lama tak guna samsung.tp hati masih setia pd htc saya ni, baru setahun dan masih blh tercela lagi.cuma...takda multy task la..rasa nak iphone 4 pun takpe..tp saya ni buta IT..haha.beli canggih manggih tapi guna tuk call dan sms, blogging tu je.hehe.

Kakzakie said...

Pancake kalau makan panas-panas sedap...

Gadjet bebanyak tu kakak kalau dapat free nak tapi kalau suruh beli sendiri masih tak perlulah lagi buat masa nie...

Zaitun said...

Kalau phone yang canggih kak Zai tak reti nak guna huhuhu...

Kak Zai suka shoppinggg.....

azi said...

Kak Saniah..
Mesti rezeki akak murahkan..sebab orang kata kalau kita bela binatang dan beri makanan pada "mereka"...Allah akan murahkan tuan yang membelanya..
saya anak2 sangat suka kucing...

ketiga-tiga orang suka kucing...tapi saya malas nak buang najisnya...tak tahan dengan baunya...:)

azieazah said...

I antara orang yang tak berapa suka dgn kucing. Ntah kenapa tak minat pula.

Tapi I minat gak gadget cuma tak mampu nak tukar selalu.

Skang tengah berangan nak guna BB. Cuma mampu beli 2 jer utk anak-anak. Depa lagi handal bab gadget nih.

Jom berangan!

saniah said...

CIKGU...ya ka?kak dengaq N series memang baguih..tp kak tak mampu la nk beli ribu2 tuh..:) hehe teringin nk pakai android..anak2 nk main game..hehe


MIZA....HTC pun memang elok..android kan?laju tu..:)


KAKZAKIE.....saje kak..i suka berangan ni...:) takde sapa nak bagi free pun..hehe


KAK ZAITUN.....hehe..saya pun suka shopping...tapi tetap suka berangan2 tentang gadget jugak....kihkih

AZI........emmm setakat ni ALhamdulillah...kena kerja kuat dan selebihnya berserah pada Allah..:)

kami memang suka kucing..so memang takde masalah lah nk menjaga nya...tukang membeli dan megutipnya akak lah...tapi anak2 tukang bersihkan najis dan bg makan...:)


AZIEZAH.....hemm i suka semuanya..hahaha..:) amat suka berangan nak itu ini tapi i sebenarnya kurang mampu jgak ni...jom berangan lagi...:)