Wednesday, December 14, 2011

biasa biasa aje..

Assalamualaikum....
terima kasih pada azi dan ainnorainni....akak pergi meramaikan aje ...takde beli apa sangat...tu lah bahaya kalau tinggal berdekatan shopping mall ni..bosan bosan pergi sana lepak kat sana...haiii....itu je lah aktiviti yang tahu...:)

*********************************************************************
Mula mula capture lah suasana dulu kan...hemm takde lah ramai sangat orang nya..lega mungkin saya keluar tepat pada masa orang ramai dah masuk ofis kan...nasib baik..kalau waktu lunch sure sesak sebab kat area ni pun banyak ofis2...kekadang pekerja sejauh setiawangsa datang bershopping di jusco sini lebih lebih lagi kalau hari jumaat...

Saya menuju ke bahagian home dulu sebab memang itu yang di cari...bagitau husband semalam pun nak datang sebab nak cari bantal..bantal kat rumah tu ada yang kena diganti....:) tengok.....tak ramai kan....senang nak jalan...tak macam masa member day bulan may dulu..banyak pulak tu barang yang dia orang sale kan dan orang memang ramai...

Kalau di kira ni kali ke 2 saya menjejakkan kaki ke members day sale nih...dulu dulu memang tak minat...1st time dulu bulan 5 datang pun sebab nak beli barang barang zulaikha..cadar..bantal...baju2 dia semua beli kat sini...memang berbaloi murah murah belaka..

Tapi yang kali ni sebab sajaaa....gatai...HA HA HA...tu la dah kena cuti sekolah kan..kalau kena time sekolah memang saya tak datang..sibuk dan penat nak jalan..

Ni kelompok orang ramai shopping barang barang sekolah...emm saya tak masuk sini sebab dah beli hari tu kan...saje jengok dari atas je...tengok tu orang pun tak ramai kan...harga pun lebih kurang je kalau tak sale..

Tapi yang pasti nya kami memang lapar gila lahhh....tengah beli seluar saya perut dah bergelodak berbunyi macam tak makan tengahari....lunch tadi saya dah makan laksa...suhailah makan nasik...ni baru pukul 4 kami dah kelaparan semula dan makan ni....dasyat kan?? saya rasa sejak cuti sekolah ni saya dah semakin montel lahhh....segan nak letak gambar..sebab gambar add lagi 30% kan dah la dah memang montel dalam gambar lagi lahhh montel.....huhuuh

Grill chicken with black pepper....rasa?? kureng lahh tapi dah lapar makan jee..:)

ni lah sebahagian barang yang saya beli tadi...emm..tak de apa aihh barang barang biasa je...

Buat ain yang bertanya beli apa tu kan....akak ni kalau shopping masa sale ni memang suka beli cadar...hari tu dah beli 2 cadar kat robinson kali ni beli lagi..suhailah punya yang ni...:) akak beli 2 helai jeans...1 tu sales 70%...1 lagi 50%....okay la kot buat pakai keluar masuk antar dan jemput anak....buat lasak kan akak tak cerewet sangat pasal pakaian ni...:)...ada lagi a few tapi tu yang dalaman punya..hehehe tak kan nak masuk blog pulak kan...ssshhh

So altogether....nak komen apa ek pasal members day sale ni???? emm okay la kot kalau kita beli barang yang memang kita perlu dan memang nak guna...macam cadar tu memang kena ada ganti selalu...kita ni dah siang malam berkerja kan dah tu bila malam nak berehat biar lah tempat rehat tu pun selesa...kalau tak baru pun mesti bersih kan...
membebel pulak....soweeeii..:)

Yang ni belikan untuk bilik suhailah biar dia ada semangat nak tidur sendiri2...sekarang sejak kakak dia ke hostel dia dah jadi setinggan dalam bilik kami....kesian jugak tengok tidur kat lantai beralaskan comforter yang saya lipat bagi tebal sikit...penakut sangat lah dia

So itu ajelah seharian ni kerja kami....ishhh kain pun tak lipat lagi nih...

apa apa pun terima kasih kerana singgah ya...nanti jumpa lagi...:)

8 comments:

che mid said...

Salam, memang aman damai bila shopping orang tak ramai.. memilih barang pun senang, nak bayar pun tak beratur panjang..

ainnoraini said...

same la jugak dgn saya kalau time sale mcm tu beli cadar... Hari tu dah beli masa kat sogo...

luahfikiran said...

SALAM,
JUSCO KAT AREA MANA NI? DULU2 SUKA PERGI SHOPPING. ISTERI LAGILAH SUKA TERUTAMA MASA HUJUNG TAHUN BEGINI. SEKARANG NI, KEDAI DEKAT2 JE .... SEWAKTU DGN USIA.

wahida said...

kalau ada sale mcm ni, suami saya yg pitam dulu...hahaha....

Zaitun said...

Kak Zai pun suka beli barang kat jusco sebab banyak barang dia yang ok dan murah.

Kadang2 Kalau nak beli cadar kak Zai beli kat Aussino Ikano.

azieazah said...

Tempat kerja I sebelah jer dgn Jusco. I tahu sangat Jusco. Kalu Member Day tu, parking free seharian.

Orang ramai dan I memang tak suka masuk. Nanti sesat tak boleh keluar. hahahahaha

Ada kaler PURPLE di situ! apakah itu? skirt Suhaila?

saniah said...

AZIE....memang betul parking free sbb i park kat luar..malas nk berebut kat dalam tu...:)

kaler purple?? oo tu cadar suhailah...dia pun suka purple..hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahhh sopink sakan akak saya...hehe.saya suka beli cadar time hujung tahun.murah sket kan kak