Tuesday, December 13, 2011

seronok sampai lupa

Assalamualaikum....
terima kasih Miza...ye akak memang kena share makan dengan suhailah..kalau akak makan sorang memang licin tapi suhailah tu kalau makan sorang memang buang je nanti so baik share dengan dia..akak pun dapat kontrol makan jugak...:)....Azieazah...aiii dapat jugak jumpa you akhirnya...macam yang i cerita dlm entry i happy sangat dapat jumpa you..dah rasa memang tak dapat pergi ke gathering tu kan...:(..nanti kita jumpa dan borak panjang2 ok? dan terima kasih kerana sudi luangkan masa you melayan i..:)......dan kepada azierrie....memang betul..akak baru perasan lately ni makan silap sikit je memang terbaring lah jawapnya...sekarang masak lemak lemak dah tak boleh masuk..Allah dah tarik nikmat sikit sikit kan...kot mana pun tetap bersyukur sebab masih banyak lagi nikmat yang ada lagi ni...:)

***********************************************************************

Keluarga abang dari perlis datang ke rumah semalam ( Ahad ) di temani dengan keluarga adik adik ( Pon dan dikwa ) dari kelang...abang macam biasa datang untuk check up kat HUKM dan lepas urusan dia selesai diaorang terus ke Melaka tidur di sana 2 malam kalau tak silap...pastu turun balik ke Kelang bermalam di rumah dikwa...hari sabtu kakak ipar ber shopping di Bukit Tinggi Kelang..Jusco..memang begitu dia sebab di perlis dan alor setar tu mana ada tempat nak bershopping sangat...susah nya di sebelah utara ni ialah...di shopping mall kebanyakkan kedai jual baju baju dari Thailand..kena hati hati nanti terkena buatan Thailand..ingat kasut adidas original rupa rupa nya siam mari...nampak macam ori...:)

yelah masalah nya kalau barang tak ori harga tak ori takpe...ni dah lah barang tak ori di hentam nya harga macam barang ori...beratus ratus..tu yang panas tu...

Bila dah berkumpul ramai ramai tu lupa la pulak nak diambil gambar makanan....ishh sia sia je hias meja makan lawa lawa...hah takde lah..mengarut je..depa semua oder Nasi Bukhara ada yang nak kambing...ada yang nak daging dan ada plak minta ayam...memang request nak nasi bukhara dari restoran Syed Bistro je...Dikwa kata ada restoran Syed ni kat kelang/shah alam tapi nasi dia tak sesedap restoran kat sini...oo gitu patut lah depa kalau datang sebelah ulu kelang je mesti request nasi ni...sedangkan saya yang bertahun tinggal kat sini makan cuma bila dia orang datang makan di sini

kesian pulak diaorang kena makan makanan oder tapi abang pun sama kalau datang sini mesti nak nasi bukhara ...dia lagi lah kat perlis tu mana ada orang masak nasi nih...yang ada nasi kandaq aja..:)

So sesiapa yang datang sebelah Ulu kelang ni...cari lah restoran Syed Bistro di jalan AU5D...nama macam kat keramat tapi jalan masuk ikut Giant Taman Permata...senang je...kalau tak jumpa jugak calling calling me...nanti i tunjuk jalan...tapi ada upah aaa nescafe ais segelas...:)

So nak juga diberi makan air tangan tuan rumah so tuan rumah yang masih lemah lemah akibat pulas perut semalaman nih turun juga ke dapur...buat kan kek oren blended..yang mudah..resepi dari che na rasa nya lah...sedap..bau oren nya wahhh harum satu rumah..:) Thank you che Na..:)

Ini je lah yang tinggal pagi ni....tak palah kali ni tak dapat memasak berbagai..next time jumpa i'll cook..terkilan juga di hati...emm

So hari ni duk menyesal lagi sebab tak sempat nak pesan pada si yati (pon's wife) minta dia bawak kan baju salin anak2 dia so that budak budak tu boleh tidur sini...cuti sekolah ni boleh bawak diaorang ronda ronda...diaorang yang ber 3 tu dah besar dah sekolah malah anak pon yang sulung sebaya dengan suhaila..emmm..terkilan lagi..kenapa lah saya ni ya?? lately ni asyik lupa lupa je....sebab hujung tahun kot...apa lah kena mengena kan? Agaknya banyak benda dalam fikiran kot...aihhh minta minta Allah lindung lah dari pekara pekara yang tak elok....amin

Sejak cuti takde lah bawak suhailah kemana mana dia lama duk pujuk saya bawak dia ke KLCC nak beli kasut yang dia berkenan tu...malang nya mama ni takut sikit nak gi arah sana....takut silap lane dah tak jumpa jalan balik ke rumah plak nanti....mama ni masih lagi tak confident nak jalan kat KL lah...kalau pi sogo tu mama berani lah..tu pun ikut jalan lama ja...jangan harap lah nak masuk highway yang baru baru ni...boleh sampai PJ kita nanti...:)

So heret dia ke Jucso je lah...on the way tengok serabut betul orang kat LHDN wangsa maju...kenapa ek? saya agak ketinggalan lah sejak tak berkerja ni...:(

Hari ni suhailah memang kelaparan...kami shared 1/2 chicken ambik nasi 2 mangkuk...nasi tak habis ayam tinggal sikit..emm nafsu je lebih tapi perut kecik....makanan kat Kenny Rogers hari ni memang sedap....last time datang ber tiga dengan hakim langsung tak sedap...tapi hari ni berbaloi jugak la...tak habis bukan bermakna tak sedap tapi sebab dah terlalu kenyang...

Tengah makan nampak staff jusco duk usung benda ni...suhailah kata macam caterpillar...ni belon belon deco untuk member's day esok 13 hb Nov...so sesiapa yang akan berada di kawasan ni...silalah singgah ke jusco Alpha Angle Wangsa Maju ni....rasa nya diskaun boleh tahan...saya pun ingat nak datang esok...nak beli bantal...:)

Singgah kat SASA belikan si anak dara cilik ni set lotion dan body shower ni dia memang suka benda benda macam ni.....saje nak ambik hati dia sebab tak dapat bawak ke KLCC hari ni...kita tunggu abah lah ye..:)

Cleanser saya ni berbaloi juga beli...lama  dah guna brand ni yang sekarang ni pun beli bulan 5 dulu..sekarang baru habis...tapi yang sakit tu dia habis sekali dengan toner....aishhh melayang lagi la a few hundred..emm tapi so far pakai jenis ni memang sesuai tu yang malas nak tukar brand lain dah...tak berapa suka tukar tukar brand...pada saya lah kan..

Saya memang tak pernah skip cuci muka 2 kali sehari...duk tersengguk sengguk mengantuk pun saya tetap cuci muka...masalah cuma kulit kering...so tu yang tenyeh macam macam jenis cream pelembab tu...kalau tak letak kulit gatal gatal...mata pun macam tu...kalau tak letak eye cream mesti gatal gatal...nak garu nanti luka pulak...jadi sesiapa yang duk gatal gatal kat pelupuk mata tu rasa rasa nya sebab kulit kering...sila dapatkan apa apa jenis eye cream kat kedai..kena letak tau..nanti duk garu luka kulit ...sakit

Itu je lah aktivit kami hari ni...badan masih lagi lemah tapi kudrat nak merayau tu tetap kuat...ishh rasa kena gi merayau ke klinik la pulak lepas ni..badan rasa tak sedap...:)

Apa apa pun terima kasih kerana singgah...jumpa lagi ya

6 comments:

Kakzakie said...

Nasi bukhara memang sedap. Kakak pun suka. Tak kiralah walau bukan origin restoran Syed Bistro....

saniah said...

kakzakie....:) sedap kan..tu pasal org utagha tak lepas peluang nk makan bila datang sini..:)

Dinas Aldi said...

Saya kalau jalan kat KL memang kena ada GPS 'manusia' kat sebelah, heheheh. Dia kena tolong cakap jalan mana, kona mana, jalan straight ka hapa. Kotidak cek pakai cari highway balik Penang la jawabnya, kehkeh

saniah said...

CIKGU....sama lah kita..hikhik..:) cuma kak kira terer gak area dlm bandar kl nih yg takut kat klcc tu pasai parking dia suka ubah2...satgi keluar ikut pintu lain dahh kalut..:) takut ntah apa2 kan ..

azi said...

Kak Saniah..
Nasi Bukhara, sama tak dengan nasi Bukhari?..

saniah said...

AZI....:) nasi bukhara dan nasi bukhari tu nasi yang sama...akak pun baru tahu..dulu asyik panggil bukhari bukhari...hehe..lupa pulak nk ambik gambar kotak dia..nanti2 akak ambik ya..:)