Sunday, December 11, 2011

gagah jugak sebab si purple nih...

Assalamualaikum....

Terimakasih pada kawan readers....Chik Att...thanks kerana folow akak...:)  ainnorainni.. akak suka shopping barang barang sekolah...kalah shopping untuk raya..hehe..:)....azierri..betul tu kalau tempah lagi sedap / selesa pakai kan..;)....cikgu....memang mahai la barang barang sekarang...aihh nasib baik tinggai sorang yang sekolah..tapi yang duk kat seklah besaq pun banyak belanja jugak...:)...kak mid....deeja dah masuk tadika ke kak mid...?mesti dia seronok nak gi sekolah tu kan?

**********************************************************************

Si purple...?? tau tak siapa maksud saya..? hemm scrol gambar gambar ni then akan terjumpa lah siapa yang saya maksud kan... :)

Hari sabtu hari tu saya terkena lagi sakit perut...adoii memulas jangan cerita lah..macam last time ...makan apa yang silap ntah..yang pasti apa yang saya makan suhailah jugak makan tapi dia ok saya ko...agaknya perut dah berumur ni...sekarang nak makan apa apa pun takut dah...:(

Okay enough about me....lets see some photos  kay...

Hek elehh.....ni kat food court...apa apa pun mesti makan dulu...kat food court ntah apa nama..sebelah Borders...suka makan sini sebab tak ramai orang dan sebab ada korean food dan iranian food..semalam semua makanan rasa tasteless...sebab sakit perut...rasa nak membuang jee...:)

Jadi semalam makan sikit je...ambik nasik sheese kebab sebab nak bagi suhailah makan nasik dan dia pulak suka daging...saya tak dapat nak makan...tahu nasik dia sedap dah pernah makan dulu tapi dah perut buat perangai apa pun rasa tak sedap....uhhh

Tu dia budak ni memang suka daging...ikut selera arwah tok wan dia la ni....makan la dik oi selagi boleh...:)

Abah duk tenung pinggan mama tu kenapa?? alaaa kalau nak ambik je lahh....dia tu selalu macam tu..bila saya oder apa apa makanan saya juga yang dia berkenan....dah dia ambik roti dengan daging buat apa...nasi juga yang sedap...

Haaa....kan dah kata....hehehe....last last licin jugak pinggan saya...emmm kalau tak memang sayang lah tak habis sebab sepinggan ni je harga dah RM16.90.....tak termasuk air....mahal sikit la kan untuk rate kat foodcourt emm

Muka boring sambil makan sebab kena paksa makan nasik dengan mama....:) bila nak besaq? nak suruh makan pun susah

Lepas makan kami terus ke sini....tengok si suhailah tu mulakan operasi dia..masa ni abahnya ntah kemana dah...kami berpecah sebab saya sambil temankan suhailah saya juga mencari seseorang...si purple tu lah...

tak pe walau pun perut ku masih memulas duk buat sommersault di dalam nih..tetap ku gagahi juga untuk seseorang sapa tu???.....haaaa tunggguuuu

Ehh bayaq bayaq...suhailah dengan cepatnya kutip buku buku yang dia suka...discount kurang lah memberangsangkan....tapi tak pe lah boleh juga buat teman dia duk sorang sorang masa cuti ni...

Haaa....ni lah dia orang nya yang saya cari cari....AZIEAZAH ....akhirnya dapar juga bertemu...err dia tak le pakai baju purple hari ni kan..:)

Sebenarnya banyak sangat yang nak diperbualkan tapi alamak...dia tengah duty kan...tak nak ganggu you la azie...nanti ada umur kita jumpa lagi....
Salute betul kat dia ni....tak tahu penat langsung...

Walau sekejap tapi hati saya puas....dapat juga berjumpa ...hilang sekejap rasa memulas..tapi husband 2....3 kali call....tanya kat mana...kacau daun lah..lupa saya nak bagitau dia yang saya jumpa kawan...agaknya dia takut saya ter over shopping kot...haha

So we all balik ke Garden Mall....kereta park sana...kat megamall orang ramai sangat sangat....tak selesa nak jalan...bukan nak cari barang apa pun saje jalan jalan je...nampak orang tengah main alat muzik ni...harp kot nama dia...emm teringat cerita Jack and the beanstalk...masa dia naik ke istana gergasi tu nak curi itik bertelur emas...itik ni akan bertelur bila dengar bunyi musik harp ni je...kalau tak silap lah kan..betul tak...ishh ingat ingat lupa aaa...:)

Masuk Robinson...memang tengah sale...semalam dah cakap kat husband nak shopping sikit...nak cari table cloth sebab yang kat rumah dah teruk sangat dengan chop makanan dan ntah apa apa la kan...:)

At last beli cadar sebab table cloth tak de....aikkk depa sembunyi ke? frust lah kalau nak apa apa tu mesti tak jumpa....aihh

Ni cik kecik ni cari apa lagi??? dia sibuk nak kasut casual so suruh dia search sendiri kedai sport kat mana...mama dah keletihan sebab dah berapa kali dah ke toilet....:) tapi masih lagi tak nak balik..??? ishhh

Akhirnya balik jugak...dah pukul 7.30 masa tu...pas tu suhaila baru teringat ada gerhana la mama....oyaaa langut kat langit emmm tak nampak apa pun dahh..dengan langit yang penuh berawan...memang gelap je lah....emm frust tak dapat tengok ....takpa la dik tunggu 2014 nanti ada lagi...:)

So gitu lah hari sabtu saya....dapat jumpa AZIE..sembang sekejap je tapi saya senyum hingga ke hari ni...tak sangka dapat jumpa sebab semalam saya cuma meletak kan peluang 50-50 je akan terjumpa beliau...ya lah tempat sibuk macam tu kan...
tapi Alhamdulillah...dengan harapan yang tinggi walaupun peluang sedikit tapi kalau kita berusaha tetap ada hasil nya...sakit sakit pun tak pa lah..tetap juga nak ambik peluang yang sedikit tu...
dapat jugak ku ketemu dikau wahai pemilik blog purple....:)

Apa apa pun terima kasih kerana singgah...jumpa lagi ya...

P/S....and azie klau you ada membaca hari ni...lepas ni you kena apply cuti lah...kena berehat tu kerja kuat sepanjang tahun...okay??

6 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam kak saniah..wahh jln2 dan mkn2 mmg menyeronokkan.tp terfikir jg akak mkn share ngan sicumil ke?wahh mkn sikit rupanya akak saya ni..hehe.

perut dah okey ke kak?msh kerap ke toilet lg ke?hrp cpt sembuh.

saniah said...

MIZA...wkmsalam dik..hemm bangun pagi ni dah rasa ok sikit..ada sikit keletihan mgkn sbb kurang air kot..tak pa..nnt ok la tu
thanks miza...:)

azieazah said...

SANIAHHHHHHH....!

terimakasih atas segalanya.

Nanti I tulis dalam blog yaa..

Baru balik kerja, nak tido. Esok kerja tak amik cuti pun.

Hehehehe.

saniah said...

AZIE...no problem...bila la nk jumpa lagi? :)

azi said...

Kak Saniah..
Betul kata akak tu...bila dah makin berumur ni..makan apapun...cepat benar sakit perutkan...saya pun selalu...dulu kalau makan rojak...2 bungkus pun tak ada apa...sekarang ni...separuh pun dah sakit perut...

mesti seronokkan jumpa Puan Azie tu..saya tengok dia tu ceria oeangnya....:)

saniah said...

AZIERIE....Memang aziezah ceria orang nya..suka akak dpt jumpa dia..tapi sayangnya tak dapat bersembang lama..dia tgh duty..:)

ehh kita dua bila pulak nk jumpa?? :)