Friday, December 9, 2011

dah siap..

Assalamualaikum....

Salam pagi Jumaat..penghulu segala hari...mari kita mulakan hari ni dengan berselawat ke atas Junjungan Nabi Muhammad s.a.w...dan cubalah kita jalani hari ini ( dan hari hari yang lain...) dengan perilaku yang mulia dan terpuji....  *suatu ingatan untuk diri sendiri juga...sharing is caring..

***********************************************************************************************

Semalam buat apa? hemm saya ber shopping baju sekolah suhailah...emm terasa dah tak berapa excited ( beli baju sekolah pun excited ke? ) macam tahun tahun lalu...perasaan ni telah ujud sejak bulan 12 tahun lepas...sama je tapi kali ni lagi lah terasa sebab pergi shopping baju sekolah berdua je dengan suhailah...selalunya jadi hari outting kami sekeluarga lah menerjah jusco dan bukan jusco yang dekat dekat niii...nun kat 1 utama atau bkt tinggi...hehe..saja nak paw abah lebih lebih sebab lepas shopping boleh isi perut kat mana mana...kalau kat sini dah biasa sangat dahh hari hari boleh kata kami lepak kat jj sini...uhhh

Hujung tahun lepas kami memang keluar ber5 shopping baju sekolah tapi cuma beli kat suhailah je lah kan sebab cuma dia je yang pi sekolah..yang dua lagi masa tu sorang duk sepak kertas kat jalan je ( kes hakim la ni ) dan zulaikha tengah tunggu result spm...nak buat apa beli baju sekolah kat dia eventhough masa tu saya usik dia suruh beli mana lah tau dapat form 6...wahh marah dia..ehh apa salah ke form 6? pelik la budak budak ni..pergi matrik nak tapi masuk form 6 tak nak....oo saya rasa saya tahu...ni sebab tak nak pakai baju sekolah dah la ni...ye lahh perasan dah grad dari highschool lah ni...hek elehh...

Tahun ni...tambah tambah tak excited ( and a little bit ..sad la kan ) sebab saya kena pergi berdua je dengan suhailah...emm abahnya pun tak nak temankan....wehhh jangan main tuduh tuduh aaa...sapa suruh pergi shopping hari kerja ?? macamana laki kau nak temankan ? dia kerja kan...ooo

A'aaa lah ...lupa ek..kami pergi semalam...orang kerja lah..saya tak sabar sangat nak gi beli...saya sampai kat jusco alpha angle tu tengok reda je kawasan tu...sunyi sungguh...tanya kat budak sales tu..tak ramai orang ye dik...ishh tak paham paham lagi ke....hari kerja...! hari kerja orang tak keluar shopping lah oit...ish makngah lupa laaa...

So dah beli la 3 helai baju kurung putih dan 2 helai kain pakai...hemm baju kurung putih ni pakai cuma 3 hari je...lagi 2 hari tu pakai baju KO-Ku dan baju sukan..senang kan...?  Sebenarnya baju kurung putih yang hari tu boleh pakai lagi sebab tak ketat tang mana mana pun...sebab musabab kena/wajib beli baru sebab dah takdak rupa baju sekolah putih lagi dah...kan ada warna baru kat kedai sekarang? pink belacan...kuning belacan...hijau belacan kan...hah baju sekolah dia dah jadi warna putih belacan...tak tau la anak dara kecik ni..apa dia buat..:( so kena lah beli lagi dan yang dulu kalau boleh di recylce jadi kain lap dapur pun okay tapi memang tak boleh lah kan kain jenis gitu...tak telap air nih..


Nak tunjuk size baju dia...ni size 7 nih....tahun lepas pun pakai size ni... :) no komen lah..tapi dia sendiri gelak...:)

Beg sekolah dia kata masih boleh pakai yang lama...ya lah beg tu memang jenis untuk lasak...jadi kalau koyak memang sah sah dia tu yang lasak..kasut pun dia kata tak yah beli...bab tu tak pasti pulak sebab kasut dia memang dah teruk rupa paras nya...so mungkin akan dipertimbangkan untuk diganti...dan yang pasti stokin memang wajib kena beli lagi..sebab kebanyakkan tinggal sebelah ja dah....mana pi yang sebelah lagi i dunno...mesin basuh makan kot...
:)

Apa apa pun terima kasih kerana singgah...jumpa lagi ya

8 comments:

che mid said...

Emmm.. Che Mid tak shopping apa pun lagi.. asyik fikir sedara mara nak datang rumah minggu ni... minggu depan pun ada.. tunggu akhir bulan le jawabnya..

saniah said...

CHE MID...ya la kak..saya ni ha yg awai shopping pasai mgu dpn ada wedding..mggu satu lagi pun ada jgak..duk ralit p wedding ja satg lupa baju seklh anak...:)

org mai rmh bawak rezeki kak...bagus tu

Dinas Aldi said...

Lega sikit tinggai sorang saja lagi yg sekolah kan. Kalau tidak, jenoh bok keluaq duit, la ni semua barang mahai2, pengsan. Eh saya cakap macam la ada anak 10.

Shopping masa hari kerja memang best, itu shopping mall kita yg punya, wahahahahhhhh!

Ok over sudah.

azi said...

Kak Saniah...
senanglah akak...boleh beli baju sekolah yang dah siap untuk anak....macam saya..memang kena tempah..kakak Ainaa tu..susah cari saiz...tempah lagi selesa sebab ikut ukuran dia...sayapun h siap tempah...sama macam akak...baju 3 , kain 2...baju tahun lepaspun masih elok lagi..:)

ainnoraini said...

Belum beli ape-ape lagi...ade 4 org anak nk kene sediakan...

Chik Att said...

CA tak shopping lagi untuk sekolah .... belum berkesempatan

saniah said...

CIKGU....iya cikgu..kak anak tinggai sorg yg sekolah tp sama gak yg 2 org lagi kena bg belanja mkn minum kat kolej gak...aihh macamana la yg anak ramai kan..?


azi.....hehe akak dulu pun masa sekolah mak tempah baju..kat kl ni jgn harap lah..tempah lg mahal dr beli siap...tanya kat kmpung dulu diaorg tempah baru sehelai 8rgt tau...ishh terkejut kak..:)

saniah said...

Ainnorainni....4 orang?? tudia..tu baru syok shopping..hehe..ingat lg kenangan shopping utk 3 org anak...kecoh...haha..:)


ChikAtt...thank you for folow me...:) takpa pelan pelan...lambat lg nak bukak sekolah kan..