Thursday, October 27, 2011

tangkapan hari cuti

Saya ada satu barang yang sangat sangat saya perlukan...dah bagitahu husband lama dah..masa baru baru barang ni rosak lagi....

Masa bagitau dia...ekonomi kureng la sikit kan...so saja saja hint kat dia kot2 bila ekonomi dah okay dia ingat la kan kat keperluan wife dia ni....:D

Tapi saya jugak ada minat pada satu barang ni jugak...ish ish dan selalu nya lepas saya beli mesti ada yang tak kena...barang ni memang susah nak puaskan hati saya...

Dan kegilaan saya kat barang ni pulak bukan lah saya ni nak kan barang yang mahal2 ...ooo saya sayang jugak kat duit saya...hehe dan benda ni juga bukan keperluan cuma keinginan tak macam barang yang saya bagitau awal awal tadi kan...

Dan semalam dah dapatlah barang keperluan saya tu...jam tangan...kihkih...

Jam saya yang dah rosak tu saya guna dari tahun 1996...masa tu kerja lagi..dapat tunggakan gaji...terus beli jam...jenama seiko...tahan ooo harga dalam 230rgt++....rosak awal tahun hari tu..sayang laa...dah rosak pun pakai jugak sebab mengalami sindrom takleh nak perpisah....lama lama saya menerima kenyataan lah kan....jodoh kami sampai kat situ jee....dan sekarang seiko ku bersemadi dengan aman dalam laci lemari je..



Kotak jam saya punya yang kaler merah tu...usah lah bagitau jenama...tapi ni memang jenama idaman dan impian kalbu....chewahh...pada orang lain tak de hal lah dengan brand ni kan..tapi saya memang berkenan sangat sangat la kat si dia ni....ha sekarang dah dapat pun....braand sama dengan husband punya...kehkeh


Akan ku jaga sepenuh jiwa....jam pada saya memang amat2 perlu...masa jam takde saya isi lengan kiri saya dengan gelang sebab terasa sunyi nya tangan kiri saya...dan ada ketika tu bila nak tahu pukul berapa saya terus belek lengan kiri lupa kata jam sudah tak de....perlu perlu...

Tapi si cantik manis kaler hijau tu bukan keperluan...cuma keinginan....keinginan yang kemudian jadi perlu sebab PERLU BELI...dah berkenan sangat...satgi mimpi mimpi pulak...so saya sambar je dan guna duit tabung sendiri yaa...benda benda keinginan ni selalunya saya beli pakai duit sendiri..duit tabung saya ...baik kan saya ni...tak nak beban kan suami.....hehe


Tapi kalau yang perlu tu memang saya buat muka kesian kat husband laa....sebab perlu kan so dia la bayar kan....

Thank you dear...lap u lah :D

Heheh itu je nak cerita....husband rupa rupanya dalamm diam duk perati perangai saya ni yang pantang nampak beg...hari tu saya bersungut kat dia yang si zulaikha sibuk nak beg baru...dia tengok kat suhaila dan kata " dik...like mother like daughter la kan.." hah kena sebijik...kehkehkeh...

Yaa saya mengaku yang saya ni BAGAHOLIC.......berlambak beg dalam almari....hishh....tapi semuanya below 500 rgt je tau...takde la saya nak buang buang duit beli yang ribu ribu tu..saya bukan nya kerja nak ke sana sini ber meeting bagai tu kan...takat masuk kereta gi ambik anak..gi giant..gi car4....yang mampu milik je dah cukup buat saya....yang penting bila galas tak sakit bahu..dan beg tu mesti duduk diam diam kat bahu ni...kalau duk jatuh jatuh je haaa....memang alamat nak kena tukar beg baru lahh....tak suka tali beg jatuh jatuh tau...rimasss....

Kena menabung balik ni manalah tahu terserempak lagi dengan yang berkenan di hati.....masih belum puas ni...

Apa apa pun terima kasih kerana singgah....

6 comments:

Ros said...

Salam Saniah,

Kita orang pompuan ni biasa la,memang macam tu kan,tapi jam tangan Saniah tu memang berbaloi la,mahal pun tak pa tahan lama.

saniah said...

kak ros...orang kata alah membeli menang memakai kan..kalau jam memang saya nak mahal sikit tapi mcm beg dan kasut ni murah2 pun takpa dan selalunya beli sendiri je dan memang selalu beli..:D

Zaitun said...

Salam...cantik jam dan bagnya...puas hati kan.

Kak Zai ada tabiat yang kurang sihat... suka membeli jam.Bila pergi mana2 buat macam baju...suka tukar2.

saniah said...

kak zai.....:D ha ha ha saya paham tu sbb saya suka beli handbag..suka tukar tukar..jam pun saya suka tukar2 gak tapi cuma ada 2 je...satu untuk pakai dgn baju casual dan satu yg mcm ni lah nampak formal sikit klau nk bawak ke majlis okay kot ya..?
tu yg ingat nk gi bandung tu...lalala

wos said...

saya baru kehilangan jam.

tetinggal kat surau ofis.

pencuri yang tidak beriman.

bencik.

saniah said...

WOS/ROS......pencuri pun ada yang beriman ke? hehe...lain kali letak jam dalam laci kunci kan..jgn pulak kunci pun ros tinggal dlm surau...kacauuu