Friday, October 28, 2011

lunch ..dan degil

Ni kalau ada yang rasa meluat hihihi saya minta maap awal awal lah ya...:D
Macam mengada nagada sikit cerita kali ni....

yeayy....hari ni hari ke 19 saya hidup tanpa nasik....Ingat lagi cabaran saya 100 hari tanpa nasi? hemm takde rasa apa apa gangguan pada kesihatan pun.....Alhamdulillah...terbuktilah yang nasi ni kalau takde pun memang tak pe....

Tapi ada lah juga saya hampir hampir tergoda dengan nasi lemak bungkus yang husband beli pagi pagi tu.....tapi syukurlah dia pun paham jadi dia belikan kat wife dia ni mihun goreng jee....jee? hahaha

So hari ni lunch saya cuma yang di bawah ni....tauhu bakar beli kat giant tadi...ada 2 ketul makan dengan sos hitam tu..sedappp....saya memang suka tauhu...bakar ke mentah ke emmm memang kegemaran saya...pada hal senang je nak buat kan? tapi kalau buat takde lah saya makan 2 ketul sure lah berketul ketul kan.....harus ingat yang makanan sihat pun jadi tak sihat kalau di makan berlebih lebihan....yang penting moderation..ingat tu saniah oiii..

Dan ini kisah degil si husband....emmm agaknya dulu masa muda syok sangat tengok cerita McGyver tu kot....ni reading glasses dia tertanggal...hihihi....dah lah mata rabun dekat ada hati nak baikki sendiri....mana nak nampak kan dah spec tu awak tak pakai kan hahaha...

Saya pulak cuba gak pasangkan tapi tak pandai lah...skrew tu kecik sangat...pegang je jatuh pegang je jatuh...sorry ye


Ni si husband saya suruh ke kedai spec tu semula minta diaorang pasang balik dia kata tak ada masa..sibuk memanjang tapi balik sembahyang tadi boleh plak terlelap dan siap minum petang dengan cucur udang baru dia pergi ke offiice...kalau lah lepas lunch tadi dia ke kedai tu kejap kan ke dah elok balik dah spec dia...emmm..


so hari ni dah takleh pasang sendiri dan atas kemalasan dia nak ke kedai tu semula...jadinya dia pakailah spec dengan sebelah je tersangkut kat telinga...


Ya Allah rasa macam tak percaya laki ku boleh begitu...jangan lah ada meeting sure orang kata apa punya orang ni kedekut sangat ka nak buat spec baru? hisshhh...


Dan yang di bawah ni jadi model perasan sikit...jangan sangka yang bukan bukan ya...dah nama blog pun kisah my love and my life kan...so nak share juga my love pada bag dan jam yang baru di beli semalam kan....:D


~~~lawa tak..? so far buat masa ni saya okay je dengan bag ni...esok esok tak tahu lah kannnn....~~~~


Apa apa pun terima kasih kerana singgah...

5 comments:

luahfikiran said...

SALAM,
CERMIN MATA MAHAL SEKARANG NI ! YG LAMA TU, KALAU MASIH ELOK, PAKAI SAJE LAH !

Dinas Aldi said...

Kak Saniah boleh! Chayok! Kuatkan semangat!

wos said...

100 hari tanpa nasik kak?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

saniah said...

DATO LF...betul tu..yang rosak sikit2 tu hantar ke kedai blh dibaikki kan..tp tu lah dah malas pakai je la dulu...:)



CIKGU....terima kasih atas sokongan...hehe cikgu tkmao join ke?jom jom...:D

ROS......hehehe boleh ni ros...jom join hehe nama je tak makan nasik tapi benda2 lain akak belasah baguih pnyaaa...tu yg tak kuruih2 lagi ni

Tak Pe Je said...

100 hari, ya? Heheh. Good Luck. Lps abis 100 hari tu apa plan, dik?