Saturday, October 29, 2011

kemana kita?

salam....

Bangun pagi ni belasah kawasan dapur dulu...lap kipas lap frame gambar...lap2 kabinet...pastu vakum..pastu mop..peluh menitik nitik...haha ganti kain lap kaki...hahaha berkilat dapur ku...10 markah...pastu naik mandi...husband balik dari beli paper barulah wangi je bau wife aku ni...hehehe


Saya suka hari sabtu...muahhhaha

Tau tau lah kan saya ni...takleh duduk rumah bila wekend...tapi minggu ni ada kabar sedih...
Husband dah bagi tau esok mungkin dia kena ke Trengganu lagi...aikkk kan ke baru je pergi khamis hari tu....ehh suka je..

Mana tak nya...jadi nya esok tak yah bawak saya keluar lah kan....kurang sikit kerosakkan pada cashflow dia bulan ni...ermmm sebenarnya takde hal nyaa...dia tak ade saya ni of course lah dapat jugak keluar hehehe....dia tak kisah saya keluar sendiri sebab dia tahu saya tak reti jalan sorang sorang...so mesti nya saya heret 3 orang lagi ni....yang mana 3 orang ni kalau saya tak ajak keluar..dia orang yang sibuk duk ajak keluar...bangun pagi pagi lagi dah tanya.."ma...hari ni tak gi mana mana ke?"

kadang kadang tu siap cakap lagi tak payah ajak abah lah....hishh kalau ada abah mesti la ajak abah...yea laa habis tu sapa nak bayar makan dan beli itu ini? hehehe....ada kadang tu nakal nya siap boleh cakap takyah ajak abah...minta duit je...ada ka patut??? kesian abah karang abah cari anak lain padan muka korang....hihihi

So hari ni nak ganyang dia habis habis....hishh ganas nya bini ...apa laaahai...idak le...saya nak ajak dia bawak saya gi Low Yat jap...ni si netbok ni macam nak kena re format rasanya...dah umur pun dah 3 tahun lebih...jadi nya semput semacam je...

Bukit nya dah jelas....kat rumah guna UNIFI...laptop orang lain punya laju tekan je enter terus keluar page kan...yang netbok saya ni siap saya boleh pergi masak air...buat kopi lagi...duk laaa waiting waiting....dan waiting lagi..hem sure something wrong semowhere....i dunno where so let those people yg know lah do the job kan kan.....hish dah kecek omputih dah ni ape hal?

Dan yang membuatkan saya mesti do something kat netbok ini ialah ke slow an nya membuatkan saya susah nak ber blogwalking...hemmm perlu tu perlu...ntah ntah nasib baik dapat sambar satu netbok kah kah kah.....in my dream lah kan... :(

So sat gi macam biasa...lepas je zohor kami akan zasss ke Low Yat....pastu boleh pekena nasik indon...ooo tidak saya tak makan ler nasik tu....saya nak makan bihun goreng indon....kedai tu kat tingkat bawah sekali di Low Yat tu....ntah apa nama...nanti saya check aaa...

Kalau rajin saya akan shot gambar2 kat sana...tapi ehhh kat sana ada jual kamera jugak kan??? ehemm ehemm...ni my wishlist tu...masih in my dream hahaha

So apa apa pun nanti balik saya update....rase nye nak jelajah bukit bintang sama....hishh ape rase rase? memang akan dan mesti dan wajib terjah Bukit Bintang....huahhhhhh

So terima kasih kerana singgah ye...:D

3 comments:

Ros said...

Salam Saniah,

Rutin kita hari hari kan cam tu lah ,bangun pagi lepas subuh ja,terus buat kerja kerja dapur,

ainnoraini said...

saye hari tak kemana-mane pun..dok rumah kasi bersih ini kawasan rumah luar dan dalam...

Zaitun said...

Selamat menyopping, kalau jumpa barang yang dalam wishlist tu sambar aje, tau kenapa... kalau hubby selalu outstation sayangnya lebih, kak Zai pakar bab ni sebab dah biasa ditinggalkan hehehe...

N3 kak Zai dah penuhi permintaan saniah.