Monday, September 19, 2011

sharing...even its not perfect

Tengahari tadi sampai kat rumah baru perasan si tiga bulan terselit di belakang bench kami. Pagi tadi tak perasan pulak. Ia memang my favourite flower..malah caserol set saya pun bermotifkan bunga ni juga..set ni murah saja tapi di sebabkan bunga ni ada jadi saya beli juga..tengoklah sama kan? tapi abaikan kesan kesan minyak yang bertempek kat periuk saya ni...he he


Orang kata nama dia bunga tiga bulan tak tahu kenapa...samada ia berbunga setiap 3 bulan atau bunga dia tahan selama 3 bulan??? entahlah yang saya tahu nama bunga ni 'Hydrangea'.



close up la pulak...nampak habih minyak minyak kat periuk..hehe saja nak suruh tengok gambar bunga kat periuk tu dan tengok pulak bunga yang betul kat bawah...

Kelabu la sikit kan...yalah guna kamera phone saya ni...kamera yang tak berapa canggih sangat..tapi boleh lah kan..


Sebenarnya bunga ni menyelit dari jiran sebelah...agaknya nak welcome saya dan keluarga yang menjadi jiran baru dia kot...saya dah bagitau kat owner dia..nanti berserilah rumah i dengan bunga dia...si Lis (owner) kata takpe kita share apa salahnya...hehehe thank you Lis..i memang suka bunga ni...tengok lah keadaan bunga ni menyelit celah pagar dan masuk ke halaman saya...suka suka...sebab ada banyak lagi yang dah masuk..gemuk gemuk pulak tu...haii sure bunga dia nanti gemuk jugak kan kan?


Ni pulak salah satu buterfly yang sempat saya snap...tahulah kan buterfly..bukan tahu duk diam..dah tu guna pulak kamera phone bukan nya dslr kan..kelabu la jugak tapi tetap jugak nak share dengan you all...ni dia tengah duk menghisap madu dari bunga taik ayam...hehe..macamla tak ada bunga lain..bunga ni juga dia nak...eeeiii


Ohhh...yang ni my favourtie photo...hishh sempat snap dia tengah berbangga dengan kecantikkan sayap dia...hah bukak lebar lebar...cantik kan? kan? Dia pun tengah isap madu dari bunga taik ayam jugak....hishh apa yang sedap sangat bunga taik ayam ni?


Hemmm itulah dulu ye...nanti kalau nasib saya baik lagi saya akan capture lagi apa apa yang menarik di sekeliling saya..


Apa apa pun terima kasih kerana singgah dan dapat saya kongsi my sweet pleasure dengan semua

4 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

segar rasa mata tgk rama2 dan bunga..apalah agaknya ada dlm periuk aka tu ye?

saniah said...

miza...memang seronok tgk..hari ni banyak pulak geng rama2 datang menjengok..oo dlm periuk tu? hehe ada leftover ayam masak merah dan rendang daging smlm pnya..adik2 dtg beraya..hehe

Hanis Azla said...

cantik bunga tu.. bagusnya bila ada jiran yg baik dan suka bercucuk tanam mcm tu.. sure rmh kita pun nampak berseri sama..

saniah said...

hanis..itulah..jealous pulak saya tgk garden dia..kecik tapi cantik sgt..lawn saya dah diturap simen..hishh dah tak blh buat apa apa lg dahh..:(