Friday, August 12, 2011

berhati hatilah raya dah dekat

Sibuk sangat sampai nak meng update blog pun tak sempat...masa pendek betul di bulan puasa ni..rasa banyak benda tak sempat buat..emmm ke atau perancangan yang tak berapa betul? atau buat kerja tu lembab sangat..?

Ehh apa yang merepek ni..tajuk lain cerita lain..errr biasa la sayaa..

Ni nak cerita...malam tadi dalam pukul 11 malam..saya dan suhailah keluar nak ambik hakim kat jusco wangsa maju nun..dia kan dah kerja kat situ..ok masa kat grill pintu keluar tu saya nampak sorang orang muda..dalam awal awal 20an berbasikal berhenti depan rumah saya...saya tak risau sangat sebab gate berkunci..so kami menuju ke gate sambil mata saya duk paku kat dia..dia tak tegur saya pulak..heran..duk depan rumah orang dah nampak tuan rumah keluar tu tegur lah kan..oo tak peramah kot dia ni..saya duk ingat.

Sambil bukak mangga gate saya pun bertanya kat dia..'ada apa?'..dia kata tu kucing dia..oo kucing berloceng yang masuk ke kawasan rumah saya dan menyebabkan ke 3 ekor anak2 saya ketakutan pucat lesi sebab dia datang nak bergaduh..geram sangat tadi saya kejar dengan penyapu...

Entah lah cuak jugak dengan sikap terlebih perihatin budak ni..ala kalau dah dilepaskan kucing tu di luar rumah kenapa duk ikut kemana kucing tu pergi pulak kan?...dah tu duk question pulak orang duk halau kucing dia yang mai ke rumah orang buat kecoh..dah tu dipikirkan masa tu dah pukul 11 lebih dah pun...takde kerja lain ke dia ni???

Saya takut gak kut dia ni duk spy rumah mana nak panjat esok2..ya laa kan ke sekarang ni dah dekat nak raya kan..ada ja lah orang nak cari duit lebih tu..kalau betul memang dia ni penyayang pada kucing tu pun saya pikir tindakan dia menspy apa kucing dia buat tu agak over lahhh....lagi pulak memang kucing dia cari pasal..datang bergaduh kat rumah orang pastu nanti adalah bekas kencing2 dan najis bertabur..biasalaa kucing kalau bergaduh..benda benda tulah yang bertabur..sapa yang susah?? sayaaa dan keluarga saya jugak yang susah tau...ya lah nanti kena sental porch kalau tak memang tak sanggup duk bau hancing kucing laaa

Masa sahur tadi saya mentioned kat mr.H..masa tu baru saya teringat kisah budak motor yang mengumpan kisah kucing hilang pada budak2 perempuan pastu ajak pergi cari lepas tu terus bawak budak tu lari...alahaii..sekarang ni penjahat duk guna alasan kucing la kan..risau gak..risau orang masuk rumah..dan risau orang buat tak senonoh pada anak perempuan kecik saya ni...kena hati hati ni...orang jahat merata rata..ok

Apa apa pun terima kasih kerana singgah...

2 comments:

wos said...

eee..takot.
saiko gila tu kak..
abis tu dia ambik tak kucing dia tu?


satu lagi,
yer,
saya pun rasa masa pendek sampai tak sempat update blog...

saniah said...

ros...heran gak pasai bila kak balik dia takde dah tapi sejak tu tiap2 mlm kucing tu duk mai bergaduh kat rmh..dia tkde pulak..agaknya mmg betul la budak tu saiko..alasan kucing ja tu kan