Friday, July 15, 2011

terkena juga akhirnya

Baru minggu lepas saya duk buat imbasan diri..duk kata la dah lama saya tak selesema dan demam..uhh tu la eksyen sangat dengan mr.H konon saya ni kuat antibodi..vitamin c banyak dalam badan bla bla bla..nah ambik kau..dari rabu saya di hinggapi penyakit.


Bersin tak henti henti..mula mr.H pun bersin so dia ingat rumah berhabuk..wah dengan semangat dia vacum dari atas sampai bawah..pastu dia pun stop bersin tapi saya masih achoo achoo !!! ape kena ni??

Dah sah sah bukan sebab habuk ...dah makan antihistamine pun duk bersin jugak...nak tak nak kena ambik clarinase dan panadol...dan tidur zzzzZZZZ

Saya rasa kesihatan saya ni terganggu disebabkan cuaca kita yang berjerebu lately ni kan...saya memang alah dengan cuaca ni..dulu masa mula negara kita diserang jerebu yang teruk tu tak silap tahun 95 kot...berminggu2 saya sakit...hemmm

So sejak rabu dulu saya duk la bersin bersin...satu badan sakit sakit..malam tadi gagah pergi farmasi beli redoxon..semua orang dalam rumah ni saya paksa minum tapi macam biasa mr.mancho (mr.H ler sapa lagi..) memang taknak ambik..dia ni satu apah supplement pun tak nak...kuat le konon...tapi memang iye..dia pun dah lama tak sakit....Alhamdulillah


Tapi 3 ekor anak2 saya yang di bawah ni tak dapat lah saya paksa minum vitamin C saya tu...kang tak pasal2 saya kena ngap!!...dia orang ni garang garang belaka..hehehe

*ciwi...



*Ron


*Sam....singkatan dari sampah...hahaha kami jumpa kat foodcourt


kan dah nampak gaya anak2 saya yg berekor ni semuanya ikut demam....kesiannyaa...



Pagi ni saya dah rasa ok sikit barulah datang mood nak bukak dan update blog..dari hari rabu dulu tu adalah jugak saya bukak blog kawan2 dan komen sikit2 pastu kepala mula sakit..jadi saya jauhkan diri dari laptop...

Harap harap saya kembali sihat sebab hari isnin ni nak memandu jauh ke utara nun..nak balik dengan bas mr.H tak bagi...naik train leceh laa nak heret beg ke KL sentral sana tu...manusia pun ramai..aihhh bawak kereta je lah kan....InsyaAllah kalau niat kita baik Allah akan pelihara kan kan?


Apa apa pun terima kasih kerana sudi singgah...

3 comments:

Sizuka said...

Siannya u k.siti. hopefully u'll get better soon. iffah pun tengah demam

Kakzakie said...

Saniah kena jauh dari kucing bila selsema. Siapa jangkat siapa tu tak kisah. Hehehe.... makan ubat terus zzzz..... sama macam yg 3 ekor tu juga:)

saniah said...

shidah....tadi i jumpa iman kat sklh tnya dia mana iffah..rupanya iffah pn demam..emm mmg cuaca tk elok kita dah trkena jerebu tu...ni suhailah pulak balik dgn panas garing..demam..dia demam i risau takut asma dia dtg balik. :(

k.za...memangg skrg kucing2 saya halau jauh2 jgn harap nak dtg dkt2 saya...kang kena jee..hehe dah 2 hari asyik tidur je..jemu jugak kan..:)