Monday, July 11, 2011

dah dapat..

alaa...gambar kelabu..yg clear gigi dia (gigi suhaila ) je. Boleh nampak tak? hehe...HP7...apa tu? tajuk panjang sangat so tgv short kan...sebenarnya gini "HARRY POTTER THE DEATHLY HOLLOW PART 2"...yang no 7 tu saya pun kurang pasti..tanya suhaila dia kata "ni siri ke 7 la mama"....hishh budak ni kadang kadang apa cikgu pesan suruh bawak ke kelas dia boleh lupa tapi kalau pasal harry potter manjang ingat jeee...

Tak pe lah dah kata pun last siri so kali ni takde lagi duk tertunggu tunggu ending kan...err sebenarnya ending cerita ni saya dah tahu sebab dah 2 kali habiskan novel J.K.Rowling ni...tak jemu jemu jugak...hehe


Sebenarnya saya tertarik nak tengok macamana cerita tu di olah daripada novel kepada movie..(make believe..)...tak sabar menunggu kan special effect yang terdapat dalam movie ni...yaa saya memang menghargai kebijaksanaan pembuat filem2 asing...tak kisahlah orang nak kata apa..tapi bukan lah ke tahap agung dan sanjung depa2 ni...aishh depa pun manusia jugak kan...kita menghargai kebijaksanaan manusia yang mana semua itu datang dari kebesaran Allah Maha Bijaksana dan Maha Pencipta....wahh...khutbah pulak...:)


Saya masih ingat kecantikkan movie AVATAR dulu...jalan cerita biasa biasa je...tapi cantik nya movie tu buat saya dan suhailah asyik duk cakap "cantik nyaaa.." berkali kali semasa menonton...hehe ( tapi perlahan lahan lah kan karang kena baling dengan popcorn pulak he he )


Bukan suhailah je yang tak sabar...saya pun tak sabar nak menonton mesti nangis punya sebab cerita ni pun ada scene sedih gak ( ikut kata novel nya laa..) macam part 1 dulu...cedih cedih...uhuhu ( ke sebab saya ni memang jenis cengeng ? cepat benor meleleh )

Kami akan menonton pada ahad malam...pagi ahad tu nak ke Tapah mengambil zulaikha yg akan mula bercuti pertengahan semester dia..banyak barang katanya so tak kan nak heret naik train sana sini kan..so kami g ambiklah..ingat nak cari restoran Hijrah kat Tapah milik http://azlinaterminalhijrah saya bertanya kat mana restoran dia tapi belum berjawap mungkin dia sibuk belum sempat baca komen saya di blog dia lagi tapi tak pe..besar mana lah sangat pekan Tapah tu kan...mesti boleh cari punyaaa...makan punya pasal mesti boleh !! he he he

So itu je lah bebelan karut saya...harap tak membosankan ya..jomlah sama menonton HP part 2 ....jom jom

Apa apa pun terima kasih kerana singgah..

p/s.....jutaan terima kasih pada Shidah tolong book kan untuk saya sekeluarga...muahhh tapi dia tak nak g tengok last minute tukar plan nk g bercuti cuti malaysia pulak...anyway selamat bercuti ke KK ya..

6 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kak.....nak ikut!!!

Kakzakie said...

Oh... menonton Harry Potter ye. Anak-anak kakak pun suka Harry Potter. Buku yg tebal dua inci itu ada dalam simpanan. Kalau boleh semua siri buku itu nak dibelinya...

AZLINA said...

Assalamualaikum Saniah...Baru mlm ni sempat bc komen, sorry yea lmbt jwp..FYI, sy ni biasanya mlm bru ada masa nak berblog, masa sgt terhad, berblog hanya bila ada masa lapang. RTH dibuka from monday - saturday saja, itu pun hanya waktu mkn tengahari sbb sy sgt sibuk dgn catering sejak kebelakangan ni..btw thanks for asking.. :)

azieazah said...

Wahhh minat Harry Porter ya? Macam anak-anak dara saya juga. Saya jer yg tak follow citer camni. Ntah kenapa, macam tak masuk.

Ohh anak belajar kat mana? Betul, minggu depan 15hb tu dah start cuti sem kan? Seminggu jer rasanya.


Aura Seperti Ini Memang Sukar Nak Cerita...

saniah said...

miza...hehe jom jom..emm klau rmh brdekatan blh tgk skali kan? :)

saniah said...

k.za...a'aa entah kenapa saya suka benar dgn cerita2 magic gini..tak masuk akal tp suka dgn penyelesaian misteri..hehe mcm bdk2 tp dh tua..

azlina...alamak melepaslah peluang i nak merasa masakan kat TH..:) takpa mgkin i singgah masa nk antar anak balik ke hostel nanti..

azie...tu la kepala sama je dgn anak2..:) mnonton movie mlm sklh plak tu..sure esoknya ank mengantuk..:)