Sunday, January 20, 2013

Pusat Sains Negara....first time jejak sini

Assalamualaikum

Dari sabtu semalam si abah suhailah dah pesan esok pagi bangun awal nak ke PSN tengok pameran Star Trek kat situ....saya uhm uhm kan jee...dah tahu sangat kannn weekend so jangan percaya sangat arghh

Lepas subuh..lepak2 sat apalagi terlelap..janji nak keluar pukul 9 jadi nya 10 jugak...tu suhailah belum tahu nak kemana tu...saje nak surprise kat dia... :)

Dah sampai..baru dia tahu "ehh sini la yang ada star trek tu...tak tahu pun nak datang sini..." haa cekap tak mama simpan rahsia??? :0









Kat dalam tu tak boleh ambik gambar ...klau nak boleh ambik gambar kat 3 tempat yang dia orang dah siapkan..kat entrance...bridge and satu lagi...kat tempat captain duduk...tu pun kalau tak silap...hahaa saya bukan nya perati sangat...

Exhibition ni amat amat sesuai untuk para peminat Star Trek...fanatik lebih tepat lagi la...segala peralatan yang digunakan dalam siri tu dan movie ni di pamerkan..termasuk la script untuk siri tu...

Teruja tengok kapal Enterprise D dan E yang di tunjukkan...arrghh rugi pulak tak follow siri ni dulu dulu...rasa nya siri ni di tayang kat tv sejak 70an kan...ntah la saya pun tak pasti

Yang membuatkan tak minat nak tengok tu bukan apa..tak menarik sangat dia orang berlakon dalam studio dah tu dengan teknologi filem dulu kann...amatla tak menarik nya... :-D

On the way balik tu singgah jap kat buttetfly garden kat situ..seronok la suhaila...







Ada juga mini aquarium kat sini..mcm terowong kat aquaria klcc yg ni kat dalam bangunan psn je..kecik sgt sgt laa





Ada la jugak beberapa games ber asaskan sains ..




Gambar game banyak dalam ipod suhailah...dia memang paling excited la ya la budak budak umur ni memang suka sains ...dunia penuh tanda tanya dah tu pulak dengan experimen2 kat situ...dia memang suka sangat...:-D

Tu je aktiviti ahad kami...kali ni penuh ilmu lah kan...:-D

Kaki pun sakit tu la pakai wedges berjalan tempat macam tu memang saja cari pasal lah :-) tak sedar diri dah tua kannn :)

Terima kasih singgah...jumpa lagi ya
Daa

P/s....pada yang berminat exhibition ni sampai 31hb march nnt...cuti sekolah boleh pegi :)

Dah tengok ni tak sabar la tunggu movie Star Trek yang terbaru nanti kan... :)

**
Tapi bila masuk tu tolong la...tolong behave sikit...kalau dah ditampal kat situ tak boleh panjat atau duduk tu jadi kena hormat la kan...jangan tunjuk perangai buruk dan bebal nak buat jugak perkara di larang...

Sakit hati dan sakit mata tengok ada plak makpak yang biar je anak buat macam tu....ini bukan playground okehhh....

Anak tu memang la tak tahu apa kan so atas makpak la nak didik..jangan orang pandang awak tak reti didik anak....takat bayar 10 rgt...20rgt tu awak ingat tempat tu awak punya ke?? Besar sangat ke duit awak?

Haaa kan...makngah naik emo niii..
Just ingatan dan luahan hati...
Peace no war....:-P

posted from Bloggeroid

8 comments:

Nai @ TPJ said...

Owh.. Ini tempat yg anakku asyik mintak nak pegi.. Tak bleh blah punya every weekend nak pegi. Bersilat2 ler Nai... ^_^

inazamri said...

teringin juga nak pegi tp belum kesempatan.

h a p r a q said...

noe pun x pernah pegi lagi pusat sains ni...cadangan nk pegi tu ada....asyik bertangguh jer.. biasa la .. sesetengah mak pak ni..biar je anak tu buat apa2 pun..x ditegur langsung...itu benda basic pun x tegur...bila dh besar gajah nk ditegur...x leh dah...

saniah said...

Nai...pegi je nai...elok utk junior tu :-)

saniah said...

Inazamri....cuti sklh bln mac nnt blh pegi... :)

saniah said...

Noe...elok pegi ni elok jgk kita pun blg blajar...ms sklh dulu malas hehee
Ye la noe..mmg geram tgk mkpak yg biar ank tak behave ni...eee

azieazah said...

Wahhh menarik ni. Pusat Sains Negara ya?

saniah said...

Azie...iye..pusat sains negara...bukan planetarium yaa.. :)