Monday, January 21, 2013

Kami di tinggal kan..

Assalamualaikum

Pagi ni dikejutkan...abah budak2 ni nak keluar keja dah..pastu masuk balik...'t...sam kena langgar..' haah..terkejut saya..

Ini lah sam kami...kena langgar tak tau lah pukul berapa ..malam tadi suhailah duk main lagi dengan dia..mungkin kena awal pagi tadi lah..
Kesian dia..tengok ada kesan kena himpit kat tengkuk...kecik je mungkin tayar motor...

Ye lah badan dia agak gelap kan so maybe orang tu tak perasan ada kucing melintas..dah sampai masa dia walaupun dia yang paling muda dan sihat...redha je ..lagi pulak dah tahu dah sam akan terus ke syurga...binatang kan ke ahli syurga kan...mmm



Dah serik nak bela kucing kot...tinggal ciwi dan ron je dah cukup lah...dua dua tu pun dah senior

Tapi mengharap jugak orang yang langgar datang confess...tunggu juga la

Tu je nak kabar kan...mood sedih dan sunyi hari ni

Terima kasih singgah
Jumpa lagi

posted from Bloggeroid

12 comments:

makchaq said...

Sedihnya.. seminggu pun tak hilang teringatnya tu kan...

Nai @ TPJ said...

Innalillahi wa inna ilaihi roji'un.. Bertabah hati la, kakak..

saniah said...

Makchaq......tu laaa...ni pun duk tersasul sebut nama dia..ishh kami kutip dia dari umuq 5 bulan...la ni dah 2 thn lebih dah..sedih laa

saniah said...

Nai....tima kasih dik..In sha Allah

azieazah said...

Sabar dan redha ya. Sudah takdir cara berpisah sebegitu. Mungkin orang yang melanggar pun tak perasan. Tak sengaja la tu...

KesumaMaruku SueQistina said...

singgah baca & follow sini ye

saniah said...

Azie....ya lah..i rasa pun gitu...dia tak perasan tu :-(

saniah said...

Kesuma....trima kasih ya...nnt i folow u :-D

Zaitun said...

Kesiannya...sama nasib macam nepo kak Zai.Tentu saniah sekeluarga sedihkan...tapi nak buat macamana dah ajal dia kita redhokan aje semoga ditempatkan disyurga sana.

Dinas Aldi said...

Mungkin orang yg langgaq tu tak tau kucing sapa tu, jadi nak habaq pun tak tau nak tuju ke mana. Mesti rindu kat dia lepas ni na. Semoga tabah menghadapi dugaan ni, kak Saniah..

saniah said...

Kak zai...tu la..sama mcm nepo kan..
Husbnd mcm dah serik nk bela kucing dah lepas ni..tu ada 2 ekor lg tp dah tua so mmg jarang dah kluar merayau jadi tak risau sgt :(

saniah said...

Cikgu.....mmg duk teringat ni
Td p kedai lalu depan deret makanan kucing teruih teringat kat dia pasai dia mmg kuat makan compared dgn hat tua tu..huhuh
Tq cikgu..