Sunday, September 23, 2012

alahaiiii....

Assalamualaikumwarrahmatullah

Terima kasih kawan kawan yang meninggalkan komen..dah dibalas pun..:) :)
Dalam proses menjelajah blog kawan kawan...hemm ada juga blogger yang tak update post ...macam saya jugak la kan...he he heee kalau saya tak update blog sebab takde mood...kawan kawan kenapa pulak ek? mesti sibuk sebab kebanyakkan blogger kat list saya tu bekerja..mesti sibuk la kan

Saya masuk sesekali ke FB saya...hemm takde cerita sangat ..dah naik bosan pulak kan. Baru saya perasan BFF saya dah lama hilang..hehe selalu saya masuk pun sebab nak cari bahan2 ( shopping online leeerr....) yang boleh mengempiskan poket je...dah tu tengok jugak la status kat news feed tu...sape sape yang rajin mengupdate status diaorang tu....huh orang yang sama jeee...di layan oleh orang yang sama jugak...adoiii


Kawan blogger saya tak ramai yang saya add....bukan sebab tak nak add tapi bila dah baca blog diaorang saya terus ke blog lain...cepat betul BW kan...langsung terlupa nak click kat butang FB kat sebelah kanan/kiri diaorang tu...he he he sorry aaa...tapi kekadang tu tengok blogger ni pun friends diaorang pun dah beribu ribu dah...ntah ntah dah full kot

Nanti saya nak add kawan2 blog lah...sekarang ni lebih suka ber communicate dgn kawan kawan blog..mungkin sebab kita dah duk ikuti perkembangan seharian dia kot so dah bonding gitu...ada tak? Ada tak yang dah ber bonding dengan saya? he he he
perasan sangat kan? :)

Anyway...saya tak kisah lah kan...saya menulis dari hati dan perasaan...kadang kadang rasa happy...jadi tulis pun ada loyar buruk sikit..kadang rasa down sangat...tulis pun rasa nak marah dan menangis jeee...hemm tapi sekurang kurang nya terlerai rasa hati..saya tak kisah tak dapat feedback atau komen...macam kat FB...kalau kita tulis kita tak sihat...ada pulak yang 'LIKE'.....wallahhh...

Apa hal?...orang sakit dia pi like buat apa?...nampak sangat orang tu tak tau pun apa yang kita tulis kat status...dia nampak ada update baru dari kita..dia terus like..kerja dia bila bukak FB hanyalah likeeee je...semua benda dia like...ish ishhh

Baru baru ni saya ter kesian kat sorang kawan..tua setahun dari saya..sengaja saya panggil kakak sebab menghormati persahabatan..bukan sengaja nak men 'tua' kan dia aaa...saya menghormati dirinya...

Dia tulis mendayu dayu...macam memang tertekan sungguh dengan kehidupan dia...cara nya memang macam tengah sengsara dengan masalah rumahtangga nya..macam dipermainkan oleh suami..kira sedih sungguhla kan...saya pun tulis la juga mendayu dayu...minta dia tabah menghadapi duggaan..minta dia ingat anak anak..jangan ambik keputusan yang tak baik..berbincang elok elok dgn suami...etc etc..ya lah terasa macam saya pulak ditempat dia..

Tahu tak apa jadi ????? rupa rupa nya dia cuma nak mennaikkan dan mempopularkan status dia jeee....ada rasa geram tak? ada rasa rugi tak duk layan perasaan topeng sedih dia tu???...hahhh saya down sangat lepas tu..geram dan sedih terasa diri ni di permainkan...penipu besar kan?? sebab ada pulak lepas tu status dia ber mesra mesra dengan si suami...cakap i miss you so much lah...cant be without you lah...you are the one for me lah..thank you sayang for being there for me lahhh.....ishhh...cepat benar mesra kalau iye dah kena permain dengan suami kan?....

Wahhh sekarang baru saya tahu ada orang gini...canang cerita bohong semata mata nak raih simpati orang...ramai lah orang komen kat status dia..berpuluh puluh mungkin lebih lagi...popular lah dia hari tu

ishh tak terpikir ke dia pasal nama baik suami dia? kan ke orang ramai dah ter marah marah kan suami dia yang tak tahu apa apa tu?...hahh baru sekarang saya terpikir...ye lah siapa la pompuan yang nak kacau suami dia tu? dah lah poket nipis...muka pun kureng hensem jugak..oppssss...chop chop tak mau kutuk kutuk orang yaaa

Dah marah kan sorang yang lain pun terkena juga...kahkahkah

SO now saya dalam pertimbangan nak shut down akaun FB atau nak delete beberapa orang friends ( termasuk dia...) dan meng add kan kawan kawan blog...heemm...saya tak nak pulak dia tahu yang saya dah delete dia...heheh macam masih duk jaga hati dia jugak lagi kan...elehhh

Mungkin saya delete kot dan masukkan friends dari bloggers je..itu memang pilihan utama saya buat masa sekarang...emmm


4 comments:

Tak Pe Je ~ TPJ said...

Salam. Ala kakak, itu macam org attention seeker.. Kurang kaseh sayang kot...? ;) bior aje ler kakak.. Kalu x mau remove dia, kasik private sama dia...

eyndayusoff said...

Manusia ni ada banyak kategori kan hehe... kalau tak nak delete, akak hide aje dia... dia masih nampak status2 akak tapi akak yg tak nampak dah status dia... so dia tak perasan ;-)

Irfa said...

mmg ada jugak jumpa org begitu dlm fb.sbenarnya hdup dia xlah ceria mana tapi suka buat gempak dlm fb.kesian org mcm ni..mintak jauh dr kita semua

Nur-nba said...

Pelik juga dengan perangai orang seperti ni kan.. Kenapalah sanggup buat macam tu..