Tuesday, February 28, 2012

anak anak

Assalamualaikumwarrahmatullah....

Tengok tajuk je sure dah tau sedia maklum si siti saniah talib ni sure tengah syahdu ni...jangan la marah kalau saya syahdu...saya ada perasaan macam orang lain jugak... :)

Duk tak duduk Rabu lepas dapat sms dari si bujang saya...inform nak balik jumaat ni..biasalah kan 2hb ni memang dah start study break depa dah..dia masa tu ( hari rabu ) pergi ke hospital nak tukar besi kat gigi tu..dia bagitau saya dah bukak braces dah...hemm dia dah nak bukak biarla kan..lagi pulak menjadi satu masalah pulak dia kena ponteng kelas setiap kali nak ke hospital..banyak tinggal subjek..kesian pulak jadi saya biarkan lah..ada duit bila dah kerja nanti kalau nak sambung buat hah buat sendiri kan


Anak bujang yang dah 20tahun ...dah tinggi dari abahnya..minat yang sama..bola sepak cuma yang membezakan abah pandai main dan dia kureng...he he he...tapi dia tererr berenang..cuma dia tak minat nak join team renang...budak budak ni.. hemm apa apa lah hakim

Masa ni masih pakai braces...tak sabar pulak saya nak tengok rupa dia tanpa braces...mak saya kata dah hansem sikit....ha ha ha...Hakim belajar di Arau jadi kalau mood dia okay dia akan ke kodiang jumpa tok dan makan gulai ikan tok...dia kata tok masak gulai superb tak macam mama....amboiii

Dan sure kalau pi jumpa tok..tok akan bagi duit poket laaa...tu yang dia sayang sangat kat tok tu...tok ni pulak bukan boleh jumpa cucu...asyik tahu nak mengulur jeee..haii


No.1 dan No.2...dulu dulu orang ingat zulaikha ada kakak...sebab si hakim masa kecil comel..putih dan berambut keperangan...ha ha ha....


No.2 dan No.3.....kadang kadang bergaduh..kakak malas layan adik...tapi dengan adik orang lain baik pulak...si zara ( anak dikwa ) paling minat kat zulaikha...nak simpan rambut macam kakak leikha...nak besar macam kakak leikha...malah kalau berjalan cuma mummy dan kakak leikha je yang boleh pimpin dia...hemm


si zulaikha pun dah awal awal inform nak balik sabtu ...dia ada test hari jumaat tu pasal kena balik sabtu sebab selalu nya dia ( zulaikha ) lah yang hebat sekali bab bab balik kampung..pantang kelas kansel hari jumaat terus naik ets ...

Ni nak final exam dah ni...sure jerawat kat hidung tu makin bertambah meriah...:)

Menunggu dia orang ni balik macam tak sabar pulak...si hakim dah 2 bulan tak balik ke sini...memang lah rindu kat dia..tu pun raya cina hari tu dah jumpa kan..masih juga teringat ingat...sedangkan si zulaikha yang balik setiap 2 minggu ni pun saya selalu teringat ingat apa tah lagi yang dah lama tak jump kan

Balik dia orang  ni nanti riuh lah kembali rumah...hemm mula lah saya kena susun resepi apa nak masak nanti...si hakim sure hari hari nak kari...zulaikha memang tak makan nasi..so kena pikir kan italianno lah kan...:)

Pendek kata mama memang kerinduan pada anak anak.....:)

ok tu je nak cerita...

Terima kasih kerana singgah...jumpa lagi

p/s....nak tanya...slow tak masa anda loading blog saya? mungkin sebab gambar bersize besar kot...bagitau la ya...saya cuba kecil kan size nya nanti

6 comments:

azam said...

:) cantik anak²......

banyak karenah tapi pengubat hati yang lara

Dinas Aldi said...

Manis semua anak2 kak Saniah, terutama yg anak2 dara tu :)

Ok ja loading, bukak2 terus keluaq gambaq. Mungkin sebab saya guna streamyx kot.

saniah said...

azam....betul tu..:) terima kasih menjengok ya..

NzA said...

wah, dh besar2 rupanya anak2 saniah..ensom n cute......mesti seronok bila anak2 brkumpul..mmg xmenang tngn melayan selera mrk....

saniah said...

cikgu Dinas...alah depa tu "makan gambaq" tu..kat luaq bkn lawa mana pun...:) betui ni tk mohong aa
klau mcm tu no prob la dgn loading blog kak ni? tq cikgu

saniah said...

cikgu NaZ....itulah buah hati penguat semangat saya...:) yang buat saya tak lena tidur tu iya jugak...hati ibu ni sama je kan?