Monday, February 27, 2012

aglio olio lagi

Assalamualaikumwarrahmatullah....

Saja nak tayang gambar olio yang saya baru buat...yang pertama kali buat dulu tu guna gambar google kan...so this time haa...makngah nak tayang jugak olio yang berjaya makngah masak baru ni...yang ni betul betul olio makngah aaa.... ;)


Ini lah olive oil yang saya guna....ada tanda halal ya puan puan..saya guna dengan penuh keyakinan...:)

 Last time tu guna extra virgin sebab olive oil yang biasa dah kehabisan rupanya rasa dia memang keminyakkan sangat...kali ni saya guna yang biasa...hemm sedap sangat sangat tau..



Kali ni saya buat olio sotong dan udang tecik ...yang nampak sotong saja sebab sotong hari tu memang yang giant lah..besar betul...puas hati makan ehh...

Haa...itu lah je nak kepoh...hehe memang dasar tak masak la katakan..bila sekali masak macam nak heboh sekampung...oiii aku masak la hari ni... ;)

Terima kasih kerana singgah....jumpa lagi

9 comments:

Zaitun said...

Sedapnya... makan makanan omputih,kak Zai selalu buat bolognese spaghetti.

azam said...

yum.....sedap...suka

Hanis Azla said...

aduh.. telan liur say tgk olio akak tu.. saya pun gitu kak.. jarang2 masak.. klu sesekali memasak kalu boleh nak canang kat semua org.. he..he..

ainnoraini said...

saya belum makan tengahari ni kak...sodappp yoo nnpknya tu...

NzA said...

fuh!!!! meleleh air liur ni tgk gamba mknan tu....

azieazah said...

Bestlah canang camnih. Boleh kami tumpang jamu mata. hehehe

I minat gak makan Itali nih, tapi masak langsung tak pandai. Setakat spagheti lempar lempar, boleh lah. Itupun lepas di kalangan anak beranak jer...

So Shy Lady said...

ahaks ssl pon.... malu la plak kemain bria-ia duk canang nk bli hood pdahal dapur jrg b rasap kihkihkih

my son jrg mkn nasi. klau western food mcm ni mmng feveret dia la ni

saniah said...

kak zai...hehe selalu buat gak bolognese tu tp lately ni rasa malas sgt2 so buat je yang ni..ishh bagus kan mama ni?


azam....memang sedap ( aduuuuh..perasan )..cuba lah


Hanis...ye lah hanis..tapi hanis sure masak hujung minggu kan? akak masak...? bila rajin hehe


Ainnoraini....jom jemput makan dik :)


NzA.....alahai cikgu..kembang hati ku..:)


Azieazah....hehe..you masak main campak2 pun sedap apalagi kalau ikut resepi..bila la nak rasa air asam boi you ??

saniah said...

So shy lady....o klau anak jrg mkn nasi mmg elok ganti dgn pasta mcm ni...sama je nutrients nya cuba laa