Tuesday, November 15, 2011

hari raya korban

Terima kasih atas doa doa dari kawan kawan ...Aziezah...cikgu Dinas..Ainnoraini...kak zai...Miza..kak Ros...teruskan doa doa kalian...Ain Khadeeja perlukan doa doa tersebut...juga kita doa kan ibubapa Ain sabar dan tabah menghadapi dugaan ni...dan harap depa dua dapat bertenang menghadapi nya..tak kalut kalut lagi kan.....saya kena tulis kat sini sebab mana lah tau ada readers yang tak sempat nak tengok jawapan saya kepada komen2 readers kan...

*****************************************
Assalamualaikum...
Kan dah janji nak letak gambar hari raya Korban kan..okay layan lah gambar gambar kat bawah...hemm pakai kamera phone je so tak de lah cantik gambar2 nya...lumix saya tak dapat nak di install kan ke laptop husband lantaran banyak sangat lah karenah laptop dia tu...ishh
bila nak ambik gambar bertiga hakim lari tapi bila ambik gambar berdua si hakim sibuk interfrem...ishh
haaa....ini lembu yang saya dan 6 orang lagi punya...kena berakad jual beli...lafaz then yang utama kena redha dan ikhlas....

Saje je ambik gambar dia...nak ambik gambar orang belakang tu segan sebenarnya....:)


Ini pulak kaum kaum ibu kat surau...dia orang ni akan memasak serba sedikit daging2 korban dan di jamu pada penduduk kampung ni...sebenar nya ini bukan kampung tempat saya tinggal tapi mak dan arwah ayah rapat dengan orang orang kat sini...rapat malah mereka yang ramai hadir di hari ayah meninggal....

Ini orang orang yang penat menunggu daging...hehe kain pelekat husband sama kaler dengan sofa mak...zulaikha demam hari tu tapi tetap melawa...raya lah kann

haa...sampai KL...kejap je raya kami...selasa dah balik KL sebab rabu dah sekolah..lagi pulak selasa depan nak balik lagi sekali sebab nak menghantar hakim ke arau.....letih laa...

Okay lah minta maaf banyak banyak sebab tak sempat nak coret panjang2...hah macam lah readers suka baca panjang panjang..ni saya tengah kalut duk siap kan barang barang hakim...nak bertolak ke kodiang pukul 3...masih ada 2 dokumen belum dapat pegesahan...dah check hari tu ingat dah lengkap tup tup semalam tengok alamak rupa nya borang pendaftaran pelajar baru dan borang maklumat pelajar pun depa nak salinan dan di sahkan jugak....kena gi sekolah lagi lah ni nak chop penolong pengetua...nasib baik sekolah dekat je....:-)

Okay mohon undur diri dulu...nanti sambung lagi

Apa apa pun terima kasih kerana singgah ya...

6 comments:

Kakzakie said...

Tugasan dari Hari Raya sampai hari ini ada je yg tak setel ye Saniah. Tapi urus anak nak belajar memang kena betul-betul kalau tak dan sampai ada yg tak siap susah jadinya...

Zaitun said...

Kak Zai pun buat korban hari tu tapi wakilkan hubby aje.

Anak masuk U ke?

Ros said...

Salam Saniah,

Sihatnya lembu tu,sibuk sungguh Kak Ros tengok Saniah ni...

ainnoraini said...

Raya hari tu tak balik kampung pun ....
Mak mertua dan mak saya dtg beraya kat rumah anak2nye kat sini....

azieazah said...

Lawanya anak dara diaaaa...

Bestnya balik kampung buat kenduri. Gotong royong tu yang best!

Bila hujung tahun, ada orang suka sebab cuti sekolah. Tapi ada yang kalut nak siapkan anak masuk semester baru.

Tapi seronok juga, sebab kita tak jemu dengan rutin biasa.

saniah said...

KAK ZAKIE...tu lah yang penat..minggu lepas balik raya..minggu ni hantar anak pulak..penat..kesian kat drebar laa..:)


KAK ZAI....kali ni ikut tengok lembu tu sbb mak pun nak tgk..:)....a'aa kak zai anak sulung masuk uitm arau..nasib dia terlewat dari kwn2..takpa janji dia nak belajar kan

KAK ROS...sibuk untuk 2 minggu ni je kak...lepas antar anak no.2 hari ahad 20hb ni dah kurang lah..cuti sekolah pulak tu..lepak habis lah saya..:)

AINNORAINNI.....seronoknya mak dapat datang rmh kita kan...mak saya dah tak sihat nak jln jauh2...jadi kena lah anak balik jengok..seronok jugak berkumpul ramai2


AZIEZAH.....alaa kita dulu muda muda pun lawa jugak..sekarang ni agak matang ni kira anggun la pulak...:)