Sunday, November 27, 2011

pergh....MICHELLE MELODI

Saya dah amat jarang menonton Melodi tak tau kenapa....bosan kekadang tu dengan masalah artis yg kadang kadang tu tak habis habis kisah cinta cintan...suka orang tu...orang sabotaj orang tu....wahal berlakon emmm....malas nak cakap...even saya suka gelagat zizan tapi disebabkan kekacauan isu yang remeh tu buat saya malassss nak tonton...

Tapi tapi kan..tadi pukul 1 teringat plak nak on tv la kan nak tahu cerita saman kak ogy tu....kot kot ada cerita terbaru kan....saya dah tak pasang astro cuma bergantung pada nasional tv dan channel yg diprovide oleh hypptv je....amat lah ketinggalan saya rasa kan bila hari tu FFM tak dapat di tonton...rugi tu dak le cuma rasa left behind je...baca paper je lah

Tapi kat tv di tayang kan masa saya tengok tu kan ada interview si Michelle dengan para pelakun THE MUSICAL KITHCEN....aaa pernah tengok tak cerita ni? seronok juga...saya tak pasti diaorang ni miming ke atau guna suara sendiri tapi lagu lagu best laa...dan depa tu siap berjoget dalam dapur.....ish ish agaknya tu pasal lah makanan yang kita oder lambat kot

Okay tengok tu nak cerita sikit je tapi bebel nyaaa....betul lah azie ...aduhaiii senah senah...chop chop.....

apa ya? ooo ya...ni hah si Michelle yang selalu kepoh hal gossip2 ni dia interview pelakun siri tu aaa...cerita tu in english mannn....oya ada hugh jackman....opppsss hugh rachman...hahaha...mamai betul ke nama dia hugh rachman? ala hero dlm filem HIkayat Merong tu?

so dah pelakon semua cakap omputih dan saya ni tak pernah pulak tengok pengacara yang biasa kita lihat yang biasanya bercakap se fasih fasih nya dlm bahasa melayu naik jakun pulak tengok dia sefasih fasih nya bercakap omputih...emmmm TV3 kena jaga Michelle ni baik baik...betul dia memang bagus....mungkin dia memang suka industri ni tapi kalau bagi dia mengacara kan topik topik yang berkaitan kewangan ke atau berita berita utama pun memang bagus jugak...takde lah bakat dia terpendam kat melodi je kan

Ke si Michelle ni boleh jadi macam GIULIANA RANCIC...pengacara E NEWs yang berpasangan dengan RYAN SEACREST ?
O ya sebelum terlupa baik saya wish dulu ya..."selamat pengantin baru" pada pasangan TENGKU NAHARUDDIN dan  DALILI MICHELLE BT ABDULLAH WEE yang baru melansungkan perkahwinan baru baru ni....ya Michelle dah memeluk islam pada bulan Julai dulu kalau tak silap...semoga jodoh berpanjangan ke akhir hayat...amin..

So tu je lah...emm perut masih terasa memulas...semalam sabtu bermula tengahari sampai lah suboh ni saya terkena food poisoning....alahai teruk nya...3 paket pill chi kit teck aun...agaknya berapa KG turun ek? ...:) emm bila sakit terasa syukurnya diberi kesihatan yang baik dulu..nikmat nya rasa sihat kan...humm

apa apa pun terima kasih kerana singgah...jumpa lagi ya :)

9 comments:

luahfikiran said...

SALAM,
BETUL TU ... LF TENGOK CHANNEL LAIN.

saniah said...

wkmsalam....dato' rasa nya tak tengok melodi pun tak rugi kan? cukupla tgk berita je sekarang...kurang kan hiburan..:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

lama dah dia kat TV3 kan kak

saniah said...

miza....a'aa la rasa nya sejak ada melodi kot...:)..dia pun dah veteren hehe

ainnoraini said...

lame batul tak tengok melodi ni...
malas nk layankan hal2 artis...hiburan semuanye tu kan...

Dinas Aldi said...

Saya dah lama tak tengok tv. Estro pun takdak. Sungguh teruk saya ni :D

saniah said...

AINNORAINI......betul tu...tak de faedah pun kalau tengok..kisah artis ni kdg2 naik malu lah..org melayu jugak kan...

CIKGU......kak ni tengok hypp tv tu pasai dah unifi provide sekali decodet utk tv..kira jimat juga la..buang astro dan broadband bg kat anak2 nk pakai kat kolej..tu ja..jimat tu tak juga la..tapi service puas hati compared to broadbnd yg asyik sangkut tu..:)

Yan said...

akak mmg dah lama sangat tak tengok melodi. ada je benda yang kena buat waktu tu.

azieazah said...

Lagi satu, semalam juga I tengok Michelle tu berlakun drama kat tv9. Tajuk apa ntah, KARMA? Yang ada Fauziah Gous tuh.

Tapi I sejak dulu kurenggg skit dgn Michelle ni, sebab adakala I rasa wartawan hiburan ni macam busy body benda2 dlm kain artis... yg I tak leh terima. hehehe kita tak faham bidang depa.