Thursday, November 24, 2011

agaknya hari hari begini lah...

Salam kepada readers...

terima kasih pada kak zai....che Mid...dan totie...dah tak tulis apa apa pun masih ada yang singgah menjengok...:) really appreciate it..make my day lah uolls... ;)
And also selamat datang pada Che Mid yang baru menaikkan jumlah followers saya...TQ TQ TQ...terharu saya sebab ada lagi insan yang sudi menjadi kawan ku.... :) jangan serik untuk menjengah selalu ya che Mid...kejap lagi i gi rumah you yaa...

**********************************************************************

Apa khabar semua..? oppss..sori kejap tadi tertekan butang publish...terus masuk ke blog..haha....apa la kalut baru sehari tak update blog dah kalut..mamai

Emmm cuti kali ni saya mati kutu...nak bawak si suhailah ni kemana ek? Sebenarnya saya malas nak jalan jalan waktu cuti sekolah sebab dah tahu jalan kat KL ni sure lah jem...sebab rasa nya ramai yang datang bercuti ke ibu negara ni kan...masa nilah nak tengok plate kereta yang dari berbagai negeri..

( nak membebel kejap )....Aduhh kadang kadang tension jugak bawak kereta mengikuti belakang kereta kereta dari luar KL nih....depa mencari jalan..ke simpang ke bukan dia kisah kita kat belakang ni kan...kadang kadang tu suka hati dia la dari lane kanan masuk lane kiri terus masuk simpang kiri...ni kes tindakkan mengejut nih...ada tu plak mengadang jalan kita dah block lane kiri ni dan berderet kereta terpaksa buat emergency break..bahaya betul..kelam kabut macam apatah...macam lah kat depan tu tak leh nak pi buat u turn ke apa ke....aduhhh....

Rasa rasa nya tak kira lah kita duduk kat negeri mana pun...undang undang jalanraya sama ja kan...nak masuk simpang tengok cermin belakang dulu baru bagi signal..kalau tak dapat masuk then teruslah ke depan sikit nu sure ada jalan untuk u turn....jangan gabra...takde sesatnyaaa....hah kalau takut sesat jugak guna lah GPS....belum ada? okay macam ni...biasa dengar bukit bintang tak? okay kat situ ada satu bangunan tulis LOW YATT....hah gi masuk situ dan beli lah PAPAGO ka GARMIN ka....pilih lah apa nak..... :)

Hehehe suruh orang..saya sendiri pun takde GPS....buat apa kan saya bukan nak pi mana pun...harap area melawati..wangsa maju..ampang...one Utama..Ikea..tu je...jauh sikit minta maap lah...memang tak reti dan kalau pi sendiri gerenti sesat barat lah saya... :)

Kesian jugak kat suhailah...kalau ada kakak atau abang dia sure saya bawak dia gi mana mana...tapi dah sorang nih malas lah...emm weekend ni kakak dia ada tapi lagi lah malas nak keluar kalau weekend kan...masa ni lagi lah ramai orang...sori la itam manis..mama mu kemalasan hehe.....

Ini je lah aktiviti kami dalam dua tiga hari ni...keluar jalan jalan..makan makan sikit...kempis purse mama...

Ini aktiviti semalam...dah semalam kan wordless wednesday soo..takde post entry...Ya Allah punyalah rindu nak menaip nih...sabo ja lahh...tu masuk gak ke blog tapi blogwalking je...tahan je jari nak bercerita...kihkih

makan dik makan...dia memang paling suka yee mee claypot nih...dia panggil mee panas...kan kita kena makan panas panas kan?....saya siap kan pinggan kosong kat dia..so cedok je mee dari claypot tu kalau nak tunggu sejuk tahun bila nak dapat makan...:)

Ini saya punya...sebenarnya dah kenyang tapi temankan suhailah...ehh temankan kalau tak makan jugak tak boleh ke...saja alasan lapuk...last last bungkus buat makan malam...stil tak habis...ngape ek?  kurang berselera lately ni...okayy agak suka jugak nih..

Aktiviti waktu pagi....husband sibuk membaca..membelek...mengulangkaji surat khabar masa breakfast so saya yang jenis baca paper selak selak je terus ke hall..on laptop antik ni mula lah ber blogwalking...mm peaceful...best !!!

Today pagi pagi lagi husband dah terbang lagi ke Terengganu....pakai smart plak hari ni siap ber tie lagi...mungkin ada event kat sana kot....okay takpe so dah si suhailah siap bangun mandi jam dah pukul 2 petang emmm anak dara nih...enjoy cuti betul lah...takpe sekali sekala je ye dik...bagi chance eh

We all gi lunch kat satu kedai tempat lepak kami anak beranak..nama kedai tu Jom Bali...husband je kurang suka ke sini...dah jemu kot..tapi saya suka sebab?? ini je tempat yang senang nak gi lepak...hehe...dan yang penting tu dapat jugak jamu mata dan jamu poket dengan macam macam jenis tudung dan baju kurung kat sini....emmm....kat mana? Kalau bukan kat Carrefour wangsa maju...saya tahu tempat lain pun best collection baju2 dan tudung ..tapi saya suka sini sebab dekat dengan rumah..:)

Suhailah makan chicken chop tu dan saya makan mee hon siam....okay lah..sesuai dengan tekak saya..sambil makan tengok tv..tapi hari ni saya perasan kat kedai tu ada sorang selebriti...emm sapa nama dia? saya confuse..kuza ke kuna ek? oo dia kurus yang sorang lagi tu agak berisi kan...tu adik..yang saya nampak ni kakak dia...kurus dapat jugak jamu mata tengok artis..:)

Jangan salah faham okay pinggan suhailah yang agak kosong tu bukan di sebabkan dia makan ya..saya yang perabih heheh....yang dia tu dah terlangut je tengok cerita...dia salahkan saya sebab suapkan mee hoon saya pada dia tu pasal dia dah kenyang sebelum makan chicken chop tu...hehe chicken chop dia agak lambat dan dah dia lapar sangat so saya suapkan dulu mee hoon saya tu...nak salahkan orang pulak...ishhh

Ini lah dia yang malas nak gi carrefour nih...kalau bab baju ke tudung ke saya agak kureng lah nak membeli...sebab baju kurung saya kurang memakainya..dah tu harap raya dan kenduri je yang saya pakai pun kan...tudung pulak saya cerewet...kalau dah ada yang sedap pakai yang tu lah saja yang saya latu sampai lunyaii..tunjuk lah brand apah pun..takde saya layan kalau letak kat kepala tak sedap...kesian orang yang buat bisnes ni kalau nak menjual pada saya... :)

Ni nak tunjuk...bukan nak tunjuk si saleha tu...majalah yang terpaksa saya beli...aduhaii...takpasal habis 30rgt ++...sebenarnya ada satu lagi majalah suhailah punya dia beli gempak...baca gempak kau dik?? dah bosan sangatlah tuuu

Saya rembat majalah deko ni...dulu masa belum masuk rumah sendiri memang setiap bulan tak pernah miss....dan husband pun sekali beli bukan sikit...dan sejak masuk rumah sendiri hari tu dah buang semua majalah dan berjanji tak nak lagi beli la kan....tapi uishhh makngah terpedaya....cuti punya pasal lah nih...bosan..terbeli lagi.... :(

Dinner malam ni....wahh diet yang ntah apa apa....tak makan nasik konon..tapi makanan yang diambil kebanyakkan berminyak bagai....ishh memang tak kurus lah macam ni.... :(

Sambil tu tunggu si suhailah habis main game....tu lah lambat post entry hari ni...laptop dah di kuasai oleh suhailah....emmm jenuh memujuk...letih memujuk mama mula lah naik angin...dah dah...cukup tu dari petang sampai malam....hehe sebenarnya mama dah rindu nak menaip...takpe dik esok turn adik pulak...dah pergi baca buku...ek?

Oppss...sebelum buka blog main game dulu....emmm best jugak nih....

Memang patut pun saya beli majalah deko tadi...rumah ku belum berhias cantik...set living hall belum sampai...huh alasan untuk tidak menghias....tu frame belum bergantung lagi...macam mana nak gantung...tiap weekend je asyik keluar berjalan..emm tunggu kerusi baru lah..baru nak hias rumah cantik cantik...hehehe bunga hasil tangan sendiri pun dah senget...memang tak de seni lah saya ni

Dinding rumah banyak yang masih kosong...selagi belum datang set ruang tamu dan belum tahu lagi nak susun atur kerusi kerusi macamana..kami tak dapat nak agak nak paku kat mana....tu pasal kena tunggu set tu dulu...emmm mungkin bulan januari kot...lama kan? dah nak hilang seronok nak dapat perabot baru dah pun.. :(
Okayy.....sampai sini dulu nak blogwalking pulak....

terima kasih kerana singgah...jumpa lagi..

9 comments:

ainnoraini said...

Sama la suka gak beli majalah mcm tu ... Tp rumah tak jugekkkk cantiknye.. tapi rumah saniah mesti cantikkan sebab byk masa nak cantikan rumah tu...

Pasal berebut nk gune computer huhuhu... Saya ni kat rumah lagi ramai ada 4 orang anak semuanya menunggu giliran...bukanya ape pun kadang- kadang nak main game jer..

Psttt... Maknye ni pun same gak nak main games jugekkk ...

saniah said...

AINNORAINI...hehe..sama kita sebenarnya..tp bab rmh ni i rasa rmh ni mmg selekeh sgt2 lah..bnyk masa dihabiskan ke tempat lain...:)

Zaitun said...

walaupun set ruang tamu belum tiba tapi kak Zai tengok living tu kemas aje.

saniah said...

KAK ZAI...alahai tima kasih banyak banyak sebab membayangkan keadaan rumah saya yg kemas..yg sebenarnya tklah sekemas mana...kena datang tengok sendirilah ye kak...baru tahu hehe..:)

yan said...

terima kasih sudi comment..

sebab jamm lah maka akak pindah ke shah alam dari Kl..

Dinas Aldi said...

Hehehe sebab tu la bila saya pi KL, saya pakai driver..kahkahkah banyak cantik muka saya! Lawak saja :D

saniah said...

KAK YAN....Shah Alam memang peaceful kan kak..saya suka area tu tp bg hubby dia dh tak larat nak redah jem..ofice dia kat wangsa maju..so agak jauh...anyways..thanks kak membalas komen saya...:)


CIKGU.....alah bukan takleh drive kat KL ni cuma kena ada guide...eh bila mai KL cikgu..amboi tak habaq pun noo....:)

azieazah said...

Wahhh order dari Bali kah yang kena tunggu sampai Januari set sofa tuh?

Hebat. Nanti tunjuk tau transformasi ruang tamu tu. Tingin nak tiru. hehehehe

saniah said...

AZIE....u niiii....i bkn pandai pun menghias tapi selalu ingat kan diri less is more....hahaha sebenarnya malas nak lap perabut kalau banyak banyak sangat....