Monday, October 17, 2011

jalan jalan on weekend

Salam ....
Dalam duk exam ni pun (exam started on friday last week ) kami keluar berjalan jugak...mama dia memang takleh duk rumah on weekend kan..kebetulan husband nak gi ke the curve nak tengok furniture so saya ambik peluang nak ke daiso..sebelah je dengan kedai furniture tu...he he langkah kanan le saya kan...

oya sebelum tu kami isi perut dulu...apa apa pun perut mesti penuh....orang kata apa tu..kenyang perut suka hati..kan? memang betul...

Layan je gambar we all makan tapi sayang nya gambar dalam daiso segan nak ambik...begitu jugak gambar furniture tu...segan laaa...kalau jadi beli then saya akan upload...tak nak la nanti jadi angan angan mat jenin...tapi kalau tengok pada design a to z memang kami suka sangat sangat...cuma masalah nak kena menunggu sampai 2 bulan tu yang tak sedap di telinga sikit...budak sales tu kata furniture ni dari negara Vietnam...iye ke?? hehe tak sabar la nak menunggu..lama ooo

Geram dengan kualiti gambar yang di ambil dari kamera HP saya..teruk kan? tu yang tengah memujuk husband beli kan pocket camera...hehe salah satu tujuan datang ke sini jugak tu..

Lepas bersembang sembang dengan salesman tu we all ke Daiso...saya kata sorang 2 barang je...last last bila nak bayar kena 55 ringgit...aikkk sapa pulak yang ambik lebih ni?? nak kena nii...

Tapi tak pe semua orang happy dapat barang masing masing...husband dan hakim nak ke Borders kat tingkat bawah tu je so dah janji nak pergi sana la lepas bayar kat Daiso ni...

Pastu keluar dari Daiso nampak pulak Nichhi...alahai terpaksa la masuk...kot mana [un kena lalu jugak sebab kedai ni depan escalator kan..(alasan je tuu..)...alamak banyak baju lawa lawa...tapi tak sempat laa husband dah duk called...hishh takut pulak satg kena tinggal...lari la turun bawah....kat bawah sebelah Border ada kedai FOS pulak...si zulaikha dah meleleh air liur dahh...saya kata tak sempat la nak try try baju...abah dah tunggu masa tu dah pukul 8 malam...dia nak masuk juga..saya dan suhaila tunggu abah dan hakim kat sofa yang memang ada kat depan boder si zulaikha pun makin lama la menempek kat dalam FOS tu..dah dia tengok abah pun belum keluar dari Borders lagi kan...tunggu abahnya si suhaila dah kelaparan lagi...makan la pizza abah yang tak habis dari italliannies tadi...hemmm...budak budak ni kalau dengan pasta dan pizza memang pantang jumpa...








mama punya...olio pasta


Abah duk menunjuk sangat yang kualiti camera phone dia yang dah berumur 4 tahun tu masih elok dan gambar lagi berkualiti dari phone mama...ye lah dia punya 5mp...mama punya 2.8mp jeee...tu pasal lah orang nak beli pocket camera...ha ha ha




zulaikha anti pasta dan nasik...makan ni je lahh tu pun tak habis...ishh

Hakim mesti nak lasagna...abah dengan pizza..suhaila dengan pasta...mama pun pasta jugak..

Suhaila nak cari apa lagi dalam Borders entah lah...banyak dah story books kat rumah...tak nampak pulak bila masa dia baca..tapi dia kata dia baca...sory mama tak nak beli story books lagi untuk adik...kena belajar dulu...habis exam baru boleh beli story books baru okay??....


Ni budak kelaparan sangat tunggu kakak dan abah...makan pizza sambil sembunyi muka konon malu kat orang...makan je lahh malu pulak..



At lastt...datang jugak kakak ni...aihh orang kata minggu depan nak datang lagi datang awal sikit boleh try betul betul baju yang nak di beli tu taknak dengar terpaksa orang tungggu dia haisshh budak ni...


Oh ya abah dah decided tadi nak juga furniture vietnam tadi so next week la datang nak bayar deposit...waktu ni kedai dah tutup....tapi kan mama ingat kalau ada terjumpa furniture yg design sama macam tu dan boleh dapat cepat...ambik je lah kan bah?...malas nak tunggu la kan?


Aktiviti merayau semalam berakhir kat Kluang coffee house...minum kopi makan popiah..itu saya lah..yang lain tu minum apa ntah dah penat sangat makan pun tak nak...:D


itu je lah..semalam..sory gambar tak cantik dan cuma tempek muka kami je..ehh muka family je...muka sendiri ?? nanti aaa...:D tunggu guna camera baru...bukan taknak bawak sony nx3 tu tapi berat beg laa...husband sure nak suruh letak camera tu dalam handbag saya...hishh mau putus bag nni...tu pasal lah nak camera yang tenit tenit je..ringan letak dalam bag takde lah senget bahu ni membawak nya...nx3 simpan guna masa masa tertentu je lah...


Apa apa pun terima kasih kerana singgah....nanti kita cerita lagi ya..

6 comments:

Gen2Merah said...

wahhh, jalan2 yang menarik bersama keluarga tercinta... all the best ye

salam ukhuwah

saniah said...

gen2merah...thanks dan salam ukhuwah kembali..moga selalu jengah rmh akak ya..:D..bukan selalu akak dpt bersama2 anak2 nanti diaorg masuk seklh semula dah susah nk jln2 mcm ni..:)

Sizuka said...

k.siti,

jauhnya berjalan2. weekend baru ni the girls pegi lake club with k.mei, ada open day. tinggal la kami berdua. :(

saniah said...

shidah...apa yg jauhnya shidah oii...hehe..disebalik bukit je..hai best nya tinggal berdua..u alls buat apa? hehe..ehh cuti panjang ni YAWA takde program ke?

azieazah said...

Nanti dah beli kamera baru, taruk gambar banyak-banyak yer....

Nak tengok muka tuan rumah..! hehehehe

saniah said...

azie...i ni pemalu..dan tak mesra kamera..rupa jd mcm2 bila snap kamera tu walau awal tu bergaya sakan..senget lah ternganga lah..hishh seganlah Hahaha