Saturday, September 24, 2011

kenapa ya?

Nak cerita jugak..

Masa berita jam 8 malam tadi..handphone saya ada sms masuk..handphone pulak duk kat meja luar..kami kat bilik tv..so saya yang malas bergerak kalau dah melabuhkan punggung ke lantai ni pun arahkan la si kecik tu pergi ambik...
membebel bebel jugak si kecik pasal dia pun baru duduk ..hehe..jangan marah dik..nanti hilang pahala..

Mr.H kata kat anak dia...' mama sekarang asyik terima SMS jee...' saya ' ape ke hal ??????? '
eh eh....sejak bila pulak kisahkan sms saya ni??? dah berkurun dia bagi saya handphone...dia jugak yang bayar bil tetiba pulak nak tanya..jeles ke???

Ehh...syok juga ada orang jeles kan???

Malas la nak elaborate kat sini...tapi ( nak bgtau jugak..) sebenarnya sms yang kerap masuk semua dari adik adik dan abang saya...kan ke sekarang ni ayah sedang tenat kat kampung so selalu lah abang meng update keadaan ayah untuk saya...nasib baik mak reti ber sms...

hishhh abahnyaa..udah ler tu..usahla di jeleskan teman ni...anak dah 3 besar2 belaka..badan pun dah takde rupa gitar nye dah..dah rupa tempayan budu ade laa...lagi pun dari zaman cute miut lagi teman tak ade suka buat hal nyeeer....

gitu la cheghite nyeer

terima kasih lah yea kerana singgah...:)

7 comments:

Dinas Aldi said...

Comelnya bila dema jeles sikit2 gitu. Tapi kalau masuk tahap cemburu buta, memang payah la kan. Harapnya tidak la sampai camtu.

azieazah said...

Alaaa dia bukan saja saja nak jeles. Sajer dia dia nak ngetest bini nyer. Maklum sekali sekala dia nak nunjuk ler manja tapi dia kenen bercakap dgn anak..

Pengalaman ni... skang ni I dah tak heran lagi kalu MyToklaki dok perli bila I terima sms.

Siap cakap, “orang banyak pakweeeeee....” amboiii... Saja ler nak cari pasal. hahaha tak koser nak layan.

wos said...

weeeee
so suwitttt...

saniah said...

cikgu..hishh gerun la kalau mai ke tahap cemburu buta ni..satg ada yg berparang bagai..banyak dah kes gitu kan?hehe

Azie...i ni fultime housewife rasanya tak jalan kot kalau i mngaku ramai pakwe..iyelah mana ada fulltime house husband kat sini..kat sekolah tu semuanya ladies belaka..adalah jugak atok2 yg antar cucu..itu je yg ada hahaha

Ros...sweet ka? hehe...boleh ngenen handbag baru ni..haha

Kakzakie said...

Bukan jeleslah saniah tapi saja heran sebab selalu tak adalah bunyai hp itu bunyi sms sekerap macam ni. Takut juga tetiba ada along dok kejar minta hutang. hahaha.....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

jeles ke?keh3..saja je usik akak tu kot?moga ayah akak tabah lalui dugaan itu.hrp kesihatannya semakin baik.

apa kata klu ada smsm yg msk akak minta dia bacakan je.ckplah akak penat ke atau tgn kotor ke buat2 cam busy kat dapur.hehe

saniah said...

kakza..hahaha..kelakar kakza..haishh masa bila pulak la saya nk meminjam dgn along..hehe

Miza...hemm ayah akak makin tenat dik..skrg dah tak blh menelan mkanan dan esok doktor nak datang rumah pasang oksigen..kesian dia..moga dia dpt melalui ujian ni..akak dah redha dgn apa pun yg bakal berlaku..:(