Thursday, May 26, 2011

kelmarin yg berlalu..

waduhhh tajuk...cair gitu...haha

Kelmarin kata org kedah....semalam kata org kl..saja la nak cerita hal semalam/kelmarin...

Orang kata hari Rabu ni tuk org pompuan kan...tapi aku keluar pagi2 rabu semlm dengan adik pompuan aku dik wa....ahh kira sama la tu kan hari rabu dan aku keluar dgn org pompuan gak....

kami g tengok Nur Kasih...yg lawak nya aku baru tahu Nur kasih tu bukan nama org...cheh nampak sgt jakun...watak utama Nur Amina..Aidil...Adam...hehe..biasa laa..dilema penulis kot bila buat nama karektor, bila sorg watak utama nama start dgn huruf A jadi semua org mula dgn huruf A...hehe

sebelum tu Shidah ada ajak g tengok petang rabu..aku memang takleh pasal mr.H tak de kat KL semalam so kalau aku p tengok petang semalam sapa nak jaga suhaila sebab dia mati mati tak nak tengok cerita ni...ntah pasai apa...kalau tidak aku dah tengok dah dgn shidah petang semlm..

so disebabkan nak gak tiket murah ( 8rgt jaa...) yg dijual pd harga tu cuma utk show pada hari rabu so mlm kemarin..aku p la cuba cari kat TGV..aku kena tengok early show yg start pkl 11 pg sebab selalu nya show habis pukul 12.30 so sempat la aku p ambik suhaila..hehe kena pandai atur masa ni....walaupun selalu nya aku avoid pergi wangsa walk sebelah petang tapi nak murah pny pasal terpaksa la jugak pergi....tp klau tengok dgn shidah dpt tiket free..takpa lah dah takde rezki....:)

Ooo ceritanya? aku suka...suka...suka sangat sangat...hehe betul..memang tak rugi tengok. The script amat2 bagus...takde susun ayat yg geli geleman yg selalu aku tengok dlm drama melayu...kemas dan tersusun je..tak meleret leret..takde la scene2 yg duk termenung tepi tingkap meleleh air mata konon nk bgtau penonton yg dia susah hati tapi air muka tak de expressing kata susah hati...takde scene yg lepas bertengkar dgn suami lari lari masuk bilik pastu humban diri atas katil sembam muka kat bantal menangis terhingut hingut...hahaha...TAK ADA yaa...

Tabik spring la kat KHABIR BAHTIAR dan isteri..MIRA....kira sekarang kalau aku tengok je mana mana movie/drama yg ada nama directornya Khabir memang confirm aku akan tengok...dan selalunya Mira..wife dia cuma berkerja sama dgn laki dia je so kalau ada khabir adala mira...ehhh boleh buat movie gak ni...Kisah Khabir dan Mira....hahaha

So sapa sapa yg belum tengok sila laaa...jgn segan segan...tiket beli sendiri ya..:)

apa apa pun terima kasih kerana singgah...:)

2 comments:

Kakzakie said...

Hati kakak belum teringin pulak nak menonton. Lagipun sebenarnya lama dah tak masuk panggung..:)

saniah said...

kak za..takpa takyah p tgk kat panggung..nanti masuk tv jugak..biasa mcm tu kan..raya ni mesti ada kat tv..:)