Monday, February 13, 2012

panas terik dan kepala pun berdenyut

Assalamualaikumwarahmatullah...


tengok imej aje pun dah terasa bahang nya kan..ni kita ni kat bumi kira jauh lah kan..tapi kepanasan yang kita rasa sekarang macam kita dekat je dengan matahari...ke sebab kita ni dah dekat sangat dengan hari akhir bumi ????


Sejak pagi lagi nak hantar entry ni...aduss sakit kepala..migraine yang disebabkan oleh kepanasan yang melampau sejak kebelakangan ni...berdeting panasnya.

Malam tadi yang terpanas kot..saya terjaga lebih kurang pukul 5 pagi..basah lencun tshirt ..masam ja bau...uhh berpeluh sambil tidur..tengok suhailah tidur sebelah macam takde apa apa pun...tengok husband tidur memang tak berselimut sah lah memang panas...husband selalu tidur mesti berselimut tebal..malam tadi tak pulak jadi tau tau je lah memang dia pun panas..:)

Pagi ni apa lagi ....keluar siram pokok2 yang dibeli dan repotting semlm dengan panas terik...waktu baru pukul 8 pagi tapi rasa dah macam tengahari...kenapa ya? Yang saya dengar kat Shah Alam sana tu hujan turun boleh tahan lebatnya..tapi kat kawasan rumah saya...dah dekat 5 hari tak hujan...hujan yang lebat lah maksud saya..kalau ada setakat renyai2 tak sampai 5 minit...emmm syukur jugaklah kan ...tapi lately ni memang tak ada langsung...emm

Dah siram pokok tengah panas..masuk dalam rumah gelap pandangan..duduk kejap dah mula lah kepala berdenyut...aduhaiii...ni kejap lagi nak keluar ambik suhailah..dengan denyut denyut dan keadaan panas gini...rasa tak larat nak la nk keluar...tapi nak buat macam mana kan? kena keluar jugak.. :(

Sunglasses tak boleh lupa..wajib pakai.. :)

Ok tu je nak update....sekadar update keadaan di tempat saya...macamana di tempat yang lain? agaknya okay kot sebab duk nampak kilat dan dengar guruh di kejauhan..cheras dan batu caves...di wangsa melawati ni...panas..dugaan betul lah kalau tinggal di kawasan hutan batu ni kan

terima kasih kerana singgah...jumpa lagi

12 comments:

ainnoraini said...

Kat shah alam ni panas terik sangat.. Hari ini cuti tk kerja mmg malas nk keluar... Rasa nk terperap jer kt rumah ni...

saya mendobi jer ari ni kak...alhamdulillah cepat kering kain baju saya tuu...

Aidah said...

Akak duduk di seri kembangan ni panas terik jugak, dik. Dan bila bawak kereta memang kepala berdenyut je. Tadi dalam pukul 12 lebih, hujan renyai agak2 10 minit. Ni dah panas terik balik. Cuaca tak menentu sekarang ni so take care ya. Minum air banyak2.

Zaitun said...

Tempat kak Zai pun panas,hujan tak jadi turun dia siram ala2 manja tak langsung basah.

Pasang aircond dan kipas sekali gus kasi cepat sejuk kih3...

So Shy Lady said...

take care ye!

Liza Abu Bakar said...

memang silau tengok gambar ni. pengajarannya jgn berlama bawah matahari. kalau sakit kepala, satu kerja pun susah nak buat. kesian menahan sakit kepala.

Dinas Aldi said...

Memang panas. Ada kawan saya cakap, tahun ni kedudukan bumi paling rapat dengan matahari..

Ros said...

Salam Saniah,

Kat tempat Kak Ros...setakat la ni,masih lagi ada hujan....selang sehari atau dua hari mesti ada hujan...alhamdulillah lah.....tapi walaupun ada hujan,kadang2 tu terasa panas jugak lah Saniah....

Arhanida said...

Salam Kak,
la ni mmg hangat lit lit...hujan renyai skjp² ja sama dgn area Puchong..la ni ramai musim x brp sihat trmsk la nida..

saniah said...

AIN....memang panas lately ni..tgu bulan mac kot baru nak hujan balik..tapi tu la panas pun ok sebenarnya..kain baju cepat kering..:)


AIDAH....thanks kak..rasanya kat mana mana pun cuaca kering kan..terimakasih mennjengok sini..:)


KAK ZAI....tu la rasa nak memerap dlm bilik beraircond je kan..hehe


SO SHY LADY.....tq dear..thanks sudi jengok sini..:)


LIZA ABU BAKAR....tu laa..bukak mata pun sikit sikit je..hehe thanks liza..sudi komen :)


DINAS.....iya ka..? rasanya memang betui la kawan cikgu cakap tu..memang rasa lain panas dia ni..:)


KAK ROS....ok la tu berhujan la jugak...ni dengan terik dan kering ni...haii..tak pening tak pa kak..:) Dugaan ya kak..:)

saniah said...

ARHANIDA.....wah cik adik ni dah ada blog ka? letak link nida..senang kak nak jengok ke blog awak..:) thanks k...harap nida dah sihat ya..?

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Kita redha dan kita jaga kesihatan diri kita

saniah said...

dato' LF...ya dato' redha sebaik2 iman..:) terima kasih datang singgah..