Tuesday, December 6, 2011

ketam mengajar anak....

Assalamualaikum....

ni nak cerita hal semalam....nak post entry malam tadi dah penat sangat berjalan merata semalam...:)
Gambar banyak pulak entry kali ni sebab ada benda saya nak tunjuk...ni gambar kat bawah ni...

nampak dak suhailah sedang beratur cantik cantik kat belakang makcik berbaju hitam tu? ha mula mula saya beratur sama dengan dia rapat ke meja kat kaunter yang ada jual gula gula tu...datang la sorang makcik bertudung kunig tu dia senggong (himpit) saya so saya bg suhailah sorang je lah beratur kan ingat dia nak ambil barang....dengar jugak dia duk tanya anak dia...'nak gula gula ke....yang mana?' duk ingat oo dia nak tolong anak dia ambik kan sweet tu je la kan....tengok gambar ..dia memang pada mula nya datang nak ambik barang je kan...pastu..

Dah saya ber edar ke belakang lah sebab belakang suhaila pun ada dah berderet orang q...saya duk perati dari jauh la suhaila nak bayar ni sambil duk tunggu makcik kuning ni nak buat apa lepas tu...

Okay anak dia dah pilih sweet apa yang dia nak..tu tengok dia tengah turun kan anak dia kan...kat belakang suhailah dah beratur orang dah...

Tengok tu dengan selamba nya dia letak je sweets anak dia kat kaunter dan keluarkan purse...sedangkan bukan dia tak tahu berderet lagi orang kat belakang dan di tepi dia si suhailah tengah beratur siap pegang duit dan barang lagi....

Hemmm...apa lah yang dia pikir kan? nak ajar anak dia macam nilah kita nak hidup kena ambik hak orang lain..ni pun kira dia dah rampas hak suhailah sebab sepatutnya turn suhailah untuk bayar....dia kena la pergi beratur macam orang lain kan...ni tidak tau menyelit je...siap senggong orang lain lagi....hah nak hidup kan...tak de kesedaran sivik punya manusia..

Gitula cerita nyaa....malas la nak komen pasal pompua melayu terakhir tu....asal kita jangan buat dah kann....

Tu la tajuk dia Ketam mengajar anak........yang ni ketam new millinuem....dia tak de nak ajar anak jalan lurus dahh...teruskan jalan senget macam dia....senget pun tak pa asal kan boleh hidup...apa hal????

okay dah habis cerita kat popular bookstore di wangsa walk semalam...pergi situ sebenarnya nak bawak suhailah tengok wayang cerita katun puss in boots...alahhh saya bukan nya suka tapi dah takdak apa nak buat kan...so temankan dia ja ni...kami tak dapat tengok semalam takde tiket so ambik tiket 2.30 ptg esoknya...selasa..layan laaa

Nak keluar parking ada call masuk...sorang kakak ni..nak ajak ke bandar kinrara puchong (ke..?) hemm duk pikir balik rumah pun takde apa nak buat..besar kemungkinan ZZZzzzz...cuaca pun sedap je nih...so decide dengan suhaila okay lah jom pi kinrara...saya tak pernah sampai ke dunia sebelah sana...betul ni..

Lepas ambik kak poziah kami pun masuk MR2 dan dia lah yang pandu arah ke sana...waa rasa bangga sangat lah dapat bawak kereta masuk area yang baru ni..sebelum tu kalau guna MR2 cuma nak ke Bandar putri Klang rumah adik adik je...

Kak poziah nak tengok booth adik dia yang berniaga tudung2 kat Giant situ...hemm cantik cantik jugak...boleh lah sesiapa yang tingal kat area sana singgah ya...sekarang tudung Pearl Haya kat booth situ tengah ada sale...20% kalau tak silap...kena la pi jengok sebab saya tak berapa pasti..tolong promote je ni..nak tolong tapi info tak lengkap...sory..


Inilah banner kat booth dia...

Abaikan budak misteri kat situ...:) yang ni satu lagi booth dia yang ni cuma jual blause muslimah....dia rekomen saya beli satu blause labuh ni...tapi...emm not me lah..labuh sangat kalau tinggi lampai okay la..mula tu hampir sambar satu...nasib baik sedar diri....:) saya pendek...

Dah tak tau nak buat apa sambil duk tunggu kak poziah membeli...saya capture la suasana dlm bangunan Giant bandar Kinrara ni....kira menarik juga sebab banyak kedai...bukan takat booth je...restoran2 pun banyak....KFC...Secret Resipi pun ada..hemm Giant kat Tmn permata ni...langsung tak dak apa...


Budak tu jadi model tak berbayar pulak...sure dia ingat saya sewel ke apa asyik snap sana sini...dia pikir kot apa la yang menarik kat situ

Dari Giant Bandara Kinrara kami terus balik....ingat nak makan kat sana tapiii...melawati jugak yang best...balik singgah kat gerai tepi jalan AU5....pekena laksa...punya lah sedap lupa nak ambik gambar....:)

Apa apa pun terima kasih kerana singgah....:)
Jumpa lagi ya

6 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

assalamualaikum...

mmg femes makcik tudung kuning nampak telinga tu jap lagi.keh3...

nnt jiran dia ckp, eh saya tgk muka akak kat blog saper ntah tadi..ekeke.tu lah kak, ramai org kita tak tau fikir, mementingkan diri sendiri je.ingat kita ni tunggul ke beratur lama2?huhu

Pen Biru said...

kalau sy ada kt situ mmg nk kena sound direct ni..otak taruk kt kepala lutut

saniah said...

MIZA....tu la silap dia masuk blog akak yg tak fames ni tak dapatla jadi popular...kalau masuk blog miza mmg muka dia sampai qatar lah....:)
Dia fikir anak dia je...anak org lantak lah..mmg geram tengok dia..buat donno ja lepas tu tau


PEN BIRU.....masa tu nk gi sound gak tapi tengok muka dia ni amatlah macam tak campur orang lain..ni jenis dia je betul nih..haii dlm hati ni mcm2 akak duk cakap...sabo je lah

azieazah said...

Kalu saya jumpa orang senggong camtuh, memang saya sound kat situ. Geram lak.

Heheheh jubah muslimah? Sama ler kita. Susah nak pilih, sebab tak berapa nak tinggi.

tak mengaku rendah. hahahaha

Dinas Aldi said...

Bengang ooo dengan orang macam tu. Terpaksa sabaq la selagi boleh sabaq. Kalau sabaq pun dah nipih nanti, tak tau la apa nak jadi.

saniah said...

AZIE....kalau gitu sama lah kita...duk sedap pakai simple2 gini je..pakai pelik sikit mula la jalan pun tak betul nanti...:)


CIKGU......hehe kak pun bkn tebai sgt sabaq tuh...nk sound tp makcik tu macam singa ja muka dia...hehe mcm nk telan orang...pada hal dia yg buat salah...