Monday, October 24, 2011

Jom pi Genting

Salam.....



Hari Khamis...ambik suhailah dari sekolah after solat then we all pun zasss ke Genting Highlands....ingat nak keluar pukul 2 sharp tapi biasaaa laa...dah dekat pukul 3 baru we all masuk highway...

Tengok muka kerang busuk depa nii....hehehe actually mama suka tengok muka kerang busuk ni...better jadi kerang busuk dari limau purut...eiii masammmm




Hujan turun sikit..takpe kita dalam kereta kan..so takde hal lahhh..Jom

Suspen jugak jumpa scene2 macam ni...InsyaAllah perjalanan kita selamat hendaknya..mama doa setiap masa..harap abah pandu kereta baik baik yaa...biasa lah dah tengahari macam ni takut mengantuk pulak..
At last masuk simpang ke Genting Highlands....tapi ini bermakna jalan raya akan jadi makin berbelok belok...hemm harap kakak tak muntah2 lah kannnn....hehehe


Jumpa bangunan ni...rasa nya balai polis kot..cantik kan...jeles kat polis yang dapat duduk kerja dalam bangunan cantik ni...huhh

Tengok kereya merah tu..comel kan ? hemm larat pulak dia memanjat bukit ni..go beetle go...:D

Dah nak sampai ke hotel...bagus sebab signboard ada sepanjang jalan memudahkan perjalanan kita...takde lah sesat barat mencari hotel....we will be staying at first world hotel...hemm mama yang cari dalam internet tauu....guna agoda so dapat gud deal jugak lah... 205rgt pernight...ambik 2 bilik baru about 4oo++ rgt...rasa2 nya murah lah..tapi berdebar jugak nak tengok the rooms ni..entah macam mana lah rupanya nya kan?

Thats our hotel...jeng jeng...betullah colourful hahaha...takpa la dont judge the book by its cover dulu..jom masuk tengok bilik and service ada bagus ka tidak.... baca review kata service bagus and the room spacious...kita tengoklah macam mana nanti ya


Tunggu abah...he was spoiled by choices...banyak sangat parking lot nak pilih mana satu ambik masa lamaa sangat...letih menunggu we all ber possing dulu...orang tengok mesti ingat pelancong mana lah nii? padahal tinggal kat kaki gunung ni jee...hahaha



Abah queue up for a number...macam kat bank la kena ambik no then bila no naik baru pergi kat kaunter nak check in...
bagus kan? we all duduk je lah tunggu no naik...hemm masa abah queue ni orang takde tapi kejap je dah penuh kat belakang dia orang baru turun dari bas rombongan...hemm nasib baik lah..kalau tidak muka abah mesti macam limau purut...kehkehe


muka budak budak ribena keriangan...err perhatikan si hakim...dia tengah tidur tu sebenarnya...hishhh
tapi tengok pulak si suhaila ni....apa hal ni?


Hemm...rupa nya takut kat clown yang duk sorong ice cream cart ni..aparraa dari kecik sampai dah besar macam ni pun takut kat clown lagi...



Posing jap sementara tunggu our no naik...hemm bau diesel je lah kat depan ni..very unhealthy lah..dah tu kalau jadi apa hal deretan pintu nilah saja jalan keluar ...hishh nauzubillah jgn lah jadi benda benda yang tak elok during our stay ya..duk ingat datang sini sebab nak bawak anak2 jalan dan suka suka je..bukan nak berjudi ke mabuk mabuk ke kan...niat baik kan mesti Allah lindung...aihhh mama kat sini selalu ingat macam tu..risau lahh..





Okay dah dapat room no...ni bilik kami...ambik 2 rooms 802 and 803...lagi satu bilik lupa nak ambik gambar...sama je pintu dia..hehe oo bilik adjoining...so tak risau lah boleh jengok2 bilik budak2 ni bila bila masa...hishh dah besar2 mesti kena tengok depan mata baru senang hati mama depa ni...agaknya semua mums ni sama je kann...



Nak tengok dalam bilik?? no hal lahh jom...ni katil bilik kami... si suhaila tengah test tilam...not too hard not too soft ye dik?

Ni bilik diaorang...we request extra bed for 50rgt je...duk kejap je dia orang dah datang hantar...tak yah tunggu tunggu rasa nya dalam 15 minit we all masuk bilik duk sat tu room service datang hantar bed..bagus lah service ...agaknya kot belum ramai orang kot...tapi kat lobby tadi bas bas rombongan dah mula datang...dah mula ramai orang dah..but then maybe they have ramai staff...ye lah kata nya rooms kat hotel ni ada lebih 6000 rooms....gila la punya banyakkk rooms



This is view from our room...tingkat 14 tuu....gayat laa...ambik gambar pun takut2 mana tau kot2 camera jatuh ke tingkap pecah ke...hehehe macam macam la makngah niii

dah takut tempat tinggi mai buat apa ntah....:D
Another view....cantik nya ciptaan Allah dan Dia beri kepandaian pada manusia..so that manusia can find a way to build this kind of place for us to appreciate...hemm yang bangsa lain tu sure datang pasal nak berjudi tapi kita lain lahh kan... Lepas dapat extra bed...kami terus carik tempat makan lohh...perut sudah keriut keriut...hehe kelaparan lah...jalan cepat cepat tu..sempat lagi ambik gambar montot zulaikha...hehehe

Tapi stoooppp kejap...mama nak posing jap...ha ha ha



Suhaila sepanjang kat sini bila ambik gambar mesti tangan macam tu...stail baru kot..:D


hemm makan kat pizza hut jugak...hehe dah tu yang senang...cepat pulak tu
ni lah rupa tuan rumah....hehehe...tembun kan...alahaiii



sambil makan duk diskus la apa nak buat then we decided yang esok baru masuk theme park petang ni ronda ronda tengok tempat dulu..and tengok the indoor games dulu..apa ada kan..cuaca kat luar tu pun kejap ujan kejap elok...


Then we decide tengok movie lah malam ni...hehe..so off we go to cineplex...hemm ada 3 movie je nasib baik ada movie yang we all belum dan memang nak tengok pun sebelum datang sini ..dapat tiket movie pukul 8.30mlm...so we all ronda2 la dulu...



Ni lah movie yang we all tengok kat sana....


lepas tu we all keluar ke tempat flying coaster...kat bangku tu je we all dapat keluar pun...kalau nak masuk ke dalam kena beli wrist band ler..itu esok lah ya..today kita tengok gelagat orang yang naik benda alah ni dulu.....terjerit jerit tapi nak naik jugak tu...aishh ada manusia suka benda pelik pelik kan
game ni tak termasuk dalam package outdoor game yang lain so kalau nak naik bayar 10rgt utk sapa sapa yang pakai wrist band...yang tak de kena bayar 12rgt....tu hakim tengah duk pikir nak naik ke tidak...ada beranii??? si zulaikha memang nak naik ni...tunggu esok la katanya...





Masuk dalam balik si suhaila sibuk nak tunjuk kan ketinggian dia sebab dia yakin dah banyak game dia boleh naik...orang dah besar la katakan hehehe....



Sementara tunggu time nak tengok movie tu...kami main bowling dulu...saja nak panaskan badan konon...hehe score taklah bagus pun...dah anak2 je yang rajin main...mak pak dah berpuluh tahun dah tak pegang bola bowling ni...


Suhaila walaupun dah tinggi dan boleh main banyak game...tapi tang bowling dia tetap kalah jugak...sebab bola berat...awak kurus sangat laaa...





Pastu to kill the time lagi kami buat benda mengarut ni....zulaikha buat fish spa and me...buat neck massage....lepas tu esoknya tengok kat berita kata fish spa boleh membuatkan kita dapat penyakit berjangkit....huissshhh seram nya...betul ke ni?


so itu je lah dulu...tunggu nak upload gambar untuk 2nd day pulak...bosan ke?? hehe sory lah ye...ni bukan trip ke oversea pun tapi at least dapat jugak relax2...dah ujung ujung tahun ni...kena rehat kan badan kan


Terima kasih kerana singgah ya....

4 comments:

Kakzakie said...

Kakak pun rehatkan badan dgn anak-anak juga tapi semuanya masuk dlm FB mereka...

Bila lagi nak jenjalan dgn anak-anak kalau bukan masa cuti sekolah kan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak sayang...wahh gi genting tak ajak adik pun?hebinya tgk akan2 ribena tu..hehe.akak buat gaya artis bergambar ke skrg ni?hehe.gurau je akak syg

ainnoraini said...

nnt citer la lagi ye..
kalau saye nak gi sane senang dah..mane tempat yg menarik kat sane tu...

mesti seronok anak2 tu kann...bile la nak gi niii...

saniah said...

kakza...ada jugak anak2 masukkan gambar dlm fb depa tapi saya dah lama tak bukak fb..so upload dalam blog je..:D lebih suka blog sekarang ni..


Miza...my dear miza...dah sihat ke?? tq masuk blog akak...mcmana skrg ni? nnt akak visit miza ya..


ainnoraini...ada masuk dah part 2 sila lah baca..tak taula syok ke tidak..:D