Thursday, October 20, 2011

dah start cuti dah..

Salam semua..(macam la ramai readers...) tak kira nak ucap salam jugak....

Okay sure ada yang pelik abenda gambar genting bagai ni kan?

Uishh...saya excited...iye saya..dan suhailah la kan...ha ha ha jakun...

sebenarnya saya dah pernah pergi beberapa kali ke genting dahhh...tapi last pergi masa suhaila umur 3 tahun kot...emm sekarang dia dah 11 tahun kan..so kira dah lama jugak tak pergi nii...


Tapi kali ni nak pergi bermalam di sana...hemm makngah memang jakun la cheq oiii sebab tak pernah bermalam kat atas gunung tuu...

orang lain dah tak heran kan? nak buat macamana...si husband tak gemar nak pergi bersesak sesak dgn "chayanunalif" dia tak selesa....dan nak buat macamana la kan dah makhluk ciptaan Tuhan tu yang ramai kat bumi Malaysia ni kalau time2 cuti...depa mai dari merata ceruk...kita kena tolak ansur ja lah kan...walaupun tahu depa ni jenis pengotor...ishh sabo je lahhh

Setelah bertungkus lumus melayari website ( chehhh.... ) agoda ni...asyik la fullybook je lah hotel hotel di sana diketika habis exam ni....dan dah takde jalan penyelesaian untuk kami ber5 pergi minggu depan....saya masuk kan tarikh hari ni....20hb Okt balik esok nya...( pergi lama lama pun tak syiok kan..apa nak buek kat atas tu..jemu gak duk main benda pusing2 tu rasenya..) terusss dapat bilik....hemmm agaknya tak de budak sekolah ponteng jumaat ni kecuali si suhailah ni je lahhh......mak nya nak cuti2 malaysia sebenarnya....kehkehkeh


Nanti kami akan bermalam di sini lah...hemm betul ke colourful gini hotel nya? selalu pergi masa berkabus so tak le nampak kaler kaler kat hotel ni....hemm karang nak perhati betul betul ada ka dak kaler ni....hemm


kalau tak hujan boleh la naik ini....dulu masa datang kami naik semua...luar dalam...hehe..tamak betul...dah lah tak tidur sana..malam malam buta turun gunung tu ishh menakutkan betul kalau pikirkan...sila salahkan husband ye..


*pernah naik ni dengan hakim dan zulaikha...hakim bising menjerit over betul la dia tu


Tapi rasenye kalau hujan tak turun pun...saya takut nak naik benda benda2 kat luar tu ...so saya rasa kami naik benda benda kat dalam je lahh....dua tiga hari ni asyik hujan je..manalah tahu ada skrew yang longgar...ishh pikir macam macam...suka menakutkan diri sendiri...nauzubillahh....




Nak main snow ke sejuk sejuk gini? suhailah sure suka ni...nak g main ski kat switzerland tak dapat ...main jelah snow buatan manusia ni je nanti...nak g oversea? huhhh belajar pandai pandai nanti pergi sendiri...hahaha mak saya selalu cakap gitu..sampai la ni saya tak dapat pergi lagi....aikk ada duit baik ke Mekah dulu kan kan?


hemm nampak seronok jugak indoor games ni...so tak main kat luar pun takpe kot....

Tapi mama nak gi sini kalau ada masa...nak berurut leee....








Tapi yang pasti dan mesti.....mama nak buat INI...ni yang kat bawah niiii....ha ha ha...mesti mesti mesti.....ishh tak sabar niii....(check purse..tepuk tepuk sikit..:D...)



macam best jee.....





Kami kena pergi sekarang ( amboiii ayat....) sebab apa?.....sebab nak cari masa yang sesuai untuk kami ber5 bersama sama bercuti....


Saya check hotel2 kat genting ni starting sabtu je dah fully book dahh sampai habis bulan december ni...betul tau....ni hotel2 yang macam gini lah kan...yang dekat2 tempat main2 tu takkan nak duduk jauh2 dari theme park kan..dah datang sini memang nak bersuka ria...eehh...kan ke ni kota keriangan??


Mula mula ingat nak gi Langkawi...plan nak naik flight on 2hb...pas tu naik bot petang sabtu (petang raya haji..) sampai kuala perlis ambik teksi ke kodiang...hemm husband teringat pulak sure ramai orang dan kemungkinan kehabisan tiket boat...


Hemm saya pun tak nak ambik risk sebab saya memang nak beraya haji dengan mak kali ni....kesian kat mak sure kesunyian raya kali ni...sorang sorang nak raya...dulu2 masa arwah ada memang jarang lah kami balik sebab selalunya cuti sehari je kan...tapi kali ni raya haji cuti lama kan....so memang bukan anak lah kalau tak dapat balik kali ni....kami lah...bukan readers tauu...jangan terasa hati pulak..:D senyum senyumm...


Minggu depan tak boleh bercuti sebab husband banyak kerja nak buat coz dia ada meeting khamis depan..biasa la ada meeting je nak kena prepare macam macam...kena plak tu projek sakit..kes kontraktor lari...kesian hubby..


Dan lepas raya haji...next week tu 16hb nov nak kena hantar hakim untuk melapor diri di uitm arau...hem balik kampung lagi hehe syiok nyee...ssshhh


so memang tak ada masa dah untuk kami bersama sama lagi..dah tu 21hb nov ni zulaikha dah masuk balik ke kolej dia...hemm tinggal lah kami 3 beranak...nak layan si suhailah bercuti ni aiii...kesian dia..duk rumah sorang sorang..sure minta bawak ke petrosains lagi tu...hemm kali ni ingat nak bawak dia ke planetarium dan tugu negara.....hehehe itu je tempat yang mama tahu jalan nak pergi....takpun ke tempat yang mama paling tererrr jalan...IKEA dan OU.....hah yang ni mama tererrr.....


Itu je lah ...kiranya kami dah start bercuti dah ni...hehe cuti awal2 senang tak yah bersesak dengan manusia lain....Genting ni jangan tak tahu...pelancong sejauh negara Arab..china..omputih berlambak datang...ishh kena la kami bersesak dengan diaorang..tak suka tak suka...tapi nak buat macamana? kalau dilayan sangat sikap tak suka ni jadi katak bawah tempurung la..duduk je kat rumah jangan keluar ....selalu cakap kat hsband lagu tu...agaknya pasal tu dia setuju pergi kali ni...kehkehkeh....


So kejap lagi lepas zohor ....gentinggg here we come...ishh mcm budak budak...dak aihh saya wakil suhaila niii...:D


Apa apa pun terima kasih kerana singgah...:D


p/s....gambar gambar adalah dari en.GOOGLE...terima kasih nanti saya letak gambar kami sendiri plak yaa...

6 comments:

ainnoraini said...

nak pegi bercuti ye..mesti seronokkan...
anak2 pun dah ajak maknye ni kesane...tapi tak pegi2 lagi ni...

Dinas Aldi said...

Selamat bercuti! Dengar saja pun dah seronok, apatah lagi tuan2 badan yg nak pi bercuti tu :D

azieazah said...

Ntah kenapa saya kurang teruja pasal Genting. Pernah pergi sekali jer (wpun dah dok KL lebih 24 tahun). Itupun company taja dulu.

Agaknya kalu budak2 suka ler, saya dahlevel “vintage“ nih, minat dah kurang.

Apapun Selamat Bercuti!

saniah said...

ainnoraini....budak2 memang seronok pergi..jenuh mengejar masa sebab semua diaorg nak naik..:D

cikgu....sshh ni ponteng sekolah sehari ni..hari jumaat ada gontong royong jadi takpa lah kot ponteng punnnn...:D

Azie.....yang buat teruja tu pasal ada tempat2 nk shopping dan urut...anak2 boleh buat hal sendiri...indoor game pun ok ja..husband lah jadi peneman he he he...

azi said...

Saniah..
Saya dah folo balik...TQ ye sudi folo saya...

Selamat bercuti....percaya tak, saya dah 8 tahun tak ke Genting...:)

saniah said...

azi...oo tq u..i suka follow blog2 yg menarik cerita hidup mereka..harap u pun suka perjalanan hidup i..sama2 kita berkongsi kisah ya..