Monday, September 12, 2011

esok UPSR

Alamak letak gambar ni...ehh tak pe kot..bukan maksud nak sama kan sesiapa dengan si doggy ni ya...cuma bila first time tengok hari tu rasa kesian laa tengok dia demam..cuba tengok muka tu...macam mana la photographer tu buat bagi muka dia nampak sedih gitu? masa tu pulak muka saya pun lebih kurang gini lah...berkedut lendut sebab demam dan sakit kepala...he he he


So dalam seminggu dua ni semua parents yang ada anak nak ambik UPSR muka kedut lendut tak? ada tak yang seram sejuk? ish ish ish...jangan la gitu..kesian anak..jangan tunjuk ler muka risau tu.. nanti anak pun gabra...ehem ehemm

Hemm tak nak la anak kita termenung macam ni kan....kesian dia...apa la yang dia pikirkan tu ya..agaknya salah satu nya sure dia duk risau kalau kalau dia tak dapat nak bangga kan mak ayah kalau tak dapat 5A nanti....ish ish ish...kesian anak..usia muda macam ni dah duk pikir perkara perkara berat gitu...




Alaaahaii cakap pandai la sekarang kan...tahun depan suhaila pulak ambil UPSR...hah baru saya sedar...rupa rupanya betul lah tahun depan turn suhaila ambil exam ni...hemmm tengok la dia sekarang dengan kuat berangan nya...dengan komik nya...dengan diary nya...kadang kadang saya dapat tangkap dia duk ber make up dengan barang barang saya..suhaila ni memang belum matured lagi..masih macam kanak kanak tadika kadang kadang tu...macam mana la dia nak ambik UPSR tahun depan? macam tak serius je belajar..manja sangat pulak tu hemmm


Okay kepada anak anak pembaca yang nak mengambil UPSR pada 13hb september ni...di doakan agar mereka dapat membuatnya dengan baik dan InsyaAllah bakal mendapat keputusan yang terbaik nanti...tenangkan hati dan penuh yakin nanti masa menjawap ya...selalunya bila dah berusaha tekun sure akan mendapat kejayaan nanti...kan...so jangan risau risau..ini cuma sebahagian dari ujian bagi melatih diri menghadapi ujian ujian di masa hadapan..jangan risau ya


Okaylahh..apa apa pun terima kasih kerana singgah...singgahla lagi di masa yang lain ya

2 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

moga calon upsr thn ni bersedia dan akan mencapai keputusan yg baik

saniah said...

miza....ye itulah yang kita duk harapkan..cuba yg terbaik dan yg penting jgn stress...:)