Thursday, August 4, 2011

kalut..

Ni cerita semalam..
masa on the way dari sentul tengahari semalam duk susun la segala kerja nak bagi si leha maid seminggu sekali saya tu buat kan..laa dah pukul 1.30 tak nampak batang hidung sedangkan rumah yang dia cuci sebelah pagi cuma 3 lorong dari rumah saya...emm...rupanya dia datang pukul 12.30 tadi dan masa tu saya masih di sentul...aduhaii kena buat sendiri la minggu ni..saya ingat nak suruh dia kemas store bawah tangga tu..biasalaa orang gebu gebu macam saya ni mana muat nak merangkak dalam store tu...hehehe

Dah tu ada pulak surat dari Syabas...kata nak cuci paip ke apa ntah..memang selalu dapat la surat ni masa kat rumah lama tu pun kan...marah jugak sebab apa Syabas ni hantar surat bagitahu lambat?...dah pukul 1 lebih dah kerja start pukul 10pagi hingga 3 petang...hishh takut tersumbat paip dalam rumah kalau tak tutup paip kat meter tu...so kelam kabut la saya tutup...tapi mata melilalu jugak tengok keliling...mana orang Syabas nih? hahh takpa lahh...tutup je kejap..karang pukul 3 bukak la balik...

Hehehe...malam tadi suhailah kena tulis surat sebab dia ponteng kelas hari ni...saya tengok dia tengah membelek kalender..kenapa dik? oo saja nak tahu hari ni berapa haribulan...oo 3hb..ye ke 3hb?? laaa mama ingat 10hb dahhh....patutlaa tak nampak orang syabas siang tadi...rupanya bukan cuci hari ni....tapi minggu depan...hahaa...kalut sangat...baca surat tengok dah tarikh tapi betul betul lupa hari berapa haribulan....heyyy baru 3 hari puasa laaa...kalau 10hb maknanya dah 10 hari lah kita berpuasa kan?...bengong kejappp....hehehe

Apa apa pun terima kasih kerana singgah...

4 comments:

wos said...

tak sabar nak raya la tuuuu..
haahhahaa

saniah said...

ros..agaknya laa..:)posa dulu la apa2 pun...hishh ngalahkan budak2..

Kakzakie said...

Dah kalut betullah tu ye. Org masih minggu pertama dia nak masuk minggu ke 2.

Dah siap kemas rumah baru ke? Beraya sakan tahun ini nampak gayanya...:)

saniah said...

kakza...takde sakan sgt beraya..hehehe dulukan budak2 je kak..baju raya utk diri sndr pun ingat taknak beli psl thn lepas punya masih elok..tapi dh test2 ketat dahh..kena gak beli kot hehe